memento1984 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 39 minut temu, fluber napisał(a): Kto siedzi ten siedzi. Ja nawet bym rozumiał pisanie o darmozjadach w kontekście publicznych stanowisk - w administracji jest pełno takich etatów widmo, ale k**** czepiać się Rappara, który jest lekarzem i mnie, który jest research scientist? @memento1984 ile w USA zarabiają na prywatnym w stosunku do mediany na tych dwóch stanowiskach? z lekarzami to bardzo zalezy gdzie, jaka specjlalizacja - znam lekarzy ktorzy robia "research" (2-3dni w tygodniu) i maja dni kliniczne (po specjalizacji, w dobrym osrodku) - i maja tylko $200k-$250k. znane szpitale placa z reguly mniej niz jakies dziury na zadupiu gdzie robisz 100% clinical. nie ma czegos takiego jak "sredni lekarz", ani "srednie zarobki sredniego lekarza" - znam goscia ktory pracuje za ~$400k jako radiolog (na taki poziom dopiero wskoczyl w wieku ~36lat). lekarze ~99% pracuja w prywatnym sektorze zatrudnieni przez prywatne, non-profit szpitale lub duze medical systems. reserch scientist (PhD) to poziom $80k-$120k, research scientist (non-PhD) $60k-$100k. mowisz o medianie dla calej gospodarki i odniesieniu zarobkow do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 48 minut temu, fluber napisał(a): Kto siedzi ten siedzi. Ja nawet bym rozumiał pisanie o darmozjadach w kontekście publicznych stanowisk - w administracji jest pełno takich etatów widmo, ale k**** czepiać się Rappara, który jest lekarzem i mnie, który jest research scientist? @memento1984 ile w USA zarabiają na prywatnym w stosunku do mediany na tych dwóch stanowiskach? Mnie się nie czepia, ja jestem przecież przedsiębiorcą, działalność prowadzę, w państwówce nie pracuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, memento1984 napisał(a): reserch scientist (PhD) to poziom $80k-$120k, research scientist (non-PhD) $60k-$100k. mowisz o medianie dla calej gospodarki i odniesieniu zarobkow do tego? Medianie lub średniej - odniesienie do przeciętnego pracownika w USA W Polsce widełki dla RS startują od 6840,10 i potrafią osiągnąć nawet 8500 brutto miesięcznie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 58 minut temu Udostępnij Opublikowano 58 minut temu 38 minut temu, fluber napisał(a): Medianie lub średniej - odniesienie do przeciętnego pracownika w USA W Polsce widełki dla RS startują od 6840,10 i potrafią osiągnąć nawet 8500 brutto miesięcznie!!! niezle, ogolnie to jest wegetacja. pytanie jaki jest stosunek ilosciowy tych co maja mozliwosci zarabiania na styku z sektorem prywatnym (nadal pracujac i utrzymujac swoja pozycje na Uni) vs Ci ktorzy faktycznie wykonuja mrowcza robote? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 57 minut temu Udostępnij Opublikowano 57 minut temu 40 minut temu, fluber napisał(a): Medianie lub średniej - odniesienie do przeciętnego pracownika w USA W Polsce widełki dla RS startują od 6840,10 i potrafią osiągnąć nawet 8500 brutto miesięcznie!!! 4 armia koalicji i 7 gospodarka Europy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 41 minut temu Udostępnij Opublikowano 41 minut temu 13 minut temu, memento1984 napisał(a): niezle, ogolnie to jest wegetacja. pytanie jaki jest stosunek ilosciowy tych co maja mozliwosci zarabiania na styku z sektorem prywatnym (nadal pracujac i utrzymujac swoja pozycje na Uni) vs Ci ktorzy faktycznie wykonuja mrowcza robote? W naszym zje***ym państwowym systemie RS socjologii, filozofii czy innego gender studies jest w tych samych widełkach co RS medycyny, inżynierii czy informatyki. Ja nie znam nikogo kto wykonuje mrówcza robotę i nie współpracuje z sektorem prywatnym. Że 2-3 lata temu była taka głośna w środowisku wypowiedź rektora politechniki chyba śląskiej (mogę coś przekręcić) że się iż 90 procent pracowników pracuje w różnym zakresie poza uczelnią ale co z tym niby ma zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 37 minut temu Udostępnij Opublikowano 37 minut temu 19 minut temu, agresywnychomik napisał(a): 4 armia koalicji i 7 gospodarka Europy xD protektorat USA, chyba w hierarchii to Portoryko jest wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 2 minuty temu Udostępnij Opublikowano 2 minuty temu co on pierdoli? ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi