memento1984 Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Godzinę temu, Koelner napisał(a): jak nasi mają jaja to niech zrobią ustawę, że możemy kupować tylko rzeczy wyprodukowane przez Polski kapitał a najlepiej przez spółki państwowe a tak to mamy zawody komu lepiej obciągnąć To bedziemy zaopatrzeni w pioruny, pistolety, karabiny i dzidy xD A tak serio to przejrzystosc nt kto ma na tym zarobic i jak, powinna byc blisko 100% *Tez nie ma sie co podniecac ze nagle jednorazowe extra 5% GDP na kredo zrobi z tego wojska hegemona LOL Cala europa jest w glebokiej dupie, bo tak chcieli i takie mieli priorytety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 49 minut temu, memento1984 napisał(a): To bedziemy zaopatrzeni w pioruny, pistolety, karabiny i dzidy xD Ukraińcy w czasach wojny stworzyli swój przemysł więc nie widzę przeszkód abyśmy też próbowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 11 minut temu, Koelner napisał(a): Ukraińcy w czasach wojny stworzyli swój przemysł więc nie widzę przeszkód abyśmy też próbowali Tu kazdy patrzy jak wypierdolic/przyciac 10-15% od jakiejs kosmicznej sumy a nie ze ktos bedzie cos budowal biczpls! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca nie tylko Polityk Tysiąclecia cały Rząd Tysiąclecia https://wykop.pl/artykul/7063799/ministerstwo-rodziny-chwali-sie-kotkami-na-instagramie VAMOS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2 minuty temu, julekstep napisał(a): nie tylko Polityk Tysiąclecia cały Rząd Tysiąclecia https://wykop.pl/artykul/7063799/ministerstwo-rodziny-chwali-sie-kotkami-na-instagramie VAMOS! takie czasy ale pisał o tym @DLT_Braddock ostatnio Polski klub koszykarski wkleił filmik o odwiedzinach w schronisku i też są rekordy będąc w parku wiosna odsłoniła najpiękniejsze zjawisko natury czyli psie kupy 30 minut temu, memento1984 napisał(a): Tu kazdy patrzy jak wypierdolic/przyciac 10-15% od jakiejs kosmicznej sumy a nie ze ktos bedzie cos budowal biczpls! skądś hajs na służby musi iść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca (edytowane) Jakoś to nie wybrzmiało w tym wątku, ale o tym też warto pamiętać... ...dostaną przelewem czy w sprzęcie. Edytowane 2 Marca przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 5 godzin temu, tankathon napisał(a): Popraw mnie, bo byc może jestem w błędzie, ale wydaje mi się, że zrobiłeś groch z kapustą, ponieważ z tego co słyszałem to zakupy z SAFE nie mają nic wspólnego z planowanymi zakupami budżetowymi. Ewentualne kontrakty z SAFE mają pełnić rolę uzupełniającą, dodatkową, więc jeśli Polska podpisze kontrakty z finansowaniem z tej pożyczki, to w razie nie wdrożenia np. kamieni milowych, czyli bliżej nieokreślonego szantażu, tak, mogą to być nawet wspomniane małżeństwa, to jako państwo zostaniemy w dupie. Nope, pożyczka z SAFE idzie na standardowe zakupy - te wszystkie Borsuki, Kraby itd. to jest dokładnie to co kupujemy co roku z budżetu MON i Funduszu Zbrojeń. Natomiast faktem jest, że jeżeli zamiast z budżetu kupimy to z SAFE, to rząd może wpaść na pomysł, żeby z budżetu kupić coś innego np. od Amerykanów. Tylko, że wtedy to z budżetu pójdą te ekstra dodatkowe zakupy, a nie z SAFE. Z SAFE kupujemy to co jest priorytetowe. 18 minut temu, tankathon napisał(a): Jakoś to nie wybrzmiało w tym wątku, ale o tym też warto pamiętać... ...dostaną przelewem czy w sprzęcie. Dziwna wypowiedź, bo ta babka wielokrotnie mówiła, że my mamy kupić od Ukrainy a nie dla Ukrainy. https://www.money.pl/gospodarka/na-naszym-safe-zarobia-niemcy-i-ukraincy-jest-reakcja-z-rzadu-7255354682354048a.html Cytat SAFE mówi o współpracy z Ukrainą w trzech formach: kupowanie dla, od albo z Ukrainą. My dzisiaj mówimy o formie kupowania od Ukrainy 1 godzinę temu, julekstep napisał(a): nie tylko Polityk Tysiąclecia cały Rząd Tysiąclecia https://wykop.pl/artykul/7063799/ministerstwo-rodziny-chwali-sie-kotkami-na-instagramie VAMOS! A i tak się hamują ze swoją zajebistoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca (edytowane) 20 minut temu, fluber napisał(a): Goooooosssiiaaaaaaa !!! Goooossssssiaaaaaa !!! xDDDDDDDD Edytowane 2 Marca przez agresywnychomik Please nieodgrzewajcie politycznego trupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Godzinę temu, fluber napisał(a): Nope, pożyczka z SAFE idzie na standardowe zakupy - te wszystkie Borsuki, Kraby itd. to jest dokładnie to co kupujemy co roku z budżetu MON i Funduszu Zbrojeń. Natomiast faktem jest, że jeżeli zamiast z budżetu kupimy to z SAFE, to rząd może wpaść na pomysł, żeby z budżetu kupić coś innego np. od Amerykanów. Tylko, że wtedy to z budżetu pójdą te ekstra dodatkowe zakupy, a nie z SAFE. Z SAFE kupujemy to co jest priorytetowe. To ciekawe, bo słyszałem kilka wypowiedzi odnośnie tego, że SAFE pójdzie na dodatkowe zakupy niż te już zaplanowane, ale ok, być może byłoby tak jak piszesz. Pytanie, co z najważniejszą kwestią, do której się nie odniosłeś? Szantaż przy zmianie władzy w Polsce, brak wdrożenia kamieni milowych, koszty odszkodowań itd? Nieważne? bo na ten temat nie napisałeś nawet pół przecinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 16 minut temu, tankathon napisał(a): To ciekawe, bo słyszałem kilka wypowiedzi odnośnie tego, że SAFE pójdzie na dodatkowe zakupy niż te już zaplanowane, ale ok, być może byłoby tak jak piszesz. Pytanie, co z najważniejszą kwestią, do której się nie odniosłeś? Szantaż przy zmianie władzy w Polsce, brak wdrożenia kamieni milowych, koszty odszkodowań itd? Nieważne? bo na ten temat nie napisałeś nawet pół przecinka? Z tego co wiem wszystkie środki z UE są obwarowane tymi samymi zasadami. Nie tylko safe czy kpo. Wyjście z UE i rezygnacja z tej pożyczki mają te same logiczne podstawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 16 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Goooooosssiiaaaaaaa !!! Goooossssssiaaaaaa !!! xDDDDDDDD Dobry wywiad z papą;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dawno nie było takiego zastoju w polskiej polityce. Mniej więcej od trzech miesięcy prawie nic się nie dzieje. Ostatni taki okres był chyba w 2013 roku (już po ACTA a przed aferą podsłuchową). Dla mnie w sumie spoko ale jak to potrwa np. rok to ciekawe o czym będą pi*****ić ci wszyscy publicyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca nikt nam nie powie kto powinien być prezydentem Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca TAK SIĘ ROBI POLITYKĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) 4 godziny temu, julekstep napisał(a): TAK SIĘ ROBI POLITYKĘ A c*** pewnie wszyscy widzieli ale zapodam all time great: Edytowane 3 Marca przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca @agresywnychomik zapodaj tak, żebyśmy coś widzieli xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 51 minut temu, P_M napisał(a): @agresywnychomik zapodaj tak, żebyśmy coś widzieli xD ja myślałem że to clue dowcipu, którego nie zrozumiałem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 4 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a): Dawno nie było takiego zastoju w polskiej polityce. Mniej więcej od trzech miesięcy prawie nic się nie dzieje. Ostatni taki okres był chyba w 2013 roku (już po ACTA a przed aferą podsłuchową). Dla mnie w sumie spoko ale jak to potrwa np. rok to ciekawe o czym będą pi*****ić ci wszyscy publicyści. KO ma generalnie genialną kontrolę nad mediami, bo c***nai obecnie niesamowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Godzinę temu, julekstep napisał(a): ja myślałem że to clue dowcipu, którego nie zrozumiałem xD Takich szachów 5D nie przewidziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca @jack jak oceniasz pracę posłów?;) https://www.sejm.gov.pl/Sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=ZESPOL&Zesp=1216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi