Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

jak nasi mają jaja to niech zrobią ustawę, że możemy kupować tylko rzeczy wyprodukowane przez Polski kapitał a najlepiej przez spółki państwowe 

a tak to mamy zawody komu lepiej obciągnąć

To bedziemy zaopatrzeni w pioruny, pistolety, karabiny i dzidy xD

A tak serio to przejrzystosc nt kto ma na tym zarobic i jak, powinna byc blisko 100%

*Tez nie ma sie co podniecac ze nagle jednorazowe extra 5% GDP na kredo zrobi z tego wojska hegemona LOL

Cala europa jest w glebokiej dupie, bo tak chcieli i takie mieli priorytety

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

nie tylko Polityk Tysiąclecia

cały Rząd Tysiąclecia

https://wykop.pl/artykul/7063799/ministerstwo-rodziny-chwali-sie-kotkami-na-instagramie

VAMOS!

takie czasy ale pisał o tym @DLT_Braddock

ostatnio Polski klub koszykarski wkleił filmik o odwiedzinach w schronisku i też są rekordy 

będąc w parku wiosna odsłoniła najpiękniejsze zjawisko natury czyli psie kupy 

30 minut temu, memento1984 napisał(a):

Tu kazdy patrzy jak wypierdolic/przyciac 10-15% od jakiejs kosmicznej sumy a nie ze ktos bedzie cos budowal biczpls!

skądś hajs na służby musi iść 

5 godzin temu, tankathon napisał(a):

Popraw mnie, bo byc może jestem w błędzie, ale wydaje mi się, że zrobiłeś groch z kapustą, ponieważ z tego co słyszałem to zakupy z SAFE nie mają nic wspólnego z planowanymi zakupami budżetowymi. Ewentualne kontrakty z SAFE mają pełnić rolę uzupełniającą, dodatkową, więc jeśli Polska podpisze kontrakty z finansowaniem z tej pożyczki, to w razie nie wdrożenia np. kamieni milowych, czyli bliżej nieokreślonego szantażu, tak, mogą to być nawet wspomniane małżeństwa, to jako państwo zostaniemy w dupie. 

Nope, pożyczka z SAFE idzie na standardowe zakupy - te wszystkie Borsuki, Kraby itd. to jest dokładnie to co kupujemy co roku z budżetu MON i Funduszu Zbrojeń. 

Natomiast faktem jest, że jeżeli zamiast z budżetu kupimy to z SAFE, to rząd może wpaść na pomysł, żeby z budżetu kupić coś innego np. od Amerykanów. Tylko, że wtedy to z budżetu pójdą te ekstra dodatkowe zakupy, a nie z SAFE. Z SAFE kupujemy to co jest priorytetowe.

18 minut temu, tankathon napisał(a):

Jakoś to nie wybrzmiało w tym wątku, ale o tym też warto pamiętać...

...dostaną przelewem czy w sprzęcie.

Dziwna wypowiedź, bo ta babka wielokrotnie mówiła, że my mamy kupić od Ukrainy a nie dla Ukrainy.

https://www.money.pl/gospodarka/na-naszym-safe-zarobia-niemcy-i-ukraincy-jest-reakcja-z-rzadu-7255354682354048a.html

Cytat

SAFE mówi o współpracy z Ukrainą w trzech formach: kupowanie dla, od albo z Ukrainą. My dzisiaj mówimy o formie kupowania od Ukrainy 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

nie tylko Polityk Tysiąclecia

cały Rząd Tysiąclecia

https://wykop.pl/artykul/7063799/ministerstwo-rodziny-chwali-sie-kotkami-na-instagramie

VAMOS!

A i tak się hamują ze swoją zajebistoscia 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Nope, pożyczka z SAFE idzie na standardowe zakupy - te wszystkie Borsuki, Kraby itd. to jest dokładnie to co kupujemy co roku z budżetu MON i Funduszu Zbrojeń. 

Natomiast faktem jest, że jeżeli zamiast z budżetu kupimy to z SAFE, to rząd może wpaść na pomysł, żeby z budżetu kupić coś innego np. od Amerykanów. Tylko, że wtedy to z budżetu pójdą te ekstra dodatkowe zakupy, a nie z SAFE. Z SAFE kupujemy to co jest priorytetowe.

To ciekawe, bo słyszałem kilka wypowiedzi odnośnie tego, że SAFE pójdzie na dodatkowe zakupy niż te już zaplanowane, ale ok, być może byłoby tak jak piszesz. Pytanie, co z  najważniejszą kwestią, do której się nie odniosłeś? Szantaż przy zmianie władzy w Polsce, brak wdrożenia kamieni milowych, koszty odszkodowań itd? Nieważne? bo na ten temat nie napisałeś nawet pół przecinka? 

16 minut temu, tankathon napisał(a):

To ciekawe, bo słyszałem kilka wypowiedzi odnośnie tego, że SAFE pójdzie na dodatkowe zakupy niż te już zaplanowane, ale ok, być może byłoby tak jak piszesz. Pytanie, co z  najważniejszą kwestią, do której się nie odniosłeś? Szantaż przy zmianie władzy w Polsce, brak wdrożenia kamieni milowych, koszty odszkodowań itd? Nieważne? bo na ten temat nie napisałeś nawet pół przecinka? 

Z tego co wiem wszystkie środki z UE są obwarowane tymi samymi zasadami. Nie tylko safe czy kpo. Wyjście z UE i rezygnacja z tej pożyczki mają te same logiczne podstawy 

Dawno nie było takiego zastoju w polskiej polityce. Mniej więcej od trzech miesięcy prawie nic się nie dzieje. Ostatni taki okres był chyba w 2013 roku (już po ACTA a przed aferą podsłuchową). 

Dla mnie w sumie spoko ale jak to potrwa np. rok to ciekawe o czym będą pi*****ić ci wszyscy publicyści. :) 

4 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Dawno nie było takiego zastoju w polskiej polityce. Mniej więcej od trzech miesięcy prawie nic się nie dzieje. Ostatni taki okres był chyba w 2013 roku (już po ACTA a przed aferą podsłuchową). 

Dla mnie w sumie spoko ale jak to potrwa np. rok to ciekawe o czym będą pi*****ić ci wszyscy publicyści. :) 

KO ma generalnie genialną kontrolę nad mediami, bo c***nai obecnie niesamowita