Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Naprawdę? NATO nigdy nie prowadziło manewrów wojskowych? Nowe, nie znałem.

W świetle wrogiej polityki i działań nie możemy dalej uważać Rosji za partnera.

Koncepcja strategiczna NATO 2022. Tylko tyle. W dalszym ciągu tylko i wyłącznie Rosja nazywa inne państwa wrogami.

Our main enemy for NATO is Russia. We see that China is also building up its forces, but the primary enemy is Russia,” Rutte said.

14 minut temu, Koelner napisał(a):

Our main enemy for NATO is Russia. We see that China is also building up its forces, but the primary enemy is Russia,” Rutte said.

To tylko wypowiedź. W obowiązującej strategii bezpieczeństwa Nato z 2022 roku o Rosji napisano tylko tyle

The Russian Federation is the most significant and direct threat to Allies’ security and to peace and stability in the Euro-Atlantic area

18 minut temu, fluber napisał(a):

To wróg czy wrogie państwo w końcu? Jeśli tak to uff. Oprócz Rosji tylko Korea Północna wymienia inne państwa jako wrogów. Lepiej? Zacne grono 

A mnie wciąż zastanawia z tego sondażu też niebieski słupek przy partii Polska 2050. 😂

3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

To wróg czy wrogie państwo w końcu? Jeśli tak to uff. Oprócz Rosji tylko Korea Północna wymienia inne państwa jako wrogów. Lepiej? Zacne grono 

Mam teraz zacząć wymieniać inne państwa? Twój ulubiony Izrael? Jak masz takie braki w temacie to może się nie wypowiadaj, bo wychodzisz na... Już Koelner napisał, więc nie będę powtarzał 

5 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

To tylko wypowiedź. W obowiązującej strategii bezpieczeństwa Nato z 2022 roku o Rosji napisano tylko tyle

The Russian Federation is the most significant and direct threat to Allies’ security and to peace and stability in the Euro-Atlantic area

Wypowiedź szefa NATO 

15 minut temu, Koelner napisał(a):

Wypowiedź szefa NATO 

I to chyba z 2026 roku. Pewnie w 2022 przed Madrytem były ostrzejsze, ale ostatecznie w oficjalnym dokumencie już się takie ostre sformułowanie nie znalazło.

20 minut temu, fluber napisał(a):

Mam teraz zacząć wymieniać inne państwa? Twój ulubiony Izrael? Jak masz takie braki w temacie to może się nie wypowiadaj, bo wychodzisz na... Już Koelner napisał, więc nie będę powtarzał 

Dlaczego ulubiony?

A ile % elektoratu Polska 2050 uznaje Rosję za sojusznika? Wciąż pytam, bo to ważna informacja

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Niby kiedy?

Tak zrozumiałem ,że nie chcesz być uznany za polimbecyla.

4 godziny temu, fluber napisał(a):

To jest niewiarygodne, że mamy optymistycznie licząc kilkaset tysięcy skrajnych imbecyli w kraju uważających Rosję za przyjaciół i Ukrainę za wrogów 

Uważasz Ukrainę za przyjaciela?

14 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

I to chyba z 2026 roku. Pewnie w 2022 przed Madrytem były ostrzejsze, ale ostatecznie w oficjalnym dokumencie już się takie ostre sformułowanie nie znalazło.

A gdzie miałoby się znaleźć? Nawet III Rzesza nie miała ZSRR więc co tam bredzisz?

5 minut temu, fluber napisał(a):

Tak zrozumiałeś? Nic nie zrozumiałeś 

Nie ma przyjaciół, są tylko zbieżne interesy 🙃

To jak tam z tym elektoratem Polska 2050. Co tam było na niebiesko? Boli. Podpowiedz 

5 minut temu, Koelner napisał(a):

Jak piszą?

Mam nadzieję, że podczas tej wymiany zobaczyłeś różnice między oficjalnym i dokumentami a zwykłą wypowiedzią. Nie dziękuj. Można zamykać 😂

Edytowane przez DLT_Braddock

4 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Mam nadzieję, że podczas tej wymiany zobaczyłeś różnice między oficjalnym i dokumentami a zwykłą wypowiedzią. Nie dziękuj. Można zamykać 😂

To była wypowiedź oficjalna wypowiedź szefa NATO ze szczytu. Dlaczego nam ciągle udowadniasz brak wiedzy i upośledzenie?

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

13, 15, 17% wyborców Polska 2050 uznaje Rosję za przyjaciela? Jesteś wśród tej grupy?

To razem 45? Nie jestem.

3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Nie mająca żadnej mocy prawnej. Można zamykać 

Nie to co rosyjskie dokumenty, co nie?;)

Artykuł 15 ust. 4 Konstytucji Rosji stanowi, że powszechnie uznane zasady i normy prawa międzynarodowego oraz umowy międzynarodowe Federacji Rosyjskiej są integralną częścią jej systemu prawnego.

Zasady te obejmują m.in. Kartę Narodów Zjednoczonych, która nakazuje poszanowanie integralności terytorialnej i nienaruszalność granic.

6 minut temu, Koelner napisał(a):

Jak oni oficjalnie określają te państwa? znasz ruski to nam przetłumacz dosłownie 

Nie znam rosyjskiego. Angielskie tłumaczenia są, to sobie poszukaj. A dlaczego inne państwa i sojusze uznają za wrogów to ich o to zapytaj 

6 minut temu, fluber napisał(a):

To razem 45? Nie jestem.

Wiem, że nie jesteś. Od czterech lat głosisz to wszem i wobec. Nie martwi cię że więcej wyborców twojej partii uważa Rosję za przyjaciela niz wyborcy Konfederacji? Ja. Tam nawet niewiele brakuje do odpowiedzi wyborców KKP

Edytowane przez DLT_Braddock