RappaR Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 16 minut temu, Koelner napisał(a): Wyjebane w nich mam. Anglicy też narzekali na Polaczków to teraz mają więcej brudasów. Na zachodzie UE już się za takie rzeczy idzie do więzienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Na zachodzie UE już się za takie rzeczy idzie do więzienia A w Polsce za niewinność. Takie czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Akurat Ukraińcy zepsuli polski rynek pracownika i sporo osób na to narzeka. *Rosjanie zepsuli (do tego też rynek mieszkaniowy), generujac ukraińskich uchodźców. Przez całe życie jak mieszkałem w Polsce (do 2018), nie spotkałem nigdy ani jednego Ukraińca. Jakby Rosja siedziała na dupie, to Ukraina by była w Polsce nadal krajem, który nikogo nie obchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, Chytruz napisał(a): *Rosjanie zepsuli (do tego też rynek mieszkaniowy), generujac ukraińskich uchodźców. Przez całe życie jak mieszkałem w Polsce (do 2018), nie spotkałem nigdy ani jednego Ukraińca. Jakby Rosja siedziała na dupie, to Ukraina by była w Polsce nadal krajem, który nikogo nie obchodzi. Amen Co prawda z racji bliskosci UA, u mnie troche ich bylo wczesniej, ale z wiadomych (chyba nie dla kazdego) wzgledow nie w takiej ilosci jak teraz. Edytowane 12 godzin temu przez Szabla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 8 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): Mężczyzn w wieku poborowym przekazywać Ukrainie. ... bizantyjski przepych i złote klamki elit który biedotę wyłapuje jak Murzynow w Afryce, i wysyła na front. dwa zdania w ramach jednego posta 7 minut temu, Chytruz napisał(a): Przez całe życie jak mieszkałem w Polsce (do 2018), nie spotkałem nigdy ani jednego Ukraińca. nie no, sporo ich już przed wojną przyjeżdżało akurat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 16 minut temu, julekstep napisał(a): nie no, sporo ich już przed wojną przyjeżdżało akurat Serio, nie spotkałem ani jednego. Za moich czasów nawet Uber był czysto piastowski. Na pewno było trochę na wschodzie i wiem, że we Wrocławiu było trochę programistów ukrainśkich circa 2016 (pewnie jakieś connections z czasów przesiedleń). Potem przyjeżdzam do PL na tydzień w październiku 22 i Ubery i Żabki już obstawione Ukraińcami. Następnie jak bywam w 24 czy 25, to co druga grupa uczniów/nastolatków jaką widzę na mieście to z Ukrainy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 16 minut temu, julekstep napisał(a): nie no, sporo ich już przed wojną przyjeżdżało akurat Zaczęli przyjeżdżać po 2014 z powodu ataku ruskich. Przedtem to raczej Białorusini uciekali do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 2 godziny temu, Chytruz napisał(a): *Rosjanie zepsuli (do tego też rynek mieszkaniowy), generujac ukraińskich uchodźców. Przez całe życie jak mieszkałem w Polsce (do 2018), nie spotkałem nigdy ani jednego Ukraińca. Jakby Rosja siedziała na dupie, to Ukraina by była w Polsce nadal krajem, który nikogo nie obchodzi. To mnie dziwi, bo ja już przed 2022 spotkałem bardzo dużo. Akurat wojna wygenerowała więcej uchodźców, ale pracowników nie aż tak więcej. Kolumbii nie pamiętam, by Rosja atakowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, Chytruz napisał(a): Serio, nie spotkałem ani jednego. Za moich czasów nawet Uber był czysto piastowski. Na pewno było trochę na wschodzie i wiem, że we Wrocławiu było trochę programistów ukrainśkich circa 2016 (pewnie jakieś connections z czasów przesiedleń). Potem przyjeżdzam do PL na tydzień w październiku 22 i Ubery i Żabki już obstawione Ukraińcami. Następnie jak bywam w 24 czy 25, to co druga grupa uczniów/nastolatków jaką widzę na mieście to z Ukrainy. Zaczęli przyjeżdżać po upadku Sojuza na początku lat 90's, tylko większość z Was była wtedy dzieciakami , albo nawet wróble o Was nie ćwierkały. Było ich w chui wszędzie i można było ich rozpoznać z daleka nawet w nocy po znaku rozpoznawczym, mieli złote zęby , później się tego wstydzili i powypierdalali z gęby złoto zamieniając na mostki i protezy ceramiczne. O programistach we Wrocławiu nie słyszałem , za to w tysiącach burdeli na zachodniej granicy z gebelsowem większość programistek obsługujących naszych przemiłych brunatnych sąsiadów była z Ukrainy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu a polskie państwo i tak zjebalo. zanim zaczęło wpierdalac się w rynek to Uber przyjeżdżał co 5 min kosztował 5 zł a żarcie przyjeżdżało w 30-45 min. musieli oczywiście to zjebac najpierw jakimiś testami, później obowiązkowym prawem jazdy z PL. gdzie się te k**** nie dotknął to rozpierdolal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 9 minut temu, Koelner napisał(a): a polskie państwo i tak zjebalo. zanim zaczęło wpierdalac się w rynek to Uber przyjeżdżał co 5 min kosztował 5 zł a żarcie przyjeżdżało w 30-45 min. musieli oczywiście to zjebac najpierw jakimiś testami, później obowiązkowym prawem jazdy z PL. gdzie się te k**** nie dotknął to rozpierdolal A teraz nie przyjeżdża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, Koelner napisał(a): a polskie państwo i tak zjebalo. zanim zaczęło wpierdalac się w rynek to Uber przyjeżdżał co 5 min kosztował 5 zł a żarcie przyjeżdżało w 30-45 min. musieli oczywiście to zjebac najpierw jakimiś testami, później obowiązkowym prawem jazdy z PL. gdzie się te k**** nie dotknął to rozpierdolal Zgadzam się. zjebalo powinno zakazać istnienia ubera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, RappaR napisał(a): powinno zakazać istnienia ubera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 8 godzin temu, RappaR napisał(a): Kolumbii nie pamiętam, by Rosja atakowała to jest good point, ale też zgadzam się z Chytrym, że przylatując do polski w 2022 różnica zaczęła być ogromna jeśli chodzi o ukraińców (chociaż np. w lublinie to od zawsze trochę ich było). tylko właśnie nawet w mojej rodzinnej małej miejscowości na wschodzie w ostatnich latach pojawiło się dużo kolumbijczyków oraz pakistańczyków. w innych mniejszych miastach w tamtych rejonach też się to odczuwa. Edytowane 1 godzinę temu przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ciekawe czy za śpiewanie Roty też będą ścigać. Edytowane 1 godzinę temu przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, lorak napisał(a): to jest good point, ale też zgadzam się z Chytrym, że przylatując do polski w 2022 różnica zaczęła być ogromna jeśli chodzi o ukraińców (chociaż np. w lublinie to od zawsze trochę ich było). tylko właśnie nawet w mojej rodzinnej małej miejscowości na wschodzie w ostatnich latach pojawiło się dużo kolumbijczyków oraz pakistańczyków. w innych mniejszych miastach w tamtych rejonach też się to odczuwa. W 2022 się pojawiło dużo kobiet, dzieci i starszych. Faceci wcześniej. Przed wybuchem wojny w Polsce pracowało około 1,5 mln Ukraińców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 minutę temu Udostępnij Opublikowano 1 minutę temu Po 2022 Ukraińcy zaczęli być bardziej widoczni. Do tej pory faceci pracowali w wiekszości fizycznie, zwykle z nadgodzinami więc siłą rzeczy nie było widoczni. Po wybuchu regularnej wojny pojawiły się kobiety, które zalały żabki, biedronki i inne usługi z kontaktem z klientem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi