Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, jack napisał(a):

i bardzo k**** dobrze

Nie wiem co jest dobrego w tym, że popyt na futra będzie zaspokajany poprzez ich produkcję w innych krajach, zapewne Ukrainie, gdzie zwierzęta będą się męczyć w znacznie gorszych warunkach niż w Polsce. 

Podsumowując, będzie więcej cierpienia zwierząt, straty dla gospodarki, ale najważniejsze, że samopoczucie poprawione.

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Nie wiem co jest dobrego w tym, że popyt na futra będzie zaspokajany poprzez ich produkcję w innych krajach, zapewne Ukrainie, gdzie zwierzęta będą się męczyć w znacznie gorszych warunkach niż w Polsce. 

Podsumowując, będzie więcej cierpienia zwierząt, straty dla gospodarki, ale najważniejsze, że samopoczucie poprawione.

ale to będą ukraińskie zwierzęta!

nasze polskie będą miały raj na ziemi!

💪

Edytowane przez julekstep

21 minut temu, P_M napisał(a):

Straszny...

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tusk-kontra-wojewodzki-emocje-podczas-rozmowy-czego-chcecie-wiecej-ode-mnie-caly/tl6bkyk

Przeczytałem sobie tę transkrypcję, gość się wykłada pytanie za pytaniem.

nie wiem czy on przez lata był przereklamowany czy teraz zjechał ale ogólnie nasi ojcowie narodu Jarek i Tusk słabo wyglądają w debatach czy nieustawionych wywiadach. ewidentne pionki którymi ktoś steruje 

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Straszny...

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tusk-kontra-wojewodzki-emocje-podczas-rozmowy-czego-chcecie-wiecej-ode-mnie-caly/tl6bkyk

Przeczytałem sobie tę transkrypcję, gość się wykłada pytanie za pytaniem.

image.thumb.jpeg.8836be0975cb1fe81e61f962775810f0.jpeg

Upadek okrutny, ale wyborcom platformy można nasrać do mordy i będą klaskać.

@ignazz czy to co Tusk pokazał w Sejmie to gorsze niż jedzenie sałatki?:)

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

nie wiem czy on przez lata był przereklamowany czy teraz zjechał ale ogólnie nasi ojcowie narodu Jarek i Tusk słabo wyglądają w debatach czy nieustawionych wywiadach. ewidentne pionki którymi ktoś steruje 

Wrzucałem tu jakiś wywiad z Jarem, gdzie wypadł znacząco lepiej niż Tusk, gdzieś zaraz jakoś po słynnym występie z hasłem "Murański postać znana" u Rymanowskiego.

Intelektualnie Jara chyba postawiłbym wyżej, natomiast zwłaszcza na tych wiecach Jaro co jakiś czas walnie jakimiś takimi tekstami w stylu "kobiety dają w szyję", które potrafią polaryzować na poziomie światopoglądowym, z kolei Tusk jakichś konkretnych deklaracji gdziekolwiek jest unika, przez co jest w swoich wypowiedziach obły, nieprecyzyjny, przez co dla wielu może po prostu być zjadliwy, ale still obaj są do zaorania w tym momencie z polskiej sceny politycznej.

Teraz, fluber napisał(a):

Sondaże wskazują na wyższe poparcie niż 2 lata temu 

To nie do konca tak. Platforma przejeła między 2-5% z piętnastoprocentowego poparcia Polski 2050, więc o ile na ogólnym wskaźniku platformy wygląda to podobnie/nieco lepiej. O tyle cały ruch wspierający obecną koalicję mocno stracił, co efektywnie wskazuje na to, że KO powinna utracić władzę w kolejnych wyborach. Niemniej mówimy o ocenie z poziomu "na dziś". W 2 lata może się wiele wydarzyć. Przykładowo 2 lata temu nikt z nas zapewne nie wiedział kim jest Karol Nawrocki...

1 minutę temu, P_M napisał(a):

To nie do konca tak. Platforma przejeła między 2-5% z piętnastoprocentowego poparcia Polski 2050, więc o ile na ogólnym wskaźniku platformy wygląda to podobnie/nieco lepiej. O tyle cały ruch wspierający obecną koalicję mocno stracił, co efektywnie wskazuje na to, że KO powinna utracić władzę w kolejnych wyborach. Niemniej mówimy o ocenie z poziomu "na dziś". W 2 lata może się wiele wydarzyć. Przykładowo 2 lata temu nikt z nas zapewne nie wiedział kim jest Karol Nawrocki...

To jest wlasnie podstawowa różnica w działaniu tych 2 obozów, nikt nie wiedział kim jest Karol Nawrocki za to zdecydowana większość ludzi rozpoznawała Hołownie...

24 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

To jest wlasnie podstawowa różnica w działaniu tych 2 obozów, nikt nie wiedział kim jest Karol Nawrocki za to zdecydowana większość ludzi rozpoznawała Hołownie...

Dokładnie.

Jedna strona wzięła dyrektora IPN

Druga prowadzącego Mam Talent

Memy się same piszą

ps. Ja nie oglądam TV i nie miałem pojęcia kto to Hołownia zanim wszedł do polityki

OGB, a więc pracownia, która najtrafniej przewidziała wyniki ostatnich wyborów prezydenckich opublikowała właśnie najnowszy sondaż parlamentarny. Oto jego wyniki:
🟠KO - 34,1%
🔵PiS - 27,9%
⚫️Konfederacja - 16,4%
🟤Konfederacja Korony Polskiej - 7,1%
🟣Razem - 4,3%
🔴Lewica - 4,2%
🟢PSL - 3,7%
🟡Polska 2050 - 2,4%
Tylko cztery partie w Sejmie i lewica pod progiem! 😱

Ale to byłoby piękne, a kwik ❤️