Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Koelner napisał(a):

chyba w każdym dokumencie o Auchwitz jest wzmianka że ten napis jest zaczerpnięty z kalwinizmu. Mucha jako przedstawicielka ELYT pewnie ma coś z Żydów więc pewnie wie więcej niż przeciętny zjadacz chleba czy też lekarz

Kalwinizm zakłada predestynacje, co wyklucza wolność. Pracowitość miała być oznaką właśnie błogosławienia. Dla mnie od gimnazjum niesamowity fikołek logiczny.

Cytat generalnie nie miał żadnego znaczenia w sensie rozpoznawalności czy filozofii przed użyciem go przez Nazistów w Auswchwitz.

I to, że teraz ludzie posprawdzali na wikipedii i poczytali o Diefenbachu, nie ma znaczenia w kontekście tego, że hasło jest nazistów, którzy zresztą byli mocno antychrześcijańscy. 

@fluber

Czy uważasz, że polskie specsłużby powinny zająć się Panią Panczenko?

17 godzin temu, fluber napisał(a):

Ja nawet nie wiem kto to jest ta opolska. Nie każdy powtarza bezmyślnie po swoim idolu bo nie umie samodzielnie myśleć 

Przecież ty wszystko powtarzasz po demagogach, szczepimysie, naskach, Wiechach, Wyrwałach 

12 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

@fluber

Przecież ty wszystko powtarzasz po demagogach, szczepimysie, naskach, Wiechach, Wyrwałach 

Nie wiem kto to jest pani panczenko ani nie wiem kto to wyrwał (nie wiem czy wrzucałem coś od nich, ale jeśli tak to zupełnym przypadkiem). Kojarzę z tych nazwisk tylko Wiecha.

13 minut temu, RappaR napisał(a):

I to, że teraz ludzie posprawdzali na wikipedii i poczytali o Diefenbachu, nie ma znaczenia w kontekście tego, że hasło jest nazistów, którzy zresztą byli mocno antychrześcijańscy. 

Ma pecha że „ludzie” mają wiedzę jak przeciętny lekarz więc to nie jej wina.

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Cytat generalnie nie miał żadnego znaczenia w sensie rozpoznawalności czy filozofii przed użyciem go przez Nazistów w Auswchwitz.

Jak zwykle dał się podpuścić śmiesznym klikbajtem. A podobno oczytany jak Dorota Mucha 🤣

Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a):

@fluber

@fluber a jak myślisz?

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Nie wiem kto to jest pani panczenko ani nie wiem kto to wyrwał (nie wiem czy wrzucałem coś od nich, ale jeśli tak to zupełnym przypadkiem). Kojarzę z tych nazwisk tylko Wiecha.

Pani strasząca podpaleniami w Polsce, która ma teraz spory wpływ na polską politykę. Znasz ją doskonale. 

Przypadkiem to przybiegasz na forum z narracją, że używanie terminu Sowieci to służenie propagandzie Rosji 😂

8 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Pani strasząca podpaleniami w Polsce, która ma teraz spory wpływ na polską politykę. Znasz ją doskonale. 

Nie mam bladego pojęcia kto to jest. Rozumiem, że siedzisz w bańce braunoidów, ale zrozum może, że nie każdy w niej jest.

22 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Warsztat ekspertów, którzy zawodowo "obalają" teorie spiskowe jest wyśmienity. Książka Opolskiej @fluber jest w sam raz dla ciebie. Nie ważne flaszerstwa, ważna słuszność 

Miałem chwilkę po szczepieniach, więc rzuciłem okiem co to za opolska.

Dziennikarka TVP info. DZIENNIKARKA TVP INFO!!! W sam raz dla mnie? No ja pierdolę. Jak Ty sledzisz dziennikarki TVP info to Twoja sprawa ale mnie w to nie mieszaj 

8 minut temu, fluber napisał(a):

Miałem chwilkę po szczepieniach, więc rzuciłem okiem co to za opolska.

Dziennikarka TVP info. DZIENNIKARKA TVP INFO!!! W sam raz dla mnie? No ja pierdolę. Jak Ty sledzisz dziennikarki TVP info to Twoja sprawa ale mnie w to nie mieszaj 

A co za różnica czy tvp info. Macie bardzo wiele wspólnych poglądów. W sumie to z 90%

Przy oddawaniu głosu na naczelną aborcjonistke od Hołowni, też ci ręka nie zadrżała 

4 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

A co za różnica czy tvp info. Macie bardzo wiele wspólnych poglądów. W sumie to z 90%

Przy oddawaniu głosu na naczelną aborcjonistke od Hołowni, też ci ręka nie zadrżała 

Generalnie po co to pi****lenie. Nie znasz tak naprawdę moich poglądów. Czy znasz poglądy jakiejś bździungwy z TVP info? Jeżeli tak, to współczuję.

Pani na którą głosowałem osobiście złożyła w kampanii wyborczej darowiznę w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych na porodówkę w Wałbrzychu, żeby można było kupić inkubator dla wcześniaków, którego tam brakowało.

W tym samym czasie poprzez fundację osuchowa Braun zbiera kasę na siebie i swoje wycieczki do Rosji z agentami kgb, za które dostaje potem odznaczenia na Białorusi, a na seansach jego filmów ludzie chodzą z koszykami żeby mógł ciągnąć więcej hajsu jakby w pe mało płacili.

Nie, nie drżała mi ręka przy głosowaniu.

55 minut temu, tankathon napisał(a):

Ciekawe czy dostanie odszkodowanie, jak ta wulgarna odklejona babcia z W-wa. Jak to są aktualne  uśmiechnięte sądy to napiszę, że z obawą można spoglądać w przyszłość co będą robić po reformach.  

Jedne matoły zajumali tęczę, (skojarzenia jednoznaczne teraz), inni robią skutecznie to z uśmiechem. 

Współczuję moim dzieciom jak dorosną. Wkrótce nie będzie można normalnie porozumiewać sie, ponieważ nie będzie wyrazów o  pozytywnych znaczeniach, bo beda nimi gęby wycierane.

Tak jak z tęczą.