Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Ciekaw jak miałoby się to odbyć, rozkaz ustny do osobistych uszu zaufanego po-głównego elektryka? 

Widzę trzy rozwiązania tej zagadki:

a)To tylko zwykła koincydencja.

b)Rozkaz ustny do osobistych uszu...🤔 hm... może po prostu telefonicznie wg załączonego wzoru

"Paweł Wojtunik: - Znaczy Bartek ma ze mną taki problem, że Bartek się nauczył zarządzać wszystkim przez telefon. Nawet jak siedzieliśmy na tej trybunie, to szef BOR-u do niego telefonem, czy śmigłowiec nie może dalej latać. No ja pierniczę. No to minister. Jak on do mnie zadzwonił, czy może śmigłowiec dalej latać czy nie. Jakbym go pierdyknął telefonem.

Elżbieta Bieńkowska: ha, ha, naprawdę?

PW: Stołeczny dostaje telefon, żebyśmy...

E.B.: Ale jaja, ale jaja, ale jaja.

PW.: Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister osobiście wymyślił taką...wiesz z takiego...

E.B.: Taką koncepcję, tak, tak."

c) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-antyfaszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę naziolom oświetlenie, a co?"

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

Rafałek pizda a mógł most wysadzić 

Sądzę, że posunąłby się o jeden most za daleko.

3 minuty temu, DRK napisał(a):

Widzę trzy rozwiązania tej zagadki:

a)To tylko zwykła koincydencja.

b)Rozkaz ustny do osobistych uszu...🤔 hm... może po prostu telefonicznie wg załączonego wzoru

"Paweł Wojtunik: - Znaczy Bartek ma ze mną taki problem, że Bartek się nauczył zarządzać wszystkim przez telefon. Nawet jak siedzieliśmy na tej trybunie, to szef BOR-u do niego telefonem, czy śmigłowiec nie może dalej latać. No ja pierniczę. No to minister. Jak on do mnie zadzwonił, czy może śmigłowiec dalej latać czy nie. Jakbym go pierdyknął telefonem.

Elżbieta Bieńkowska: ha, ha, naprawdę?

PW: Stołeczny dostaje telefon, żebyśmy...

E.B.: Ale jaja, ale jaja, ale jaja.

PW.: Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister osobiście wymyślił taką...wiesz z takiego...

E.B.: Taką koncepcję, tak, tak."

c) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-antyfaszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę naziolom oświetlenie, a co?"

d) robota jakiegoś samotnego wilka elektryka-faszysty, który se pomyślał: ,,A wyłączę patriotom oświetlenie, będzie na Trzaskowskiego"

e) wandalizm https://wykop.pl/link/1728760/atak-lewackich-drzewek-na-marsz-niepodleglosci-wideo

Ja bym obstawiał zwykłą awarię, którą ciężko usunąć w takich warunkach ze względu na utrudniony dojazd. Ale zawsze można się pobawić w teorie spiskowe. 

38 minut temu, jack napisał(a):

Ja bym obstawiał zwykłą awarię, którą ciężko usunąć w takich warunkach ze względu na utrudniony dojazd. Ale zawsze można się pobawić w teorie spiskowe. 

Ja po prostu popatrzylbym na historię częstotliwości awarii oświetlenia na tym moście. Jeśli są one dosyć częste zwiększa to prawdopodobieństwo zwyczajnej koincydencji. Jeśli awarie tam są od tylko od wielkiego dzwonu to można rozważać nieprzypadkowość całego zdarzenia.

15 minut temu, Koelner napisał(a):

e tam. zrzuciliby na ruskich 

To mi podsuwa czwarte rozwiązanie.

Oświetlenie wyłączył Putin.

2 minuty temu, DRK napisał(a):

Ja po prostu popatrzylbym na historię częstotliwości awarii oświetlenia na tym moście. Jeśli są one dosyć częste zwiększa to prawdopodobieństwo zwyczajnej koincydencji. Jeśli awarie tam są od tylko od wielkiego dzwonu to można rozważać nieprzypadkowość całego zdarzenia.

Ja bym się przede wszystkim nie podniecał i stosując brzytwę Ockhama kierował się w stronę najłatwiejszego wyjaśnienia, że coś się po prostu spierdoliło jak zwykle. 

Lepszym tematem jest, że wczoraj zdarzył się jeden poważny incydent z racą

https://www.tvp.info/89962314/warszawa-incydent-w-warszawie-11-listopada-raca-na-schodach-konsulatu-usa