Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Koelner napisał(a):

to co wrzuca @LAF jest czasami ok . daj znać jak wrócisz z rowerów i podziękuj grzecznie 

spoko, starszą nauczyłem jeździć (nie traktując tego w kategoriach swojej rozrywki!), młodszą pewnie nauczę w tym albo przyszłym roku i wycieczki rowerowe też będą grane (nawet jak nie będzie to stricte rozrywką z mojej perspektywy)

i daj jakieś linki do dup, żeby była rozrywka na zimę!

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

spoko, starszą nauczyłem jeździć (nie traktując tego w kategoriach swojej rozrywki!), młodszą pewnie nauczę w tym albo przyszłym roku i wycieczki rowerowe też będą grane (nawet jak nie będzie to stricte rozrywką z mojej perspektywy)

Ja uczyłem łapać balans bez "pedałów" później dokrecilem i poszła sama z siebie. 3-4 lekcje 2.5 dnia w sumie.

11 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja uczyłem łapać balans bez "pedałów" później dokrecilem i poszła sama z siebie. 3-4 lekcje 2.5 dnia w sumie.

ja z czymś takim:

shopping?q=tbn:ANd9GcRsDlsgMRaJp-_ajRu_rz3EBhsmO_YqvjuUjUF8dYNcUall3Bs8eZPX4Tp-t9Z_Dq_yrZmLTwwTzaDTxiDsPzj_qwfPFIOu9s4pRti84bFjeo58xOp_jRhu9uneEVl_e6NgXsvYmg&usqp=CAc

kazałem jej ruszać i hamować co chwilę -> po jednym dniu już prosto jeździła sama, drugi dzień zakręty (tu było kilka wywrotek ofc) i elo :P 

z młodszą (o ile nie jest rowerowym antytalentem) pójdzie pewnie jeszcze łatwiej bo starsza strachliwa (więc po każdej wywrotce trzeba było chwilę odpoczynku robić :P ) a młodsza barbarzyńca

Edytowane przez julekstep

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja podszedłem jak inżynier. 5 minut obserwacji czemu traci równowagę. Zauwązyłem że patrz w dół na koło i machinalnie skręca ciałem jak tylko koło skręca. Więc poprosiłem by zamiast patrzeć w dół patrzyłem prosto przed siebie na to gdzie chce dojechać po 5 minutach już jeździła bez wywrotek

Podobnie pomogłem dwóm koleżankom mojej córki bo miały podobny aspekt

@julekstep też używałem takiego wsparcia bo zwłaszcza na początku nie miała sił podjechać pod górkę i wtedy musiałem pomagać

5 minut temu, julekstep napisał(a):

ja z czymś takim:

shopping?q=tbn:ANd9GcRsDlsgMRaJp-_ajRu_rz3EBhsmO_YqvjuUjUF8dYNcUall3Bs8eZPX4Tp-t9Z_Dq_yrZmLTwwTzaDTxiDsPzj_qwfPFIOu9s4pRti84bFjeo58xOp_jRhu9uneEVl_e6NgXsvYmg&usqp=CAc

kazałem jej ruszać i chamować co chwilę -> po jednym dniu już prosto jeździła sama, drugi dzień zakręty (tu było kilka wywrotek ofc) i elo :P 

z młodszą (o ile nie jest rowerowym antytalentem) pójdzie pewnie jeszcze łatwiej bo starsza strachliwa (więc po każdej wywrotce trzeba było chwilę odpoczynku robić :P ) a młodsza barbarzyńca

Młodszej kup balans Nike podobno mega pomaga, ja z młodszą na 100% zastosuje.

images?q=tbn:ANd9GcQo2XBKow3VpMFsoUZyKpR

Teraz, ely3 napisał(a):

Ja podszedłem jak inżynier. 5 minut obserwacji czemu traci równowagę. Zauwązyłem że patrz w dół na koło i machinalnie skręca ciałem jak tylko koło skręca. Więc poprosiłem by zamiast patrzeć w dół patrzyłem prosto przed siebie na to gdzie chce dojechać po 5 minutach już jeździła bez wywrotek

Podobnie pomogłem dwóm koleżankom mojej córki bo miały podobny aspekt

@julekstep też używałem takiego wsparcia bo zwłaszcza na początku nie miała sił podjechać pod górkę i wtedy musiałem pomagać

Faktycznie jak inżynier - niemiecki ! Dziecko nie umie jeździć ale ten już mini tour de France mu robił ;)

Po płaskim i z  górki na początku 😅

Mnie dziadek nauczył też się patrzyłem na oponę cały czas, myślę że to może być częsty błąd.

@memento1984 ja ci nie powiem żonie zostawiłem płacenie rachunków, wybieranie taryf, nie mam na to zdrowia xD.

❤️ aż serce się raduje że patrząc po entuzjastycznej formie opisywania nauki jazdy dzieci można wywnioskować że jednak jest to trochę rozrywka ( dla @julekstep pewnie też ale jak przystało na uparciucha i gościa od nazywania rzeczy nie po imieniu to nie chce się do tego przyznać )

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Po płaskim i z  górki na początku

Poczekaj poczekaj ja uczyłem córkę na płaskim ... Ale w kolejne dni jak jechaliśmy do parku to mieliśmy kilka podjazdów i tam na początku nie zawsze sobie radziła dlatego zamontowałem takie wsparcie.

Ona generalnie jest dzik . Ale jak czegoś nie umie to się irytuje i twierdzi ,że nigdy tego nie zrobi i trzeba zawsze cierpliwie poszukać metody jak jej wyjasnić  , jak pokazać . I jak się przekona ,że potrafi to już idzie na całość. Ona mi zaczęła chodzić w wieku 7 miesięcy więc od zawsze mieliśmy duża mobilność 

Ale ogólnie z dziećmi jest zawsze pewien kompromis. Tzn ażda wycieczka jest planowana na zasadzie plan maks, plan minimum bo dzieci szybciej się męczą . Starsza kocha malarstwo a młodsza zoo więc nie dość ,że trzeba mieć kompromis sam ze soba to jeszcze pomiędzy dziećmi. wiec wycieczki czasem wyglądają jak te do Kopenhagi. Czyli najpierw zoo bo je otwieraja najwcześniej ( choć samo zoo szału nie robi choć diabla tasmańskiego tylko tam widzieliśmy) potem do Tivoli bo akurat narzeczona lubi takie rozrywki. Jakiś obiad po drodze a finalnie do muzeum sztuki. 

Jak z młodszą szedłem na bal przebierańców w stylu Harrego Pottera to choć kompletnie nie znam tego uniwersum to przebrałem się za profesora Snape( podobny jestem tylko nie ma tak bladej karnacji) dzięki czemu młoda ze mna zdobyła pierwsze miejsce i to był mega szczęsliwy dzień dla niej . Z drugiej strony ona akceptuje ,że czasem zostaną same w domu bo rodzice jadą na weekend na Oktoberfest bo tam akurat bym córek nie zabrał 

@Koelner Rodzina a zwłaszcza czas soędzony z dziećmi to rozrywka ale nie zawsze tak jest. Nie nazwę rozrywką tego ,ze jadę na koncert K-POp bo akurat starsza uwielbia taą muzykę. Dla mnie to na pograniczu męczarni. Ale skoro córka to kocha i ja to uszcżęsliwia to czemu nie

Albo siedzienie dwie godziny na kamienistym brzegu rzeki w Czeskim Krumlovie bo dla młodszej skakanie po kamieniach to była najlepsza atrakcja w tym pięknym mieście. 

ALe fakt faktem ,że ja osobiście nie wyobrażam sobie życia bez dzieci i jakbym nie mógł mieć własnych to bym adoptował. Nie rozumiem tego trendu ,że ludzie po 30 a czasem i 40 nie mają dzieci  i to zarówno faceci jak i kobiety . I potem mamy tragiczne wskaźniki demograficzne 

28 minut temu, ely3 napisał(a):

ALe fakt faktem ,że ja osobiście nie wyobrażam sobie życia bez dzieci i jakbym nie mógł mieć własnych to bym adoptował. Nie rozumiem tego trendu ,że ludzie po 30 a czasem i 40 nie mają dzieci  i to zarówno faceci jak i kobiety . I potem mamy tragiczne wskaźniki demograficzne

I najwiekszy test z wychowania dzieci - czy nasze dzieci beda chcialy miec dzieci (liczba mnoga!) czy wychowalismy ich na max egoistow i wygodnickich bon-wiwantow ę-ą!

7 minut temu, memento1984 napisał(a):

I najwiekszy test z wychowania dzieci - czy nasze dzieci beda chcialy miec dzieci (liczba mnoga!) czy wychowalismy ich na max egoistow i wygodnickich bon-wiwantow ę-ą!

moim skromnym zdaniem jeśli zaszczepisz w dzieciach ze wychowanie to też rozrywka a nie tylko obowiązek to chyba bardziej się przekonają do posiadania dzieci 

@Koelner chciałbyś iść na spotkanie online z Sochanem, kolację z miss Polski czy pojeździć po mieście z Michałkiem?

Jest też możliwość spotkania z Anią Dereszowska ( to chyba coś dla tego co wybrał ją w ATF , najpiękniejsza Polka). Nie wiem kto to był więc bez nicku 

No ogólnie było śmiesznie i przyszedł @ely3 i popsuł śmieszkowanie pisząc swoje rozważania 😒

Co wy wiecie o poswieceniu sie dla rozrywki dzieci.

Ja to sie poświęcałem. Koncert Margaret lub Szpaka. I autograf nawet córka ma Szpaka (choc teraz pewnie zero wartosci sentymemtalnej). 

Ze nie wspomne o tancach.

Na szczescie to już za mną. 

P.S zawsze sie chwale, ze na Margaret bylem. O Szpaku w tym kontekscie nie wspominam

46 minut temu, LAF napisał(a):

@Koelner chciałbyś iść na spotkanie online z Sochanem, kolację z miss Polski czy pojeździć po mieście z Michałkiem?

Jest też możliwość spotkania z Anią Dereszowska ( to chyba coś dla tego co wybrał ją w ATF , najpiękniejsza Polka). Nie wiem kto to był więc bez nicku 

No ogólnie było śmiesznie i przyszedł @ely3 i popsuł śmieszkowanie pisząc swoje rozważania 😒

@P_M - największy flop w historii ATFów.