Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

W 2018 roku psy zabiły 33 tys zwierząt dzikich oraz 280 zwierząt gospodarskich. Często nie dla samego pożywienia jak wilki tylko dla zabawy. Z racji z tego, że ideologia bambinizmu jest coraz powszechniejsza i nachalnie promowana to rośnie liczba bezpańskich psów i strat jakie ponosi polska gospodarka i przyroda.

Bezpańskie psy ze swoimi chorobami i pasożytami zagrażają populacji wilkow, więc wyłapywanie i utylizacja tych psów jest jak najbardziej wskazana.

Przypomnę, że te oficjalne 35 tys pogryzień to te zgłaszane lekarzom, czyli poważne obrażenia wymagające dużych nakładów służby zdrowia.

6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

W 2018 roku psy zabiły 33 tys zwierząt dzikich oraz 280 zwierząt gospodarskich. Często nie dla samego pożywienia jak wilki tylko dla zabawy. Z racji z tego, że ideologia bambinizmu jest coraz powszechniejsza i nachalnie promowana to rośnie liczba bezpańskich psów i strat jakie ponosi polska gospodarka i przyroda.

Bezpańskie psy ze swoimi chorobami i pasożytami zagrażają populacji wilkow, więc wyłapywanie i utylizacja tych psów jest jak najbardziej wskazana.

Przypomnę, że te oficjalne 35 tys pogryzień to te zgłaszane lekarzom, czyli poważne obrażenia wymagające dużych nakładów służby zdrowia.

Ale co to ma do schronisk? Chcesz je zamknąć więc w czym to pomoże skoro gryzą i zabijają psy, które nie są w schroniskach. Musiałbyś pod przymusem zabierać i usypiać wsiokom każde zwierzę które puszczają luzem 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Ale co to ma do schronisk? Chcesz je zamknąć więc w czym to pomoże skoro gryzą i zabijają psy, które nie są w schroniskach. Musiałbyś pod przymusem zabierać i usypiać wsiokom każde zwierzę które puszczają luzem 

Teraz w okolicach Garwolina błąka się pełno dzikich psów, "uwolnionych" po ostatnich głupich akcjach bambiników. Nie chcę zamykać schronisk, niech służą do utylizacji , a nie do wyciągania kasy podatników. 

19 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Teraz w okolicach Garwolina błąka się pełno dzikich psów, "uwolnionych" po ostatnich głupich akcjach bambiników. Nie chcę zamykać schronisk, niech służą do utylizacji , a nie do wyciągania kasy podatników. 

Mogliby przy okazji ciebie zutylizować

Godzinę temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Mogliby przy okazji ciebie zutylizować

Na filmikach z ostatniej bieganiny za pieskami widziałem też sporo mężczyzn. Odetchnąłem z ulgą, nie ma się co bać Rosji. W polskim społeczeństwie duch walki ogromny. Tylko co jeśli jeśli ruskie siły będą miały ze sobą jakieś pieski? 

42 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Od kontroli schronisk są odpowiednie instytucje. Zresztą nawet jak ktoś coś tam wyłudzi ale overall to schronisko będzie dobrze funkcjonować to będzie całkiem spoko.

No właśnie instytucje a nie jakieś spontaniczne ludowe milicje. Silne państwo zobaczyłem ostatnio..

. znów niestety. 

Jakieś baby i ci*ki niszczą płot prywatnej posesji, wdzierają się na prywatny teren a policja stoi i się przygląda.

Cały ten bambinizm i ludzie przesiąknięci tą ideologią to psychiatryk 

11 minut temu, fluber napisał(a):

A wiesz kto jeszcze broni zwierząt? Strażacy. A wiesz co jest za bujanie się ze strażakami?

Bronią czy ratują? Pamiętam jakie podniecenie było gdy uratowano pieska z powodzi - a to zwykłe marnotrawstwo pieniędzy podatników.

Zobaczysz że za jakiś czas Owsiak będzie zbierał na zwierzątka.

3 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

No właśnie instytucje a nie jakieś spontaniczne ludowe milicje. Silne państwo zobaczyłem ostatnio..

. znów niestety. 

Jakieś baby i ci*ki niszczą płot prywatnej posesji, wdzierają się na prywatny teren a policja stoi i się przygląda.

Cały ten bambinizm i ludzie przesiąknięci tą ideologią to psychiatryk 

Tak patrzę na komentarze na Kanale Zero i widzę, że zdecydowanie dominuje propsowanie tej akcji. A przecież przeciętny widz KZ ma w 95% zbieżne poglądy z twoją skromną osobą. :) 

9 godzin temu, Koelner napisał(a):

tylko dorzucasz oliwy do ognia, jest chyba obecnie więcej rodzin z psami niż z dziećmi, jesteś starszy ale jak ja idę na spacer z wózkiem to ludzi jak ja prawie nie ma a za to z psami po 2, 3, 4 na parę to normalne zjawisko

latem na placu zabawa same ukraińskie i cipate dzieciaki a Polacy z psami

taki mamy klimat 

Czyli dokladnie tak, jak sobie fluber wyobraza przejscie sucha noga do polskiej gospodarki przyszlosci, mniej obywateli, technologia i bardziej wydajny przemysl bez zrodel energii/na pelecie z wierzby energetycznej.

ajtam ajtam, wszyscy maja te same problemy co “Polska 1.0”