Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Szabla napisał(a):

Jedne matoły zajumali tęczę, (skojarzenia jednoznaczne teraz), inni robią skutecznie to z uśmiechem. 

Współczuję moim dzieciom jak dorosną. Wkrótce nie będzie można normalnie porozumiewać sie, ponieważ nie będzie wyrazów o  pozytywnych znaczeniach, bo beda nimi gęby wycierane.

Tak jak z tęczą.

Jesli w moim wpisie tylko to cię zbulwersowało to zapewne należysz do grupy, o której wspomniałeś w pierwszym zdaniu. Polecam sprawdzić kto faktycznie zawłaszczył dane pojęcia, bo trudno tu pisać o "innych"...😮‍💨

Edytowane przez tankathon

W dniu 5.11.2025 o 18:41, agresywnychomik napisał(a):

Ciekawe czy szara strefa jest większa w przypadku Ukr czy Pl?

Ukraińcy rozkręcają szarą, a nawet czarną strefę w PL . Większość nawet jak ma formalnie jakąś legalną pracę, kręci lody na boku na maxa. Polak nie może bo go skarbówki , UKS i inne qurwy dojadą i puszczą z torbami, Ukraińcom mogą skoczyć, albo nagwizdać do dupy 

3 godziny temu, mayor napisał(a):

Polak nie może bo go skarbówki , UKS i inne qurwy dojadą i puszczą z torbami, Ukraińcom mogą skoczyć, albo nagwizdać do dupy 

Ta k**** jasne, usługi "bez faktury" to ukraincy wymyślili, minimalna i reszta pod stołem to też ze wschodu pomysł, wcześniej u nas nieznany. 

3 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Ta k**** jasne, usługi "bez faktury" to ukraincy wymyślili, minimalna i reszta pod stołem to też ze wschodu pomysł, wcześniej u nas nieznany. 

Daj spokój, kolega dopiero trzeci miesiąc pracuje w Polsce i rynek go weryfikuje;)

8 godzin temu, Krzemo napisał(a):

To akurat nie jest jakiś problem, jak ktoś( bez znaczenia Ukrainiec, Polak , Rusek- biały, albo czerwony , czy Ciapak)  skosi trawnik , naprawi spłuczkę, czy zrobi inny rodzaj drobnej usługi "bez faktury " to jego szczęście, tak samo jak innym na minimalnej krajowej szef da jakąś premię, dodatek motywacyjny, nadgodziny to jest pryszcz na dupie . Takie rzeczy są na całym świecie i bicie piany na ten temat jest śmieszne. Bardziej chodziło mi o lewe biznesy kręcone przez Ukrów na dużą skalę, gdzie Polak nie ma szans bo został by dojechany i zadeptany przez administrację, a im k**** wszystko wolno , są trzymani u nas pod ochroną, jak jakieś w dupe jebane  żubry , a w sumie ,to tylko spierdolili przed poborem 

W dniu 7.11.2025 o 22:35, DLT_Braddock napisał(a):

Czy w tym przypadku ukraińskie firmy przewozowe to onuce? 

https://x.com/MeklerRafal/status/1986727005685981488?s=20

@fluber jak oceniasz to zachowanie w swojej onucowej skali? Hot or not?

To że na każdej wojnie znajdzie się grupa sprytnych c***kow którzy będą chcieli zarabiać robiąc interesy z wrogiem to myślałem że na Podkarpaciu uczyli w szkole. 

3 godziny temu, fluber napisał(a):

To że na każdej wojnie znajdzie się grupa sprytnych c***kow którzy będą chcieli zarabiać robiąc interesy z wrogiem to myślałem że na Podkarpaciu uczyli w szkole. 

Dlaczego nazywasz naród ukraiński c***kami?

Z serii "onucowy szał"

https://x.com/WojciechMucha/status/1987062443336495513

Edytowane przez DLT_Braddock

5 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Nooooooo tak, presiedleńcu. Przesył gazu z Rosji przez terytorium Ukrainy odbywa się bez problemów od pierwszego dnia wojny. Oligarchowie ukraińscy i dwór Żeleńskiego musi zarabiać.

Przesył gazu z Rosji przez terytorium Ukrainy zakończył się w 2024 roku wraz z zakończeniem 6-letniej umowy z Gazpromem, której z powodu wojny nie przedłużono. Dla mnie eot, nie jesteś partnerem do dyskusji.