Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, julekstep napisał(a):

nie uwierzę że takie coś miało miejsce w państwie zarządzanym przez Polityka Tysiąclecia

nie uwierzę!

Wiesz gdzie powstały i prężnie działały największe piramidy finansowe? W Rosji i USA. 

Dwa kraje o dwóch różnych systemach w których kładzie się duży nacisk na bezpieczeństwo wewnętrzne nie potrafiły sobie tak do końca poradzić z tego typu działalnością. To co dopiero mówić o takiej Polsce AD 2010. :) Myślę, że teraz jesteśmy pod tym względem dużo sprawniejszym państwem. 

25 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Wiesz gdzie powstały i prężnie działały największe piramidy finansowe? W Rosji i USA. 

Dwa kraje o dwóch różnych systemach w których kładzie się duży nacisk na bezpieczeństwo wewnętrzne nie potrafiły sobie tak do końca poradzić z tego typu działalnością. To co dopiero mówić o takiej Polsce AD 2010. :) Myślę, że teraz jesteśmy pod tym względem dużo sprawniejszym państwem. 

ani Rosja ani USA nie miały w swojej historii tak wybitnego lidera jak Donald Tusk

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

ani Rosja ani USA nie miały w swojej historii tak wybitnego lidera jak Donald Tusk

Lider jednak działa w określonych warunkach (chociaż oczywiście w jakimś tam stopniu kreuje też system). Można krytykować Lewego czy Messiego (pre '21) za pewne aspekty liderowania ale nie obwiniać ich za wszystko co złe. 

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Lider jednak działa w określonych warunkach (chociaż oczywiście w jakimś tam stopniu kreuje też system). Można krytykować Lewego czy Messiego (pre '21) za pewne aspekty liderowania ale nie obwiniać ich za wszystko co złe. 

ależ nie śmiałbym obwiniać Polityka Tysiąclecia -> robił co mógł, tylko ten PiS mu podstawiał nogi, wiadomka

chcesz mnie do paki wjebać? pls

BRAWO PAN PREMIER DONALD TUSK 💪🫡🫶

12 godzin temu, RappaR napisał(a):

Hotel normalny 400 zł doba, danie koło 40 zł, Burger 30 zł, piwo 15 zł.

Tez nie polecam, ale na pewno nie miałem wrażenia że jest tanio. Gruzja faktycznie zależnie od kursu jeszcze potrafi być miejscami tania, ale nie Kiszyniów.

jakie ma znaczenie ile ty placiles?   topic sie zaczal od tego ze stwierdziles :

Cytat

Polska nie jest droższa od Mołdawi, od Gruzji nieznacznie 

zaczales od porownania overall kosztow zycia a teraz przeskoczyles na to ile ty wydales bedac turysta .

, dalem ci ceny mieszkan, dalem ceny apartamentow do wynajecia w centrum (wystarczy przejrzec booking)a ty dalej brniesz .  uslugi, benzyna sa tansze .   generalnie koszty zycia sa nizsze niz w pl .

3 godziny temu, mistrzBeatka napisał(a):

zaczales od porownania overall kosztow zycia a teraz przeskoczyles na to ile ty wydales bedac turysta .

Ale dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. 

Jeśli chodzi o ceny mieszkań czy lokalnych usług nie ma porównania, ale kiedy ktoś przylatuje z Londynu, nie interesuje go ile cena wizyty u mechanika 

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

Ale dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. 

Jeśli chodzi o ceny mieszkań czy lokalnych usług nie ma porównania, ale kiedy ktoś przylatuje z Londynu, nie interesuje go ile cena wizyty u mechanika 

w takim razie zwracam honor. czasami nie warto wpierdalac sie miedzy wode i zapoje XD

zrozumialem ze porownujesz koszty zycia w pl i moldawi 

Edytowane przez mistrzBeatka

7 godzin temu, RappaR napisał(a):

dyskusja była właśnie o wydatkach dla brytyjskiego turysty, a nie od tego ile wydaje miejscowy. 

Klamiesz. Dyskusja byla o tym jak zdecydowanie taniej wydaje sie komus  z UK kto ma kase i chce ja gdzies zaparkowac (pl 1/1-1/2 vs ~1/6 gru)

no chyba ze ja sie gdzies wpierdolilem w dyskusje z kims innym niz ta ktora miales ze mna, wtedy mea culpa.

Edytowane przez memento1984

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

Klamiesz. Dyskusja byla o tym jak zdecydowanie taniej wydaje sie komus  z UK kto ma kase i chce ja gdzies zaparkowac (pl 1/1-1/2 vs ~1/6 gru)

no chyba ze ja sie gdzies wpierdolilem w dyskusje z kims innym niz ta ktora miales ze mna, wtedy mea culpa.

Mołdawia to jest jakoś tak ostatni kraj w Europie gdzie ktokolwiek chce zapakować kasę.

Jeśli pisałeś, że Brytyjczycy wolą kupować w Mołdawii, to przedstaw jakieś dane, że chociaż z dwóch spełniających warunki z Twojego scenariusza zapakowało tam pieniądze, bo są duże szanse, że takich nie ma.

Chyba, że piszesz, co się Tobie wydaje, że Brytyjczycy wolą robić, to fakt, wtedy faktycznie dyskusja pozostaje w granicach Twojego umysłu. 

W dniu 13.02.2026 o 18:18, memento1984 napisał(a):

z tych brytyjskich nieudacznikow to spora grupa nawet nie spoglada na PL (zbyt drogo juz) tylko jada szukac szczescia w jakiejs gruzji czy innej moldawii.

Naprawdę interesuje mnie czy dwóch się znajdzie, bo ta SPORA GRUPA to xD

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Mołdawia to jest jakoś tak ostatni kraj w Europie gdzie ktokolwiek chce zapakować kasę.

Jeśli pisałeś, że Brytyjczycy wolą kupować w Mołdawii, to przedstaw jakieś dane, że chociaż z dwóch spełniających warunki z Twojego scenariusza zapakowało tam pieniądze, bo są duże szanse, że takich nie ma.

Chyba, że piszesz, co się Tobie wydaje, że Brytyjczycy wolą robić, to fakt, wtedy faktycznie dyskusja pozostaje w granicach Twojego umysłu. 

Naprawdę interesuje mnie czy dwóch się znajdzie, bo ta SPORA GRUPA to xD

Przyjrzyj sie jakie sa ogloszenia - nawet one sa 100% skrojone pod brytyjskich januszy.

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Przyjrzyj sie jakie sa ogloszenia - nawet one sa 100% skrojone pod brytyjskich januszy.

I teraz znajdź jakieś dane, które wskazują, że rodowici Brytyjczycy kupują mieszkania w Mołdawii. 

Jakiekolwiek. 

Albo spytaj się chatgpt.

Może być NIEWIELKA grupa Brytyjczyków, która kupiła jakieś mieszkania w Batumi.

Idea, że spora grupa Angoli kupiła/kupuje mieszkania w Kiszyniowe czy gdziekolwiek indziej w Mołdawii to XD wymyślone na siłę na potrzeby dyskusji jak to w Polsce za drogo.

Teza jest równie prawdziwa jak to, że mieszkańcy DC cierpią na bezsenność, bo codziennie w nocy płaczą, że nie mieszkają w Polsce. 

5 minut temu, fluber napisał(a):

Wiedziałem, że oszołomy, ale nie miałem pojęcia, że aż takie 

Lol

to brzmi jak z kabaretu. 

Fluber-widłowy musi być nieźle zdesperowany, skoro musi powoływać się na źródło jakiegoś nawiedzonego silniczka, który na szybko zmontował 59 sekundowy filmik, z tvn-ego programu. Programu w którym jedna z goszczyń :D to chyba ta dziewczynka-polska wersja Grety Thunberg od sreko-eko :D 

Ucięli w najlepszym momencie, bo od 60 sekundy sam Putin zabiera głos. Info telefoniczne.

Wiem, że pewnie w tym samym kręgu wściekłych macic będzie pierdololo o oburzonku przez kilka dni. Jeszcze ten tytuł "padły postulaty" 

tutaj link do całości.

Edytowane przez DLT_Braddock