Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, julekstep napisał(a):

No duzy peszek

Jeszcze ten hultaj Michal robiacy w jednej amberowskich spolek 🥸

Jak by ten przyszywany syn Nawrockiego robil analogicznie przy jakiejs aferze to internety by splonely

Młody Tusk odpowiada sam za siebie (abstrahując już od faktu, że OLT całkiem legalnie działało w branży lotniczej). 

Zresztą Amber Gold reklamowało się wtedy między innymi w ,,Rzeczpospolitej'' za czasów Lisickiego więc skoro młody Tusk pracujący w powiązanej spółce miałby uwiarygadniać Plichtę to ,,Rzepa'' tym bardziej go uwiarygadniała.

W tej sprawie główny problem był ze złym nadzorem nad śledztwem w początkowej fazie. A w tej kwestii Tusk nie miał za wiele do gadania. 

32 minuty temu, Koelner napisał(a):

nie mam fb ale jak usuwałem konto była pandemia i sami antyszczepionkowcy jak @DLT_Braddock

Nie mogę być antyszczepionkowcem skoro popieram pomysł rozszerzenia wszystkich obowiązkowych szczepień na dorosłych Polaków. 

W dniu 13.02.2026 o 10:19, Koelner napisał(a):

" jak świat światem nigdy rusek i Niemiec nie będzie dla polaka bratem".

Ponawiam pytanie. Wielką z szacunku a małą z braku szacunku? Czym ten Polak sobie zasłużył, że stawiasz go na równi z ruskim? 😂

6 godzin temu, fluber napisał(a):

GUS liczy wskaźnik z dzieci urodzonych faktycznie w Polsce i kobiet zameldowanych w Polsce.  Wynik tfr liczony w ten sposób jest zaniżony, bo wlicza w mianownik kobiety, które w rzeczywistości nie są w Polsce 

~20% kobiet w wieku rozrodczym mieszka poza polska mimo zameldowania w PL hehehe

36 minut temu, RappaR napisał(a):

Właśnie nie są, byłem miesiąc temu w Kiszyniowie, ceny jak w Polsce. 

Zdefiniuj “nie sa” - ja jak pisze cos takiego to mam na mysli ~0.7-1.3x.

44 minuty temu, RappaR napisał(a):

Właśnie nie są, byłem miesiąc temu w Kiszyniowie, ceny jak w Polsce. 

bez problemu w kiszyniowe znajdziesz caly apartament/kawalerke w centrum za 100zl/doba  w weekend.  w warszawie dostajesz za ta cene lozko w pokoju wieloosobowym. a ile kosztuje jakas kawalerka w centrum warszawy to sobie sam sprawdz :))).  niektore pozycje sa drozsze/zblizone do pl  ale overall moldawia jest duzo tansza niz polska . nie wiem czy na potrzeby dyskusji wymyslasz takie durnoty czy jest to slynna gortatowska tabliczka mnozenia, zdaje sie ze gortata nazwales debilem i idiota ?  robiac adjustment na wyksztalcenie to ten sam tajer.

bylem w moldawi , nikomu nie polecam, strata czasu no chyba ze juz widzieliscie wszystkie interesujace  miejsca na swiecie, jedyna ciekawa rzecz warta obejrzenia to winiarnie. 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

Wina wolnych sadow? 😱

Nie. Komisja Nadzoru Finansowego i gdański sąd to akurat dwie instytucje, które tą sprawę w miarę ogarnęły.

Główny problem z Amber Gold był taki, że śledztwo nadzorowały jakieś randomy od ścigania pijanych kierowców i drobnych oszustów a nie wyspecjalizowany zespół śledczych na wyższym szczeblu. Taki zespół ostatecznie powstał ale dopiero w czerwcu 2012 roku. To był zatem typowy przykład niestandardowej sprawy, która kogoś po prostu mocno przerosła.

Godzinę temu, mistrzBeatka napisał(a):

bez problemu w kiszyniowe znajdziesz caly apartament/kawalerke w centrum za 100zl/doba  w weekend.  w warszawie dostajesz za ta cene lozko w pokoju wieloosobowym. a ile kosztuje jakas kawalerka w centrum warszawy to sobie sam sprawdz :))).  niektore pozycje sa drozsze/zblizone do pl  ale overall moldawia jest duzo tansza niz polska . nie wiem czy na potrzeby dyskusji wymyslasz takie durnoty czy jest to slynna gortatowska tabliczka mnozenia, zdaje sie ze gortata nazwales debilem i idiota ?  robiac adjustment na wyksztalcenie to ten sam tajer.

bylem w moldawi , nikomu nie polecam, strata czasu no chyba ze juz widzieliscie wszystkie interesujace  miejsca na swiecie, jedyna ciekawa rzecz warta obejrzenia to winiarnie. 

Hotel normalny 400 zł doba, danie koło 40 zł, Burger 30 zł, piwo 15 zł.

Tez nie polecam, ale na pewno nie miałem wrażenia że jest tanio. Gruzja faktycznie zależnie od kursu jeszcze potrafi być miejscami tania, ale nie Kiszyniów.

38 minut temu, Koelner napisał(a):

wykorzystałeś limit pytań, paszła won 

Przypierdoliłeś się, że zdanie rozpocząłem wielką literą. Niecałe 24 godziny później piszesz Polak małą literą i w międzyczasie piszesz coś o ruskich i radzieckim słowniku. Dałem ci cenną lekcję. Nie rób więcej z siebie błazna misiu.