Życie_to_mem Opublikowano wczoraj o 17:19 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:19 3 godziny temu, julekstep napisał(a): nie uwierzę że takie coś miało miejsce w państwie zarządzanym przez Polityka Tysiąclecia nie uwierzę! Wiesz gdzie powstały i prężnie działały największe piramidy finansowe? W Rosji i USA. Dwa kraje o dwóch różnych systemach w których kładzie się duży nacisk na bezpieczeństwo wewnętrzne nie potrafiły sobie tak do końca poradzić z tego typu działalnością. To co dopiero mówić o takiej Polsce AD 2010. Myślę, że teraz jesteśmy pod tym względem dużo sprawniejszym państwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 17:45 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:45 25 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Wiesz gdzie powstały i prężnie działały największe piramidy finansowe? W Rosji i USA. Dwa kraje o dwóch różnych systemach w których kładzie się duży nacisk na bezpieczeństwo wewnętrzne nie potrafiły sobie tak do końca poradzić z tego typu działalnością. To co dopiero mówić o takiej Polsce AD 2010. Myślę, że teraz jesteśmy pod tym względem dużo sprawniejszym państwem. ani Rosja ani USA nie miały w swojej historii tak wybitnego lidera jak Donald Tusk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano wczoraj o 17:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:57 2 minuty temu, julekstep napisał(a): ani Rosja ani USA nie miały w swojej historii tak wybitnego lidera jak Donald Tusk Lider jednak działa w określonych warunkach (chociaż oczywiście w jakimś tam stopniu kreuje też system). Można krytykować Lewego czy Messiego (pre '21) za pewne aspekty liderowania ale nie obwiniać ich za wszystko co złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 18:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:02 4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Lider jednak działa w określonych warunkach (chociaż oczywiście w jakimś tam stopniu kreuje też system). Można krytykować Lewego czy Messiego (pre '21) za pewne aspekty liderowania ale nie obwiniać ich za wszystko co złe. ależ nie śmiałbym obwiniać Polityka Tysiąclecia -> robił co mógł, tylko ten PiS mu podstawiał nogi, wiadomka chcesz mnie do paki wjebać? pls BRAWO PAN PREMIER DONALD TUSK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 12 godzin temu, RappaR napisał(a): Hotel normalny 400 zł doba, danie koło 40 zł, Burger 30 zł, piwo 15 zł. Tez nie polecam, ale na pewno nie miałem wrażenia że jest tanio. Gruzja faktycznie zależnie od kursu jeszcze potrafi być miejscami tania, ale nie Kiszyniów. jakie ma znaczenie ile ty placiles? topic sie zaczal od tego ze stwierdziles : Cytat Polska nie jest droższa od Mołdawi, od Gruzji nieznacznie zaczales od porownania overall kosztow zycia a teraz przeskoczyles na to ile ty wydales bedac turysta . , dalem ci ceny mieszkan, dalem ceny apartamentow do wynajecia w centrum (wystarczy przejrzec booking)a ty dalej brniesz . uslugi, benzyna sa tansze . generalnie koszty zycia sa nizsze niz w pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 3 godziny temu, mistrzBeatka napisał(a): zaczales od porownania overall kosztow zycia a teraz przeskoczyles na to ile ty wydales bedac turysta . Ale dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. Jeśli chodzi o ceny mieszkań czy lokalnych usług nie ma porównania, ale kiedy ktoś przylatuje z Londynu, nie interesuje go ile cena wizyty u mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, RappaR napisał(a): Ale dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. Jeśli chodzi o ceny mieszkań czy lokalnych usług nie ma porównania, ale kiedy ktoś przylatuje z Londynu, nie interesuje go ile cena wizyty u mechanika w takim razie zwracam honor. czasami nie warto wpierdalac sie miedzy wode i zapoje XD zrozumialem ze porownujesz koszty zycia w pl i moldawi Edytowane 10 godzin temu przez mistrzBeatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, RappaR napisał(a): dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. Klamiesz. Dyskusja byla o tym jak zdecydowanie taniej wydaje sie komus z UK kto ma kase i chce ja gdzies zaparkowac (pl 1/1-1/2 vs ~1/6 gru) no chyba ze ja sie gdzies wpierdolilem w dyskusje z kims innym niz ta ktora miales ze mna, wtedy mea culpa. Edytowane 9 godzin temu przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 godziny temu, memento1984 napisał(a): Klamiesz. Dyskusja byla o tym jak zdecydowanie taniej wydaje sie komus z UK kto ma kase i chce ja gdzies zaparkowac (pl 1/1-1/2 vs ~1/6 gru) no chyba ze ja sie gdzies wpierdolilem w dyskusje z kims innym niz ta ktora miales ze mna, wtedy mea culpa. Mołdawia to jest jakoś tak ostatni kraj w Europie gdzie ktokolwiek chce zapakować kasę. Jeśli pisałeś, że Brytyjczycy wolą kupować w Mołdawii, to przedstaw jakieś dane, że chociaż z dwóch spełniających warunki z Twojego scenariusza zapakowało tam pieniądze, bo są duże szanse, że takich nie ma. Chyba, że piszesz, co się Tobie wydaje, że Brytyjczycy wolą robić, to fakt, wtedy faktycznie dyskusja pozostaje w granicach Twojego umysłu. W dniu 13.02.2026 o 18:18, memento1984 napisał(a): z tych brytyjskich nieudacznikow to spora grupa nawet nie spoglada na PL (zbyt drogo juz) tylko jada szukac szczescia w jakiejs gruzji czy innej moldawii. Naprawdę interesuje mnie czy dwóch się znajdzie, bo ta SPORA GRUPA to xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, RappaR napisał(a): Mołdawia to jest jakoś tak ostatni kraj w Europie gdzie ktokolwiek chce zapakować kasę. Jeśli pisałeś, że Brytyjczycy wolą kupować w Mołdawii, to przedstaw jakieś dane, że chociaż z dwóch spełniających warunki z Twojego scenariusza zapakowało tam pieniądze, bo są duże szanse, że takich nie ma. Chyba, że piszesz, co się Tobie wydaje, że Brytyjczycy wolą robić, to fakt, wtedy faktycznie dyskusja pozostaje w granicach Twojego umysłu. Naprawdę interesuje mnie czy dwóch się znajdzie, bo ta SPORA GRUPA to xD Przyjrzyj sie jakie sa ogloszenia - nawet one sa 100% skrojone pod brytyjskich januszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Wiedziałem, że oszołomy, ale nie miałem pojęcia, że aż takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, memento1984 napisał(a): Przyjrzyj sie jakie sa ogloszenia - nawet one sa 100% skrojone pod brytyjskich januszy. I teraz znajdź jakieś dane, które wskazują, że rodowici Brytyjczycy kupują mieszkania w Mołdawii. Jakiekolwiek. Albo spytaj się chatgpt. Może być NIEWIELKA grupa Brytyjczyków, która kupiła jakieś mieszkania w Batumi. Idea, że spora grupa Angoli kupiła/kupuje mieszkania w Kiszyniowe czy gdziekolwiek indziej w Mołdawii to XD wymyślone na siłę na potrzeby dyskusji jak to w Polsce za drogo. Teza jest równie prawdziwa jak to, że mieszkańcy DC cierpią na bezsenność, bo codziennie w nocy płaczą, że nie mieszkają w Polsce. 5 minut temu, fluber napisał(a): Wiedziałem, że oszołomy, ale nie miałem pojęcia, że aż takie Lol to brzmi jak z kabaretu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, RappaR napisał(a): Lol to brzmi jak z kabaretu. 600 osób przyjechało na ten kongres a za wejście płaciło się od 300 do 5000 złotych. Prawdę powiedziawszy nie rozumiem jak można popierać te ekipę na poważnie. Przecież to jest banda wariatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 53 minuty temu Udostępnij Opublikowano 53 minuty temu Braun i spółka odpalają chyba korwinowski protokół 4,76% xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 27 minut temu Udostępnij Opublikowano 27 minut temu (edytowane) Fluber-widłowy musi być nieźle zdesperowany, skoro musi powoływać się na źródło jakiegoś nawiedzonego silniczka, który na szybko zmontował 59 sekundowy filmik, z tvn-ego programu. Programu w którym jedna z goszczyń to chyba ta dziewczynka-polska wersja Grety Thunberg od sreko-eko Ucięli w najlepszym momencie, bo od 60 sekundy sam Putin zabiera głos. Info telefoniczne. Wiem, że pewnie w tym samym kręgu wściekłych macic będzie pierdololo o oburzonku przez kilka dni. Jeszcze ten tytuł "padły postulaty" tutaj link do całości. Edytowane 25 minut temu przez DLT_Braddock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 minut temu Udostępnij Opublikowano 27 minut temu To potwierdzone info? Bo jestem w stanie uwierzyć, ale na filmiku babka komentuje trzy klatki na krzyż z dramatyczną muzyką w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 24 minuty temu Udostępnij Opublikowano 24 minuty temu 2 minuty temu, eMeS napisał(a): To potwierdzone info? Bo jestem w stanie uwierzyć, ale na filmiku babka komentuje trzy klatki na krzyż z dramatyczną muzyką w tle No pewnie że pewne. Połącz kropki: tvn24, speedymorales, fluber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi