Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Hallo służby proszę się zająć Panem Deltą xD

Spokojnie, jeszcze SBU tu nie rządzi.

Niesamowite, że za wpis "że ta dziewczyna z Jeleniej Góry mogła być Ukrainką " policja wchodzi do mieszkań. Mocno niezdrowa jest ta obsesja tropienia wszystkiego co może wydawać się w minimalnym stopniu krytyką Ukrainy i Ukraińców.

Ktoś obraził Ukraińców w tramwaju siły policyjne postawione na baczność. Murzyn uderza hantlą gościa na siłowni, żadnych konsekwencji. Ukrainka lata z nożem w pociągu, żadnych konsekwencji. Powoli testowany jest wariant brytyjski. Z

Polak w Polsce ma przejebane.

Dziennikarze np tvn-u za "jeżeli nie wyląduje, to mnie zabiją", " tak lądują debeściaki" też będą wyciągani z domów przez policję?

4 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Niesamowite, że za wpis "że ta dziewczyna z Jeleniej Góry mogła być Ukrainką " policja wchodzi do mieszkań. Mocno niezdrowa jest ta obsesja tropienia wszystkiego co może wydawać się w minimalnym stopniu krytyką Ukrainy i Ukraińców.

Szuria na X celowo kręciła inbę, że ona jest! ukrainką 

G8fXS9xX0AA8i1t?format=jpg&name=medium

Zastanawiam się jak wyglądałby pojedynek: Owsiak vs Ukraina???

Od dwóch dni policja się szczyci a politycy Tuska piszą jakby tym działaniem roznieśli w pył co najmniej jeden batalion wojsk FR. Ile ta sraczka jeszcze będzie trwać? Wiem, że wygodny temat żeby zagadywać o wiele ważniejsze problemy w Polsce.

W dniu 23.12.2025 o 18:35, DLT_Braddock napisał(a):

W Polsce jest więcej aresztowań za wpisy w Internecie niż w Rosji 🤔

Myśle że trzeba mieć zerową wiedze by pisac co takiego

Igor Girkin za wpisy krytykujące armię od 2 lat siedzi  w łagrze. Facet co wprowadził Zapiski Weterana najpierw miał wyrok a potem wysłano go z misją do Mali gdzie po tygodniu rozwalono go z cała grupą Wagnera. Wszysscy blogerzy dostali kary finansowe za krtyke armii. Ba są wyroki za nazwanie wojny na Ukrainie wojną a nie specjalną operacją. 

Na dzień dzisiejszy każy w Rosji musi mieć zalożoną aplikację szpiegowską i jest zakaz wrzucania zdjęc płonących rafinerri... A kto złamie zakaz ma od razu grzywnę. Rok temu zanim pojawił się zakaz to 4 młodych influencerów skazano tylko z zdjęcia na plaży z płonącą rafinerią Tuapse. 

Ale tak zwolenniiy Brauna będa powtarzać kłamstwa jakoby w Rosji jest większa swoboda wypowiedzi. A to ,że w Rosji nie da się nawet nazwać wojny wojną bo możbna pójść siedzieć to bez znaczenia

5 godzin temu, ely3 napisał(a):

Ale tak zwolenniiy Brauna będa powtarzać kłamstwa jakoby w Rosji jest większa swoboda wypowiedzi. A to ,że w Rosji nie da się nawet nazwać wojny wojną bo możbna pójść siedzieć to bez znaczenia

Napisałem gdzieś, że w Rosji jest większa swoboda wypowiedzi? Napisałem, że w Polsce jest więcej zatrzymań za wpisy w internecie. Nie dopowiadaj sobie. Jeśli napisze zgodnie z prawdą, że akurat w środę 12 marca  w Moskwie jest bardziej słonecznie niż w Warszawie to też jest to kłamstwo?

23 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Napisałem gdzieś, że w Rosji jest większa swoboda wypowiedzi? Napisałem, że w Polsce jest więcej zatrzymań za wpisy w internecie. Nie dopowiadaj sobie. Jeśli napisze zgodnie z prawdą, że akurat w środę 12 marca  w Moskwie jest bardziej słonecznie niż w Warszawie to też jest to kłamstwo?

A skąd wziąłeś że w Polsce jest więcej zatrzymań za wpisy w internecie niż w Rosji?

28 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Sugerujesz to właśnie swoim wpisem. 

32 minuty temu, fluber napisał(a):

A skąd wziąłeś że w Polsce jest więcej zatrzymań za wpisy w internecie niż w Rosji?

Z Kremla 

27 minut temu, ignazz napisał(a):

Sugerujesz to właśnie swoim wpisem. 

Na szczęście ely przetłumaczył że w Rosji zatrzymuje się za wpisy krytykujące propagandę wojenną kraju który jest na wojnie,a w Polsce za niszczenie mitów medialnych bożków jak Owsiak czy ukraiński naród. Ufff

18 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Z Kremla 

Na szczęście ely przetłumaczył że w Rosji zatrzymuje się za wpisy krytykujące propagandę wojenną kraju który jest na wojnie,a w Polsce za niszczenie mitów medialnych bożków jak Owsiak czy ukraiński naród. Ufff

W Rosji idziesz do więzienie za wrzucenie zdjęcia płonącej rafinerri albo tak jak wczoraj za puszczenie piosenki ukraińskiego zespołu, Kolesiowi zamknięto kawiarnię a jego samego wsadzono do aresztu

Nie da sie krytykować Putina bo od razu masz areszt. Nie da sie krytykować Szojgu ani nawet nazwać wojny wojną bo idziesz do aresztu i masz szczęscie jak się to skończy grzywną a nie wysłaniem na front. Ale żyj dalej w bańce ,ze w Rosji nie ma aresztów za wpisy w interneciei jest tego mniej niż w Polsce

Róznica jest taka, że w Polsce idziesz za grożby karalne albo za kłamstwa. W Rosji idziesz za mówienie prawdy albo mówienie inaczej niż  życzy sobie Putin