Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Sebastian napisał:

Generalnie jak mówię, on walił głową w jedną ścianę a za PiSu walimy w drugą. Miotamy się od ściany do ściany jak wariaci, bez ładu, składu, planowania  i porządku. Wielkie gówno, jedno wielkie gówno. 

W tym momencie należy docenić że wybitne i przedsiębiorcze jednostki jednak pozostają w tym gównie kontynuując swój heroiczny bój o dobrobyt dla imadeł i innych pasywnych etatowców zamiast po prostu wyjechać na zachód i robić międzynarodowe kariery.

Dziękujemy. 🌹🌹🌹

Edytowane przez julekstep

12 minut temu, quevas napisał:

taki co leży na chodniku, zawsze musi być pijany, nieprawdaż ?

pijaństwo zawsze jakoś prostemu jak, za przeproszeniem, drut człowiekowi najpierw do głowy przychodzi, wcześniej niż zawał, udar albo skutki pobicia

pisoska policja pobiła!

można zamknąć temat!

Teraz, quevas napisał:

policja w Polsce bije głównie kobiety, więc Czcigodny obrał mylny trop

mnie zaś bulwersują okrzyki pisowskich durniów na sali sejmowej, sugerujące a priori przyczyny zachowania pana posła

tak tak,  wiemy już że bulwersują cię rzeczy w zależności od barw klubowych wykonującego :) 

Sytuacje z Sienkiewiczem należy wyjaśnić, jeżeli był pijany to publiczna nagana albo złożenie mandatu w co nie wierze.Chodzi o to by przysłowiowy Stasiek z miasta x nie miał poczucia że są równi i równiejsi, że polityk może przyjść do roboty na czworaka za jego pieniądze i włos mu z głowy nie spadnie a on gdyby zrobił to samo wywalony jest na zbity pysk przez szefa.Wątpliwości mam co do tego że społeczeństwo już nie ma takiego poczucia, w dużej mierze przez obecną władzę i tak powszechne wały wszelkiego rodzaju że już nikogo to nie dziwi.

Btw. Oglądałem wczoraj debatę o wotum nieufności i wypowiedź Bortniczuka i dzisiaj jestem niewyspany, takiej gadziny dawno nie słyszałem.

5 minut temu, quevas napisał:

wedle mediów i osłów pisowskich : w 1989 roku swoim planem Balcerowicz ze swoimi kolegami doprowadził do ruiny miliony Polaków m.in za pomocą likwidacji pegeerów, kur znoszących złote jaja dla barkowo wprost przepysznej gospodarki Polski Ludowej, jak wiadomo niesłusznie obalonej przez Solidarność, na czele z braćmi Kaczyńskimi

trochę przerysowane, ale +/- się zgadza :)

6 minut temu, quevas napisał:

dopiero gdy w 2016 roku PIS objął rządy, ofiary balcerowiczowskich antyludzkich reform odzyskały podmiotowość i środki do życia

oooo czyżbyś zaczynał łapać skąd wziął się sukcesu PiSu?

tutaj narzuca się pytanie : jak ci nieszczęśnicy przetrwali w skrajnej biedzie 27 lat dzielące pożogę balcerowiczowską od raju pisowskiego ?

emigrując, biedując itp - Polak potrafi

7 minut temu, quevas napisał:

I co będzie, jak już PIS całą biedę w Polsce zlikwiduje ? Jak wiadomo bowiem, im kto zamożniejszy, tym mniejszą ma ochotę głosować na partię żywiącą się ludzkim ubóstwem ?

jak już PiS całą biedę zlikwiduje to będzie można go z czystym sumieniem odrzucić niczym drabinę Wittgensteina -> dopiero wtedy ❤️ 

10 minut temu, Sewer napisał:

Sytuacje z Sienkiewiczem należy wyjaśnić, jeżeli był pijany to publiczna nagana albo złożenie mandatu w co nie wierze.Chodzi o to by przysłowiowy Stasiek z miasta x nie miał poczucia że są równi i równiejsi, że polityk może przyjść do roboty na czworaka za jego pieniądze i włos mu z głowy nie spadnie a on gdyby zrobił to samo wywalony jest na zbity pysk przez szefa.Wątpliwości mam co do tego że społeczeństwo już nie ma takiego poczucia, w dużej mierze przez obecną władzę i tak powszechne wały wszelkiego rodzaju że już nikogo to nie dziwi.

Btw. Oglądałem wczoraj debatę o wotum nieufności i wypowiedź Bortniczuka i dzisiaj jestem niewyspany, takiej gadziny dawno nie słyszałem.

Ale serio w takich momentach masz wątpliwości ? A jak PiS co chwila gwałci prawo to Cię te wątpliwości nie ogarniają ?  A jak szło posłuchać rozmów z restauracji to wątpliwości nie miałeś ? Oni nas wszyscy traktują jak dojne krowy, czy są z PO czy z PiSu. 

18 minut temu, quevas napisał:

Jak wiadomo bowiem, im kto zamożniejszy, tym mniejszą ma ochotę głosować na partię żywiącą się ludzkim ubóstwem ?

Właśnie nie wiadomo. Ty nie chcesz na PiS głosować, ja chcę. Może jakbyś nie był aż tak biedny, też byś głosował na PiS?

3 minuty temu, Sebastian napisał:

Ale serio w takich momentach masz wątpliwości ? A jak PiS co chwila gwałci prawo to Cię te wątpliwości nie ogarniają ?  A jak szło posłuchać rozmów z restauracji to wątpliwości nie miałeś ? Oni nas wszyscy traktują jak dojne krowy, czy są z PO czy z PiSu. 

Ja osobiście nie mam żadnych wątpliwości, mówię ogólnie o społeczeństwie i napisałem to dość sarkastycznie bo tak już pewnie jest.Przynajmniej w gronie osób które jako tako interesują się polityką.Jasne że wszystkie obozy nas tak traktują ale jak robią to mniej obscenicznie niż pis (kto wie jak działa polityka ten wie że nas doją bardziej lub mniej w zależności od kraju) ale jeśli robią to perfidnie z uśmiechem na ustach jak teraz to powoduje to degradacje społeczeństwa - moim zdaniem.

8 minut temu, Sewer napisał:

Ja osobiście nie mam żadnych wątpliwości, mówię ogólnie o społeczeństwie i napisałem to dość sarkastycznie bo tak już pewnie jest.Przynajmniej w gronie osób które jako tako interesują się polityką.Jasne że wszystkie obozy nas tak traktują ale jak robią to mniej obscenicznie niż pis (kto wie jak działa polityka ten wie że nas doją bardziej lub mniej w zależności od kraju) ale jeśli robią to perfidnie z uśmiechem na ustach jak teraz to powoduje to degradacje społeczeństwa - moim zdaniem.

To znaczy PO kradło w rękawiczkach a PiS kradnie bez nich. Czy jednak obie partie dają inny przykład ? Realnie nie. Po prostu w tym pierwszym przypadku trzeba się było dokładniej przyglądać. 

tu już Czcigodny samego siebie przeszedł, posądzając PIS o skłonności samobójcze

ależ ja o nic nie muszę nikogo posądzać skoro są cyferki https://inwestycje.pl/gospodarka/ubostwo-skrajne-w-polsce-wzroslo-o-1-pkt-proc-do-52-w-2020/

od 2016 do czasu pandemii poziom ubóstwa w PL sukcesywnie spadał (a i wzrost 'pandemiczny' jest relatywnie niewielki)

Edytowane przez julekstep

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat