julekstep Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, RappaR napisał(a): XDDDDDD XDDDDDDDDDDDDDDDD XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD https://www.youtube.com/watch?v=_n5E7feJHw0 widzę że memento Cię przekonał że US top1 zawsze, wszędzie i na zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, julekstep napisał(a): widzę że memento Cię przekonał że US top1 zawsze, wszędzie i na zawsze Ujmę to tak. Ja rozumiem, że można nienawidzić USA, sam nienawidzę. Ja rozumiem, że można było być oczarowany Chinami, sam byłem. Ale Chiny przez lata tak bardzo informowały jakim krajem są, że dalej w nie wierzyć, to jak w Hitlera w 1939. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 9 minut temu, RappaR napisał(a): Ujmę to tak. Ja rozumiem, że można nienawidzić USA, sam nienawidzę. Ja rozumiem, że można było być oczarowany Chinami, sam byłem. Ale Chiny przez lata tak bardzo informowały jakim krajem są, że dalej w nie wierzyć, to jak w Hitlera w 1939. jak połączyłeś 'zaczynają wyglądać' z 'dalej w nie wierzyć'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 3 minuty temu, julekstep napisał(a): jak połączyłeś 'zaczynają wyglądać' z 'dalej w nie wierzyć'? Faktycznie, nie wziąłem w ogóle pod uwagę, że ktokolwiek widząc politykę Chin może uznać ją za zachęcającą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 16 minut temu, RappaR napisał(a): Faktycznie, nie wziąłem w ogóle pod uwagę, że ktokolwiek widząc politykę Chin może uznać ją za zachęcającą Ale wiesz co to jest kontekst? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, fluber napisał(a): Jedni byli zamknięci na świat materialny, a drudzy są zamknięci na świat niematerialny Bardzo się nie zgodzę. Ci pierwsi po prostu w większości nie mieli szansy poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Ci drudzy często poszli za mocno w materializm. Ale duchowości bym w to nieieszał. Bo ci pierwsi w większości poszli za tym co im dano. A co drudzy poszukali sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): Bo ci pierwsi w większości poszli za tym co im dano. A co drudzy poszukali sami. a duchowym guru budującym 'europejską tożsamość' tych 'samodzielniaczków' Adaś Michnik głoszący swój przekaz w gazetce którą dostał z nadania politycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 54 minuty temu, julekstep napisał(a): Ale wiesz co to jest kontekst? Wiem, wciąż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, julekstep napisał(a): a duchowym guru budującym 'europejską tożsamość' tych 'samodzielniaczków' Adaś Michnik głoszący swój przekaz w gazetce którą dostał z nadania politycznego Przynajmniej wybrali go sami a nie zrobili tego za nich rodzice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, jack napisał(a): Przynajmniej wybrali go sami a nie zrobili tego za nich rodzice rodzice > WSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, julekstep napisał(a): a duchowym guru budującym 'europejską tożsamość' tych 'samodzielniaczków' Adaś Michnik głoszący swój przekaz w gazetce którą dostał z nadania politycznego Kaczyńscy również dostali ,,Express Wieczorny'' z nadania politycznego (redaktorem naczelnym został Krzysztof Czabański - postać znana). Ta gazeta jednak po kilku latach padła a ,,Wyborcza'' jednak przetrwała i przez długi okres dominowała na rynku medialnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Kaczyńscy również dostali ,,Express Wieczorny'' z nadania politycznego (redaktorem naczelnym został Krzysztof Czabański - postać znana). Masz na mysli ze dostali te gazete co ja kupili (a potem - nawet z zyskiem - sprzedali)? I porownujesz to do genezy GW ktora praktycznie powstala przy Okraglym Stole? 10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): a ,,Wyborcza'' jednak przetrwała i przez długi okres dominowała na rynku medialnym. To tez mocny fragment patrzac na to przez ile lat po nadaniu w nia pakowano publiczny hajs Edytowane 1 godzinę temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, julekstep napisał(a): Masz na mysli ze dostali te gazete co ja kupili (a potem - nawet z zyskiem - sprzedali)? I porownujesz to do genezy GW ktora praktycznie powstala przy Okraglym Stole? Kupili dzięki wsparciu państwowego banku i dzięki temu, że byli wtedy u władzy. Myślisz, że byle random mógł wtedy kupić jedną z najbardziej poczytnych gazet z okresu PRL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Kupili dzięki wsparciu państwowego banku i dzięki temu, że byli wtedy u władzy. Myślisz, że byle random mógł wtedy kupić jedną z najbardziej poczytnych gazet z okresu PRL? Akurat wtedy u wladzy byli protoplasci PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, julekstep napisał(a): Akurat wtedy u wladzy byli protoplasci PO Kaczyński był wtedy szefem kancelarii Wałęsy a Porozumienie Centrum współtworzyło rząd. Według ,,Polityki' fundacja Prasowa Solidarność przejęła tytuł, choć chętnych było wielu. Miało to się udać dzięki listowi polecającemu od Lecha Wałęsy. Razem z gazetą Porozumienie Centrum przejęło również kilka nieruchomości w Warszawie po promocyjnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 56 minut temu Udostępnij Opublikowano 56 minut temu (edytowane) 10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Kaczyński był wtedy szefem kancelarii Wałęsy Idąc tym tokiem myślenia dziś 'u władzy' jest Zbigniew Bogucki 10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): a Porozumienie Centrum współtworzyło rząd. nabycie było 11 stycznia rząd Bieleckiego (który faktycznie w jakimś stopniu współtworzyło PC) ruszył 12 stycznia 10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Według ,,Polityki' fundacja Prasowa Solidarność przejęła tytuł, choć chętnych było wielu. Miało to się udać dzięki listowi polecającemu od Lecha Wałęsy. Razem z gazetą Porozumienie Centrum przejęło również kilka nieruchomości w Warszawie po promocyjnej cenie. nie neguję szemranych biznesów Kaczyńskiego i jego środowiska, jednak teraz jest dyskusja na temat moherów - kiedyś i dziś dzisiejsze KAPITALISTYCZNE mohery były 'rzeźbione' przez Adasia i jego gazetkę z politycznego nadania (następnie latami utrzymywaną w topie m.in dzięki państwowej kasie) wczorajsze PRLowe mohery kojarzone były ze środowiskiem Radia Maryja -> czyli medium stworzonym organicznie przez świetnego biznesmena co wyjątkowo śmieszy w kontekście porównania jacka Edytowane 54 minuty temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 18 minut temu Udostępnij Opublikowano 18 minut temu 6 godzin temu, RappaR napisał(a): Ja rozumiem, że można nienawidzić USA, sam nienawidzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi