blackmagic Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 19 minut temu, jack napisał(a): Od niepamiętnych czasów jestem zmuszony korzystać z prywatnej służby zdrowia. Cały czas płacąc w c*** pieniędzy na tą państwową. Za PIS też. Jasne, praca w 2 miejscach w jednym czasie. Byłem ostatnio na sor. Nie wiem ile zarabia lekarz w takim miejscu (z tego co widziałem był 1 lekarz na cały sor +specjalisci przychodzący do konkretnych przypadków z oddziałów). Nawet przy stawce 500 zł za godzinę w życiu bym tak nie chciał pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, blackmagic napisał(a): Byłem ostatnio na sor. Nie wiem ile zarabia lekarz w takim miejscu (z tego co widziałem był 1 lekarz na cały sor +specjalisci przychodzący do konkretnych przypadków z oddziałów). Nawet przy stawce 500 zł za godzinę w życiu bym tak nie chciał pracować Musi być minimum 2 lekarzy w tym jeden lekarz z uprawnieniami systemu na dyżurze. Rok temu koleżanka mówiła, że zarabia we Wrocku 180 zł, ale fakt to duży szpital, 4 czy 5 lekarzy na SOR, ona była od pacjentów urazowych dziecięcych. Generalnie nie znam stawek powyżej 300 zł nie licząc patologii z BB, górne granice to 250-280 zł. 500 zł za godzinę chętnie bym przytulił, ale zarabiam niestety sporo mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, blackmagic napisał(a): Byłem ostatnio na sor. Nie wiem ile zarabia lekarz w takim miejscu (z tego co widziałem był 1 lekarz na cały sor +specjalisci przychodzący do konkretnych przypadków z oddziałów). Nawet przy stawce 500 zł za godzinę w życiu bym tak nie chciał pracować A jednak pracują 8 minut temu, fluber napisał(a): I zjadają niemowlaki. Ja podaję dane z instytucji monitorujących czas pracy, a ty pierdolisz jakieś kocopoły. I Ty serio wierzysz, że ŚREDNIO lekarz pracuje codziennie po 12 godzin? Codziennie, każdego dnia roku. Średnio, każdy, codziennie. Spędza połowę czasu pracując. Można wierzyć w różne rzeczy ale są pewne granice. Daj Pan spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 16 minut temu, jack napisał(a): I Ty serio wierzysz, że ŚREDNIO lekarz pracuje codziennie po 12 godzin? Codziennie, każdego dnia roku. Średnio, każdy, codziennie. Spędza połowę czasu pracując. Można wierzyć w różne rzeczy ale są pewne granice. Daj Pan spokój. Ja tyle pracuję, to czemu lekarz miałby nie dać rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 14 minut temu, fluber napisał(a): Ja tyle pracuję, to czemu lekarz miałby nie dać rady? W zeszłym tygodniu miałem 4 dyżury i do tego dwie dniówki, ~110h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 33 minuty temu, fluber napisał(a): Ja tyle pracuję, to czemu lekarz miałby nie dać rady? Ale lekarz (statystyczny) nie pracuje na niszowym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Musi być minimum 2 lekarzy w tym jeden lekarz z uprawnieniami systemu na dyżurze. Rok temu koleżanka mówiła, że zarabia we Wrocku 180 zł, ale fakt to duży szpital, 4 czy 5 lekarzy na SOR, ona była od pacjentów urazowych dziecięcych. Generalnie nie znam stawek powyżej 300 zł nie licząc patologii z BB, górne granice to 250-280 zł. 500 zł za godzinę chętnie bym przytulił, ale zarabiam niestety sporo mniej. Jak mnie przyjmowali była jedna lekarka, przy wypisie była druga ale już tej pierwszej nie widziałem (może była gdzie indziej). Niemniej ludzi mnóstwo, lekarzy niewielu, kolejka ludzi + karetki / wypadki etc. Masakra nie praca 2 godziny temu, jack napisał(a): A jednak pracują I Ty serio wierzysz, że ŚREDNIO lekarz pracuje codziennie po 12 godzin? Codziennie, każdego dnia roku. Średnio, każdy, codziennie. Spędza połowę czasu pracując. Można wierzyć w różne rzeczy ale są pewne granice. Daj Pan spokój. Pracują i powinniśmy się cieszyć jeśli mediana zarobków w takim zawodzie to 4-5 pensji minimalnycg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu przejebane tam jest z kim przystajesz takim się stajesz a przystajesz tam ze starcami, chorymi, menelami itp itd tylko co ma powiedzieć policjant który ciągle spotyka złodziei, kryminalistów i k****? niestety jeśli praca w państwówce nie będzie traktowana jako też powołanie tylko jako chęć zarobku to nie ma szans aby jakieś państwo utrzymało to wszystko obecnie pracuje 3,5mln osób czyli 20% osób na państwowym wikcie największymi zakładami zatrudnienia to szpitale, uniwersytety, urzędy -> pojebane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, Koelner napisał(a): największymi zakładami zatrudnienia to szpitale, uniwersytety, urzędy -> pojebane A TAK MAŁO SPRZEDAWCÓW GARNKÓW pojebane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, julekstep napisał(a): A TAK MAŁO SPRZEDAWCÓW GARNKÓW pojebane! dokładnie! https://pl.wikipedia.org/wiki/Kultura_dawnych_Słowian kiedyś byliśmy sławni z ich produkcji i handlu a teraz wszystko z Chin musimy sprowadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Koelner napisał(a): dokładnie! https://pl.wikipedia.org/wiki/Kultura_dawnych_Słowian kiedyś byliśmy sławni z ich produkcji i handlu a teraz wszystko z Chin musimy sprowadzać Handel Początkowo był to wyłącznie handel wymienny pomiędzy osadami jednego opola i plemienia[38]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 34 minuty temu, Koelner napisał(a): niestety jeśli praca w państwówce nie będzie traktowana jako też powołanie Nieźle odkleiło panisko z korpo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, fluber napisał(a): Nieźle odkleiło panisko z korpo nie trafił w ostatnim czasie do szpitala, szkoły pokończył TO DLACZEGO MA UTRZYMYWAĆ DARMOZJADÓW Z WŁASNEJ KIESZENI?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu ohoho beneficjenci systemu się zlecieli jak muchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, Koelner napisał(a): ohoho beneficjenci systemu się zlecieli jak muchy no tak, najgorzej że w naszym kółeczku beneficjentów systemu, którzy zlecieli się w tym temacie są też ci niewdzięczni i nie potrafiący patrzeć poza czubek własnego nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, julekstep napisał(a): no tak, najgorzej że w naszym kółeczku beneficjentów systemu, którzy zlecieli się w tym temacie są też ci niewdzięczni i nie potrafiący patrzeć poza czubek własnego nosa też tak uważam, siedzieć na państwowym i jeszcze żądać więcej haraczu od pozostałych to zwykły egoizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Koelner napisał(a): też tak uważam, siedzieć na państwowym i jeszcze żądać więcej haraczu od pozostałych to zwykły egoizm ohh Ty self-mejdzie-prywaciarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, julekstep napisał(a): ohh Ty self-mejdzie-prywaciarzu KOCHANY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 godzin temu, fluber napisał(a): W końcu rząd zabiera się za obniżanie deficytu. to pewnie ta czarodziejska różdżka o której mówiła Leszczyna w 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 43 minuty temu Udostępnij Opublikowano 43 minuty temu 32 minuty temu, Koelner napisał(a): też tak uważam, siedzieć na państwowym i jeszcze żądać więcej haraczu od pozostałych to zwykły egoizm Kto siedzi ten siedzi. 1 godzinę temu, julekstep napisał(a): nie trafił w ostatnim czasie do szpitala, szkoły pokończył TO DLACZEGO MA UTRZYMYWAĆ DARMOZJADÓW Z WŁASNEJ KIESZENI?!? Ja nawet bym rozumiał pisanie o darmozjadach w kontekście publicznych stanowisk - w administracji jest pełno takich etatów widmo, ale k**** czepiać się Rappara, który jest lekarzem i mnie, który jest research scientist? @memento1984 ile w USA zarabiają na prywatnym w stosunku do mediany na tych dwóch stanowiskach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi