Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Ale oni się myją i nie jedzą sałatki.

Chcesz wymienić ich na takich co znowu będą jeść sałatki?

Nazista, Komunistka i Rusek!

Poprzednia ekipa społecznie pracowała w spółkach SP jak się domyślam. W tym epicka rezygnacja z poborów w spółce co kupiła płot dla lotniska. A nie wróć. Coś mi się pomyliło. Rezygnacja była z pracy. Pobory były. 

I nie zmienia to mojej oceny że okradanie poprzez SSP to największy rak. Bo w sumie łatwo wyśledzić a i tak nikt nic z tym nie robi.  

Legalne i jawne dawanie w łapę swoim. 

Powód do wstydu ale nie widzę powodu do wybielania poprzedniej złodziejskiej ekipy - tie breakerem była morda żrąca. A nie brak poborów u poprzedników. 

Złodziejstwo tu jest wspólnym mianownikiem a nie różnica wśród polityków. Takowa jest ta sałatka. 

Twierdzenie że tamci tylko sałatkę jedli jest naiwne i głupie. 

Edytowane przez ignazz

21 godzin temu, ignazz napisał(a):

Poprzednia ekipa społecznie pracowała w spółkach SP jak się domyślam. W tym epicka rezygnacja z poborów w spółce co kupiła płot dla lotniska. A nie wróć. Coś mi się pomyliło. Rezygnacja była z pracy. Pobory były. 

I nie zmienia to mojej oceny że okradanie poprzez SSP to największy rak. Bo w sumie łatwo wyśledzić a i tak nikt nic z tym nie robi.  

Legalne i jawne dawanie w łapę swoim. 

Powód do wstydu ale nie widzę powodu do wybielania poprzedniej złodziejskiej ekipy - tie breakerem była morda żrąca. A nie brak poborów u poprzedników. 

Złodziejstwo tu jest wspólnym mianownikiem a nie różnica wśród polityków. Takowa jest ta sałatka. 

Twierdzenie że tamci tylko sałatkę jedli jest naiwne i głupie. 

Kiedyś przynajmniej wiedzieliśmy ile złodzieje zarabiają:)

Dzisiejsze wyniki sondażowe pokazują jasno ,ze Pis traci coraz mocniej na rzecz Konfederacji  . Wprawdzie te 21,5% wygląda na zaniżony wynik ale ogólnie PIs na dzień dzisiejszy popełnia błąd za błędem . A przed wszystkim nie mają żadnej strategii obrony przed atakami Konfy a od kilu tygodni przynajmniej na portalu X to głównie Konfa atakuje Pis a nie samo KO jako takie. No chyba ,że to nagłe przypominanie fatalnego dla Bąkiewicza wywiadu w Kanale Zero ma temu służyć

Druga rzecz - partia Hołowni nie ma szans utworzyć sensowny samodzielny byt. Nowa partia ma zerowa rozpoznawalności poparcie na pozioie.0,6% . Druga część ma ok 1,2 . W ciągu roku te resztki albo przejdą do PO albo Konfy albo PSL..

Sam PSL na razie się czai choć już słyszałem wywiady ,ze oni pójdą z kimś do wyborów więc jeśli nie znajdą żadnej Trzeciej drogi to pójdą z KO w koalicji bo te 4,5-5% nie daje im pewności

Razem traci od pewnego czasu i o ile wynik powinien 3% dawał im finansowanie i mogli silić się na niezależność o tyle teraz poniżej 3% sprawia ,że jakieś rozmowy o ponownym pójściu z Lewica się zaczną szybko. 

Realnie to gdyby PSL poszedł z KO ( a już widziałem takie sondaże dające im ok 38% ) to praktycznie brakuje im wtedy niewiele do większości parlamentarnej bo 3 partie opozycyjne mające średnie wyniki między 10 a 20% nie są w stanie przy obecnej ordynacji uzbierać większości. 

KO+PSL z 38% i PIS z 20% poparciem to najgorszy sen KAczyńskiego. Ogólnie system prawny któy sobie stworzyli zaczyna ich dopadać . Zakładali ,że będą rządzić wiecznie a teraz to w wyborach największy zgarnia premie ich zaboli . Wybory do KRS wg ich własnej ustawy sprawią ,że stracą wpływ na to gremium . Ustawę o wyborach do TK sami zgłosili do TK by sprawdził czy jest zgodna z konstytucją. I tu mnie ciekawi czy jeśli TK uzna ,ze został wybrany w ramach ustawy niezgodnej z Konstytucją to czy ma prawo orzec że został wybrany niezgodnie z Konstytucją? 

To będzie dość ciekawy czas w polskiej polityce . Ewentualna delegalizacja Brauna na dzien dzisiejszy najbardziej by pomogła Pisowi i dlatego KO nic w tym temacie nie zrobi. 

W dniu 18.02.2026 o 09:44, DLT_Braddock napisał(a):

Jakieś założenia że 80% będzie produkowane w Polsce to bajka. Huta Stalowa Wola za Tuska nie dostawała zamówień.

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

KO+PSL z 38% i PIS z 20% poparciem to najgorszy sen KAczyńskiego.

Sytuacja, w której Braun ma mniejszość blokująca to najgorszy sen dla Polski. Nie widzę przy tych wynikach sensownej konfiguracji koalicyjnej.

16 minut temu, P_M napisał(a):

Nie no wiadomo, ale takimi tekstami to nawet późny Stefek Niesiołowski nie leciał.

Nie no nie mów ,że nie pamiętasz jak w poprzednim Sejmie jeden poseł wyywał opozycje od zdradzieckich mord... Więc ciut mnie dziwi Twoje oburzenie. Nie popieram ale niestety wyborcy w Polsce nie popierają tych co mówia Mickieiwczem wolał takich co mówia chamsko 

3 minuty temu, ely3 napisał(a):

Nie no nie mów ,że nie pamiętasz jak w poprzednim Sejmie jeden poseł wyywał opozycje od zdradzieckich mord... Więc ciut mnie dziwi Twoje oburzenie. Nie popieram ale niestety wyborcy w Polsce nie popierają tych co mówia Mickieiwczem wolał takich co mówia chamsko 

Na szybko z neta, bo nie pamiętalem

Jarosław Kaczyński wszedł na mównicę bez trybu i powiedział: „Wiem, że boicie się prawdy, ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego śp. brata. Niszczyliście go, zamordowaliście go, jesteście kanaliami!”.

Czym innym jest nazwanie kogoś zdradziecką mordą/zakutym łbem, a czym innym powiedzenie, żebyś nie wycierał swojej mordy zdradzieckiej nazwiskiem brata.

O ile oczywiście nie pochwalam, bo to zaniża poziom tak czy owak tak jednak na niekorzyść Tuska grają dodatkowo 2 fakty.

Po pierwsze jest premierem.

Po drugie to była nagrana przygotowana wypowiedź, a nie jak z miejsca Jaro, gdzie sądząc po wypowiedzi był pewnie w emocjach.

Co nie zmienia faktu ,że takie teksty latają od lat bo niestety takie jest zapotrzebowanie wyborców. I tak w Polsce ten dyskurs nie jest zły. Mam wrażenie ,,że w innych krajach jest jeszcze gorzej

Jakoś ostatnio w Radomiu wyzywano radnego od starego komucha. Facet się przejął dostał zawału na sesji i niestety zmarł. Myślisz ,że to wzbudzi refleksje i politycy na poziomie lokalnym przestaną się wyzywac? Bo ja osobiście wątpie