Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, julekstep napisał(a):

widzę że memento Cię przekonał że US top1 zawsze, wszędzie i na zawsze 🙃

Ujmę to tak. Ja rozumiem, że można nienawidzić USA, sam nienawidzę.

Ja rozumiem, że można było być oczarowany Chinami, sam byłem.

Ale Chiny przez lata tak bardzo informowały jakim krajem są, że dalej w nie wierzyć, to jak w Hitlera w 1939. 

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Ujmę to tak. Ja rozumiem, że można nienawidzić USA, sam nienawidzę.

Ja rozumiem, że można było być oczarowany Chinami, sam byłem.

Ale Chiny przez lata tak bardzo informowały jakim krajem są, że dalej w nie wierzyć, to jak w Hitlera w 1939. 

jak połączyłeś 'zaczynają wyglądać' z 'dalej w nie wierzyć'? 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Jedni byli zamknięci na świat materialny, a drudzy są zamknięci na świat niematerialny

Bardzo się nie zgodzę. Ci pierwsi po prostu w większości nie mieli szansy poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Ci drudzy często poszli za mocno w materializm. Ale duchowości bym w to nieieszał. Bo ci pierwsi w większości poszli za tym co im dano. A co drudzy poszukali sami. 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Bo ci pierwsi w większości poszli za tym co im dano. A co drudzy poszukali sami. 

a duchowym guru budującym 'europejską tożsamość' tych 'samodzielniaczków' Adaś Michnik głoszący swój przekaz w gazetce którą dostał z nadania politycznego 🤣🤣🤣

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

a duchowym guru budującym 'europejską tożsamość' tych 'samodzielniaczków' Adaś Michnik głoszący swój przekaz w gazetce którą dostał z nadania politycznego 🤣🤣🤣

Przynajmniej wybrali go sami a nie zrobili tego za nich rodzice 

3 godziny temu, julekstep napisał(a):

Kaczyńscy również dostali ,,Express Wieczorny'' z nadania politycznego (redaktorem naczelnym został Krzysztof Czabański - postać znana). 

Ta gazeta jednak po kilku latach padła a ,,Wyborcza'' jednak przetrwała i przez długi okres dominowała na rynku medialnym. 

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Kaczyńscy również dostali ,,Express Wieczorny'' z nadania politycznego (redaktorem naczelnym został Krzysztof Czabański - postać znana). 

Masz na mysli ze dostali te gazete co ja kupili (a potem - nawet z zyskiem - sprzedali)?

I porownujesz to do genezy GW ktora praktycznie powstala przy Okraglym Stole?

10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

a ,,Wyborcza'' jednak przetrwała i przez długi okres dominowała na rynku medialnym. 

To tez mocny fragment patrzac na to przez ile lat po nadaniu w nia pakowano publiczny hajs :)

Edytowane przez julekstep

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Masz na mysli ze dostali te gazete co ja kupili (a potem - nawet z zyskiem - sprzedali)?

I porownujesz to do genezy GW ktora praktycznie powstala przy Okraglym Stole?

Kupili dzięki wsparciu państwowego banku i dzięki temu, że byli wtedy u władzy.

Myślisz, że byle random mógł wtedy kupić jedną z najbardziej poczytnych gazet z okresu PRL? :) 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Akurat wtedy u wladzy byli protoplasci PO :)

Kaczyński był wtedy szefem kancelarii Wałęsy a Porozumienie Centrum współtworzyło rząd. 

Według ,,Polityki' fundacja Prasowa Solidarność przejęła tytuł, choć chętnych było wielu. Miało to się udać dzięki listowi polecającemu od Lecha Wałęsy. Razem z gazetą Porozumienie Centrum przejęło również kilka nieruchomości w Warszawie po promocyjnej cenie.

Kaczyński był wtedy szefem kancelarii Wałęsy

Idąc tym tokiem myślenia dziś 'u władzy' jest Zbigniew Bogucki 🙃

a Porozumienie Centrum współtworzyło rząd. 

nabycie było 11 stycznia

rząd Bieleckiego (który faktycznie w jakimś stopniu współtworzyło PC) ruszył 12 stycznia :P 

Według ,,Polityki' fundacja Prasowa Solidarność przejęła tytuł, choć chętnych było wielu. Miało to się udać dzięki listowi polecającemu od Lecha Wałęsy. Razem z gazetą Porozumienie Centrum przejęło również kilka nieruchomości w Warszawie po promocyjnej cenie.

nie neguję szemranych biznesów Kaczyńskiego i jego środowiska, jednak teraz jest dyskusja na temat moherów - kiedyś i dziś

dzisiejsze KAPITALISTYCZNE mohery były 'rzeźbione' przez Adasia i jego gazetkę z politycznego nadania (następnie latami utrzymywaną w topie m.in dzięki państwowej kasie)

wczorajsze PRLowe mohery kojarzone były ze środowiskiem Radia Maryja -> czyli medium stworzonym organicznie przez świetnego biznesmena 

co wyjątkowo śmieszy w kontekście porównania jacka

Edytowane przez julekstep