Koelner Opublikowano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 12 minut temu, tankathon napisał(a): Raczej chodzi tu o to, ze swoich najbliższych ziomków nie będą łupić. to ruscy maja ziomków na całym świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 42 minuty temu, tankathon napisał(a): Raczej chodzi tu o to, ze swoich najbliższych ziomków nie będą łupić. Nie, po prostu wtedy Niemcy tracą wiarygodność jako bankierzy etc 42 minuty temu, tankathon napisał(a): Raczej chodzi tu o to, ze swoich najbliższych ziomków nie będą łupić. Nie, po prostu wtedy Niemcy tracą wiarygodność jako bankierzy etc 42 minuty temu, tankathon napisał(a): Raczej chodzi tu o to, ze swoich najbliższych ziomków nie będą łupić. Nie, po prostu wtedy Niemcy tracą wiarygodność jako bankierzy etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Rosjanie pisali kiedyś o Tusku " nasze człowiek w Warszawie" Teraz ukraińscy aktywiści piszą o jednym z ministrów Tuska " nasz człowiek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 miałem wrzucać parę dni temu, więc jak już było to trudno tytułem dygresji byłem kilka miesięcy temu z matulką na sztuce "Niespodziewany powrót" w której początkowo Olbrychskiemu partnerował Karolak a teraz jest to Kamil Kula, który użyczył między innym głosu V w Cyberpunku podczas samej sztuki ja przysnąłem trzy razy, matulka przynajmniej raz, choć widać po starym skill i charyzme, to sama sztuka to straszna nuda, Kula nie jest aktorem, wyróżniał się faktycznie dykcją i barwą głosu jakie było moje zdziwienie gdy na koniec to dostało owacje na stojąco, najwidoczniej opera na Szczecińskim Zamku była wypełniona silniczkami i fajnopolactwem, niebywały ma autorytet ten oszołom ciekawe jaki procent z tych biednych istot wyciągnie słuszne wnioski z powyższego fragmentu jeśli go w ogóle zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): miałem wrzucać parę dni temu, więc jak już było to trudno tytułem dygresji byłem kilka miesięcy temu z matulką na sztuce "Niespodziewany powrót" w której początkowo Olbrychskiemu partnerował Karolak a teraz jest to Kamil Kula, który użyczył między innym głosu V w Cyberpunku podczas samej sztuki ja przysnąłem trzy razy, matulka przynajmniej raz, choć widać po starym skill i charyzme, to sama sztuka to straszna nuda, Kula nie jest aktorem, wyróżniał się faktycznie dykcją i barwą głosu jakie było moje zdziwienie gdy na koniec to dostało owacje na stojąco, najwidoczniej opera na Szczecińskim Zamku była wypełniona silniczkami i fajnopolactwem, niebywały ma autorytet ten oszołom ciekawe jaki procent z tych biednych istot wyciągnie słuszne wnioski z powyższego fragmentu jeśli go w ogóle zobaczy Moje zdanie na temat uśmiechniętej koalicji i elit lepiej jedzących sałatkę jest powszechnie znane, więc ja zadam tylko pytanie - co ma zmienić wypowiedz z 2007? Jak ktoś w 1910 kupił pocztówkę w Wiedniu i stwierdził, że jest ładna, to w 1945 już nie może stwierdzić, że Hitler to zbrodniarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 18 minut temu, RappaR napisał(a): Moje zdanie na temat uśmiechniętej koalicji i elit lepiej jedzących sałatkę jest powszechnie znane, więc ja zadam tylko pytanie - co ma zmienić wypowiedz z 2007? Jak ktoś w 1910 kupił pocztówkę w Wiedniu i stwierdził, że jest ładna, to w 1945 już nie może stwierdzić, że Hitler to zbrodniarz? pocztówka spoko, ale jakby w 1910 opowiadać że będąc w Wiedniu spotkało się pewnego młodego malarza i w sumie to bardzo spoko koleś i ma zadatki na fajnego polityka w 1925 wpadać w histerię słysząc teksty oponentów że ten malarz to jednak jest niebezpieczny i Europa powinna na niego uważać w 1938 ciągle sądzić że ten malarz może jednak nie jest jakiś super, ale nie jest 'naszym wrogiem' po 1939 zarzucać swoim oponentom (tym od których - w 1925 - oczekiwało się przeprosin w stronę malarza za brzydkie słowa) bycie lizusami tegoż malarza to jednak trochę przypał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 8 minut temu, julekstep napisał(a): w 1925 wpadać w histerię słysząc teksty oponentów że ten malarz to jednak jest niebezpieczny i Europa powinna na niego uważać W 1925 Hitler był nieistotny. Generalnie Putin się wydawał rozsądny i w sumie mógł być rozsądny nawet. Nie wiem czemu zakładamy, że Putin z 2007 i z 2025 jest tą samą osobą. Czy Ty z 2007 byś podejmował zawsze te same decyzje, co obecnie? Generalnie jedną z najlepszych książek jakie czytałem, to 10 decyzji, które zmieniły losy II wojny światowej. Przede wszystkim dlatego, że autor dokonuje analizy porównawczej jak różne gabinety podejmowały decyzję i jak bycie w echo chamber, nie mając nad sobą realnej kontroli, wypacza umysł. Jeden z powodów dlaczego autorytaryzm właśnie nie działa i potrzeba jak najszerszej demokracji z skutecznymi metodami ograniczania władzy. Chociaż faktycznie robienie fikołka, że Kaczyński zaatakuje Rosję, bo jest obłąkany i chory z nienawiści do śmierci Brata i jednocześnie krzyczenie, że jest pachołkiem Putina to dowodzi, że u pewnej grupy nastąpiła znacząca dysfunkcja myślenia. W sumie nie dziwi, że wolą się ograniczyć do oceniania jedzenia sałatki, wyzwanie intelektualnie bardziej pasujące do posiadanych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Czy Ty z 2007 byś podejmował zawsze te same decyzje, co obecnie? No w 2007 tak jak i w 2025 wiedzialem do jakich dwoch krajow nalezy podchodzic najbardziej sceptycznie z perspektywy PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 (edytowane) stawiałem, że Danielek wzorem swojej kliki łączył ostatnio PiS i Rosję, o to co dostałem od AI: Cytat Brak najnowszych wypowiedzi o Rosji: Wyszukiwania nie wskazują na ostatnie, medialne wypowiedzi Olbrychskiego, które łączyłyby PiS z Rosją, ale jest on znany z proeuropejskich i antyputinowskich poglądów, co jest spójne z krytyką polskiej prawicy. no tak Edytowane 21 Grudnia 2025 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 33 minuty temu, julekstep napisał(a): to jednak trochę przypał no a jaki przypał był jak Churchill I Roosevelt dogadali się z samym Stalinem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 (edytowane) 38 minut temu, Koelner napisał(a): no a jaki przypał był jak Churchill I Roosevelt dogadali się z samym Stalinem! no i niestety po 45 mieliśmy i do dziś mamy politykę ocieplania wizerunku Stalina (gdzie Hitler, z którym się nie dogadali, jako symbol arcyzła dziś nawet ma bana na Giphy) no i UK i US to też historycznie skurwiałe państwa (pewnie nawet bardziej - szczególnie UK* - niż RU i DE), ja jednak pisałem o perspektywie PL * US ma pace na GOATa, ale słabiutke longevity póki co Edytowane 21 Grudnia 2025 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 tylko Polacy szlachetni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 6 minut temu, Koelner napisał(a): tylko Polacy szlachetni! mamy Ciebie, więc nie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 2 minuty temu, julekstep napisał(a): mamy Ciebie, więc nie do końca bądźmy jak Ty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Teraz, Koelner napisał(a): bądźmy jak Ty! świat byłby lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 @DLT_Braddock weź z @julekstep załóż jakiś temat jakby powinno być kto jest ok itp itd 1 minutę temu, julekstep napisał(a): świat byłby lepszy to oczywiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): miałem wrzucać parę dni temu, więc jak już było to trudno tytułem dygresji byłem kilka miesięcy temu z matulką na sztuce "Niespodziewany powrót" w której początkowo Olbrychskiemu partnerował Karolak a teraz jest to Kamil Kula, który użyczył między innym głosu V w Cyberpunku podczas samej sztuki ja przysnąłem trzy razy, matulka przynajmniej raz, choć widać po starym skill i charyzme, to sama sztuka to straszna nuda, Kula nie jest aktorem, wyróżniał się faktycznie dykcją i barwą głosu jakie było moje zdziwienie gdy na koniec to dostało owacje na stojąco, najwidoczniej opera na Szczecińskim Zamku była wypełniona silniczkami i fajnopolactwem, niebywały ma autorytet ten oszołom ciekawe jaki procent z tych biednych istot wyciągnie słuszne wnioski z powyższego fragmentu jeśli go w ogóle zobaczy Wysłuchałeś tej wypowiedzi Olbryskiego czy tylko przeczytałeś twitta? On tam mówi, że Putin był dla niego serdeczny przy okazji wręczenia jakiejś tam nagrody artystycznej. I jeszcze potwierdził słowa Lisa, że to kurtuazja. Agent jak c*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 19 minut temu, jack napisał(a): Wysłuchałeś tej wypowiedzi Olbryskiego czy tylko przeczytałeś twitta? to jak się kliknie w te okienko to coś się stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Godzinę temu, Koelner napisał(a): @DLT_Braddock weź z @julekstep załóż jakiś temat jakby powinno być kto jest ok itp itd to oczywiste ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): miałem wrzucać parę dni temu, więc jak już było to trudno tytułem dygresji byłem kilka miesięcy temu z matulką na sztuce "Niespodziewany powrót" w której początkowo Olbrychskiemu partnerował Karolak a teraz jest to Kamil Kula, który użyczył między innym głosu V w Cyberpunku podczas samej sztuki ja przysnąłem trzy razy, matulka przynajmniej raz, choć widać po starym skill i charyzme, to sama sztuka to straszna nuda, Kula nie jest aktorem, wyróżniał się faktycznie dykcją i barwą głosu jakie było moje zdziwienie gdy na koniec to dostało owacje na stojąco, najwidoczniej opera na Szczecińskim Zamku była wypełniona silniczkami i fajnopolactwem, niebywały ma autorytet ten oszołom ciekawe jaki procent z tych biednych istot wyciągnie słuszne wnioski z powyższego fragmentu jeśli go w ogóle zobaczy Ehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi