Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.03.2025 o 09:00, fluber napisał(a):

Posypuje głowę popiołem. Orlen i banki państwowe notują rekordowe zyski pod nowym zarządem 

@Koelner ja nie mam problemu pochwalić nowego rządu za sukcesy, ale nie wiem ile razy powinienem to robić żeby zatrzymać twoje codzienne włażenie Tuskowi w dupę 

6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Dzisiejsze żądanie Tuska w sprawie Ukrainy można podsumować cytatem z 1984 Orwella 

"„Partia żąda od ciebie odrzucenia dowodów własnych oczu i uszu. Takie jest jej ostateczne, najistotniejsze polecenie.”

W dniu 20.11.2025 o 07:01, fluber napisał(a):

To jest kłamstwo.

W 2015 roku udział rosyjskich paliw w polskich rafineriach wynosił 90%. W 2022 roku w 1 kwartale wynosił 41,9%.

https://inwestycje.pl/gospodarka/udzial-ropy-naftowej-z-rosji-wynosil-419-w-2022/

Podejrzewam, że powtarzasz historię o węglu, którego Polska od 2015 sprowadzała z Rosji coraz więcej - z 59% w 2015 to 73% w 2020.

Tylko, że to nie PIS sprowadzał ten węgiel, tylko za PIS sprowadzano ten węgiel - robiły to podmioty prywatne, o czym możesz przeczytać np. tutaj

https://konkret24.tvn24.pl/polska/polska-weglem-stoi-wciaz-takze-rosyjskim-ra1059387-ls5790383

% udzial to troche bullshit, jesli mowisz o ilosci pieniedzy wydanych -> wiecej m3/L/ton to $ dla ruskich jakbys na to nie patrzyl, nawet jesli % spadl, bo ogolne  zapotrzebowanie wzroslo.

*troche poprawili (wiadomo plus), bo udalo sie wstrzymac wiekszy strumien, ale nie zeskalowali juz istniejacego.

11 godzin temu, Koelner napisał(a):

druga strona:

"jebia nas biednych konsumentow, az trzeszczy!"

W dniu 20.11.2025 o 14:34, Koelner napisał(a):

IMG-0176.jpg

czyli jeszcze biedaki musza takie tempo utrzymac ze ~20-25lat a reszta stac w miejsu jak teraz.

11 godzin temu, Koelner napisał(a):

74733fe5a7191c-948-422-0-0-1292-576.png

---------------------------c***owy PIS-----------------------------------------|--------------wielkie KO---------------------

szalu nie ma?

Edytowane przez memento1984

24 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja w szoku i kto jeszcze w szoku?

Tym bardziej należy docenić pracę Deltusia, że robi to samo za darmo

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

Niska cena za niejedzenie sałatki

7 godzin temu, RappaR napisał(a):

Tym bardziej należy docenić pracę Deltusia, że robi to samo za darmo

Ja prdl. Chłop z kotem i c***owym życiem na forum. Będziesz za niedługo szczekał o Rosji tak jak kilka lat temu.

Dawaj mi tu odp na pytanie jak Ukraina ma tę wojnę wygrać?

Obejrzyj lepiej sobie Parafionowicza u Rymanowskiego a nie Wolskimi się zaczytujesz.

Polskie ministerstwo 2025 rok

https://x.com/MSWiA_GOV_PL/status/1992578899947962536?s=20

Edytowane przez DLT_Braddock

W dniu 21.11.2025 o 21:58, memento1984 napisał(a):

74733fe5a7191c-948-422-0-0-1292-576.png

---------------------------c***owy PIS-----------------------------------------|--------------wielkie KO---------------------

szalu nie ma?

Wklejanie skonsolidowanego zysku Grupy Orlen po przejęciach najbardziej dochodowych spółek, które osiągały/-nęły te zyski bez żadnego "efektu" grupy (a już tym bardziej managera Dyzmy XXI wieku) i gdzie następnie nastąpiła sprzedaż majątku (głównie Grupy Lotos), a przychody ze sprzedaży zaliczone na poczet tego zysku, nie sprawi, że udowodni to Twoja tezę ;)

Z perspektywy Kowalskiego warto też dodać, że i przychody i zyski były b.wysokie kiedy my jako mieszkańcy musieliśmy płacić za paliwo po 8 zł, a nie 6... (o innych produktach nie wspominając), więc te zyski to tylko ułomnych propagandzistów cieszyły.

4 godziny temu, dannygd napisał(a):

Wklejanie skonsolidowanego zysku Grupy Orlen po przejęciach najbardziej dochodowych spółek, które osiągały/-nęły te zyski bez żadnego "efektu" grupy (a już tym bardziej managera Dyzmy XXI wieku) i gdzie następnie nastąpiła sprzedaż majątku (głównie Grupy Lotos), a przychody ze sprzedaży zaliczone na poczet tego zysku, nie sprawi, że udowodni to Twoja tezę ;)

Z perspektywy Kowalskiego warto też dodać, że i przychody i zyski były b.wysokie kiedy my jako mieszkańcy musieliśmy płacić za paliwo po 8 zł, a nie 6... (o innych produktach nie wspominając), więc te zyski to tylko ułomnych propagandzistów cieszyły.

Zaraz chwila - wplyw tych operacji to glownie 2022 q3/q4 i 2023 q1.

wez je “wyjmij” z tego bargraphu - naprawde to sa oszalamiajace wyniki pod nowym zarzadem? 
ja tu nie jestem niczyja tuba propagandowa, bardziej chodzi mi o wskazanie ze wyniki sa poprostu przecietne pod kazdym zarzadem.