Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

W sumie ziobro zaskoczenia ale inicjatorzy chyba trochę za grubo polecieli z tymi 15 gramami (albo jednym krzakiem). Wystarczył limit 5 gram. 

Argumentacja o wzroście narkomanii wśród młodzieży jest mocno chybiona, bo gen Z rzadziej sięga po różne używki niż poprzednie pokolenia i to pomimo ich lepszej dostępności. 

Liberalizacji prawa narkotykowego nie będzie. Fiasko Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany? - rp.pl

To jest akurat jedyna używka, której stosowanie generalnie nie spadło w porównaniu z poprzednimi pokoleniami 

18 godzin temu, tankathon napisał(a):

Czy istnieje jeszcze jakas granica, której tęczowi uśmiechnięci demokraci, obrońcy konstytucji nie przekroczą?

Oczywiście forumowy oburz sałatkowy dalej nie postawił nawet kropki, a taki wylewny był...

Nie wiem skąd od razu idzie zarzut w moją stronę gdy po przeprowadzce pod Toruń pędzę spokojne szczęśliwe życie wsi spokojna wsi wesoła i cieszę się piękną okolicą. Ostatnią rzeczą którą kupiłem to TV jako najmniej potrzebny gadżet ale zakup ten jak widzę na razie cieszy tylko córkę. Totalnie odcięty od głupot jakimi są wybryki głupich polityków całkowicie umknęło mi to najgorsze jakie mogłem przeczytać oświadczenie kolejnego głupka którego na szczęście nie znam osobiście.  Czy jest to od razu powód do wywoływania mnie na forum? Nie wiem. Ta wypowiedź MSpr to jest bardzo gruby kaliber i powinna być ( jeżeli nie ma tam przekręcenia kontekstu bo nie wierzę że można aż tak głupio się wypowiedzieć ) piętnowana szerokim echem. Więc dziękuję za troskę że dbacie aby w tym pięknym świecie doleciało do mnie coś złego smutnego podcinającego wiarę w drugiego człowieka. Ale wróćcie proszę do mnie jak przetoczycie spod mojego pióra czy klawiatury pochwałę takich postaw. Mamy koszmarny za sobą i przed sobą okres cynicznych rządów. I pamiętajcie że żeby przebić złodziejski PiS nie wystarczy Tuskom wybudować cpk w aferach i rozebrać cpk za nasze pieniądze. Jeszcze muszą poza tymi obrzydliwymi cynicznymi wypowiedziami zeżreć sałatkę na wizji w sejmie. Uwaga uwaga.. wtedy będzie po równo. Więc aby przebić najlepiej jakby od razu była defekacja na wizji  

Ale taka wypowiedź wyżej przytaczana to novum zidiocienia. Tym bardziej gdy bierzemy pod uwagę osobę która to powiedziała. Dajcie znać proszę czy chociaż poszło przeproszenia za wybitnie głupie słowa. 

A jest gdzieś ta wypowiedź jako bezpośrednia aby poznać większą otoczkę i kontekst szerszy niż komentarz osoby trzeciej? Bo to jest taki kaliber głupoty że trudno uwierzyć i robię się nieufny do wpisu. 

Możliwe że moja wiara w drugiego człowieka została wystawiona na próbę. I wygląda to blado.  

I przypomnę że uważam polityków za darmozjadów i nieudaczników którzy nie mają mocy sprawczej i jedyne co chce od nich aby nie przeszkadzali w rozwoju gospodarczym, nie narzucali światopoglądu oraz zachowywali się na poziomie minimum przyzwoitości. Czyste włosy, ubrania, nieżarcie na wizji. 

Na to czy wybudują cpk a potem go za pieniądze podatników rozbiorą zbytnio wpływu nie mam. 

Bo to sitwa wspólna i ręka rękę myje więc żadne porównania kto jest / był lepszy są nieskuteczne. No chyba że się przypieprzyc do tych sałatek. 

No i ja będąc realistą że robią co chcą skupiłem się na sałatce. Była afera sałatkowa i przez rozdmuchanie jej na razie się poprawiło. 

Niestety przy cpk z cyca idzie jak zawsze a wraz z rozwojem inwestycji poleci mleka dużo więcej. Taki jest plan i taki sam plan miał PiS tylko niestety przegrało się wybory i poszedł plan w pizdziec. Cyc ten sam tylko morda inna. 

Wracajac do mnie i nowego domu. To że jest tv nie znaczy że jest telewizja. Bo nie podpisałem nic poza NTF. Więc oglądam od początku HoCards a polityki jak nie śledziłem to nie śledzę  chyba że ktoś uraczy mnie linkiem jak było z sałatką przecież nie jestem dyżurnym tego forum z wklejaniem coraz to nowszych filmików linków iksów. Przywilej informacyjny zawsze zostawiałem innym  

Czy na forum NBA ja muszę gdy mamy np zasady loterii i sporo ludzi jest ze znajomością angielskiego tłumaczyć stwierdzenie tie break? Kolejny raz ktoś tu zarzuca afirmacje tuskowe gdy ja nie czytałem tu pochwał złodziei. Nasze forum pod tym względem jest dosyć zgodne. Tylko nie rozumiem tego „wirtualnego” piętnowania naszych postaw wobec władzy chyba w kontekście rewanżu na wpisy o Pisie. Walczycie o przegraną sprawę bo jedni i drudzy to patałachy. Widzę że ta tęsknota za pisem w was się tli dosyć mocno. bo tylko tak mogę tłumaczyć te przekręcone insynuacje jakoby tu na forum był jakiś mocny ruch pro Tusk  

Kiedyś to było. Prawda chłopacy? 

Edytowane przez ignazz

Niezła inba z tą Sarą i jej starymi.

Tak w skrócie - 12-letnia typiara łazi sobie po Sejmie jako ,,mała reporterka'' i zagaduje polityków na tematy typu aborcja i holocaust, jej starzy prowadzą jej konta na socjalach i są skłóceni z całą jej szkołą. Ojciec to mocny świr o odchyleniu lewicowym, ale pojazd po rodzince nakręciły media lewicowe (wcześniej ,,Tygodnik Powszechny'' a dzisiaj ,,Wyborcza'') a media prawicowe im zaczęły wtórować (piekło zamarzło). A żeby było jeszcze zabawniej rodzinka ma na nazwisko ,,Trzaskoś''.

Tekst GW za paywallem ale po sieci latają fragmenty. 

Jak wynika z publikacji „GW”, konflikt rodziców Sary z jej obecną szkołą stanął już na ostrzu noża. W sądzie toczy się sprawa o odebranie praw rodzicielskich Marzenie i Franciszkowi Małeckim-Trzaskoś, rodzice kolegów dziewczynki z klasy domagają się przeniesienia jej do innej placówki, nauczyciele są do tego stopnia sterroryzowani przez rodziców 12-latki, że myślą o odejściu z pracy, a Trzaskosiowie… złożyli przeciwko 50 osobom ze szkoły pozew o zniesławienie córki.

Nauczyciel z tej szkoły mówi anonimowo o tym, co przeżywała jedna z poprzednich wychowawczyń: - Bała się otworzyć dziennik elektroniczny, bo czekały tam na nią wiadomości od rodziców Sary z pytaniami na każdy możliwy temat. Po jej odejściu był ogromny problem, kto ma wziąć wychowawstwo, nikt nie chciał się tego podjąć. Wszyscy mamy już tej sytuacji dość, jesteśmy na krawędzi psychicznej wytrzymałości. Naprawdę myślimy o zwolnieniu się z pracy w tej szkole

-Wychowawczynie w klasie trzeciej oraz czwartej, do której uczęszcza Sara, zrezygnowały z pracy w naszej szkole ze względu na działalność jej rodziców - twierdzą. - Były zasypywane pismami i uwagami na temat pracy szkoły, sposobu oceniania, organizacji klasowych wyjść. Odbywało to przez cały rok szkolny, w wakacje, w święta. Utrudniało naukę, pracę i funkcjonowanie klasy

Konflikt znalazł się w takim punkcie, że w ubiegłym roku szkolnym rodzice innych uczniów z klasy Sary nie tylko poskarżyli się dyrektorce szkoły na zachowanie dziewczynki, ale także zażądali przeniesienia jej. - Sara buntuje inne dzieci przeciw nauczycielom, wciąga w politykę, która na tym etapie rozwoju nie powinna być istotną częścią ich życia - tłumaczą w rozmowie z „Wyborczą”. Potwierdza to treść pisma do dyrekcji szkoły, do którego dotarłam. Jego autorzy piszą, że dziewczynka pod wpływem swoich bliskich promuje w klasie treści polityczne, co wprowadza w klasie zamęt i prowadzi do podziałów społecznych już w podstawówce. Cytują Sarę, która ma mówić innym dzieciom, że jej ojciec złoży pozew do sądu, „przedstawiając grono pedagogiczne jako niekompetentne”

„Sara nie ma smartfona ani laptopa, posiada tylko limitowany dostęp do tabletu, do wybranych przez rodziców aplikacji. Może z niego korzystać jedynie w weekendy, gdy wywiąże się ze wszystkich swoich obowiązków szkolnych i pozaszkolnych”. Byłoby to OK, gdyby nie to, że rodzice „prowadzą jej życie” w internecie. O tym, co piszą osoby w komentarzach pod „jej” postami na „jej” profilu Sara dowiaduje się tylko od koleżanek w szkole.

Ich córka codziennie ogląda z nimi „Fakty” i „Wiadomości”, przy czym najpierw robi to sam ojciec – nagrywając je i sprawdzając, czy nie ma w nich treści nieodpowiednich dla dziecka, np. informacji o ludobójstwach – a następnie wszyscy razem z Sarą oglądają treści nagrane i wybrane przez ojca. Sara ponoć sama wymyśla pytania, które zadaje politykom. Codziennie zapisuje w brudnopisie dwa pytania, rodzice sprawdzają je i poprawiają błędy, po czym ona przepisuje poprawione wersje do drugiego zeszytu, na czysto. Rodzice zapewniają też, że „Perspektywa Sary” to inicjatywa i projekt własny ich córki, która realizuje swoją pasję i rozwija zainteresowania

Ciekawy jest także wątek wykształcenia i pracy ojca dziewczynki. Prowadzący mówił, że studiował na Sorbonie, jest neuropsychologiem i antropologiem, ale nie odpowiadał na pytania, gdzie uzyskał wyższe wykształcenie – mówi pracowniczka jednego z sądów, która kilka lat temu brała udział w szkoleniu pt. „W zderzeniu z psychopatą” i do dziś nie może mówić o tym spokojnie. – Obrażał uczestników, mówiąc, że są kłamcami i idiotami, i szokował pytaniami, na przykład „czy zabiłaby pani swoje dziecko?”. Albo „proszę spojrzeć w lusterko i odpowiedzieć, czy tym długopisem zgwałciłaby pani dziewczynkę w odbyt”.

9 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Tekst GW za paywallem ale po sieci latają fragmenty. 

Patrząc na to z drugiej strony, czasem trudno się dziwić rodzicom, że jebią nauczycieli i szkołę. 

To, że dzieciak nie ma smartfona to chyba nie zarzut a za to, że stary ogląda najpierw program by dziecka nie narażać na nieodpowiednie treści to raczej jeszcze lepiej o nim świadczy. 

No i gazeta, jak na manipulatora przystało dopierdala się do wykształcenia rodziców. To już stały temat dopierdalania się Wyborczej do mediów niezależnych - Stanowski, teraz jakiś dzieciak. Zwykłe zwalczanie konkurencji. 

Teraz, jack napisał(a):

Patrząc na to z drugiej strony, czasem trudno się dziwić rodzicom, że jebią nauczycieli i szkołę. 

To, że dzieciak nie ma smartfona to chyba nie zarzut a za to, że stary ogląda najpierw program by dziecka nie narażać na nieodpowiednie treści to raczej jeszcze lepiej o nim świadczy. 

No i gazeta, jak na manipulatora przystało dopierdala się do wykształcenia rodziców. To już stały temat dopierdalania się Wyborczej do mediów niezależnych - Stanowski, teraz jakiś dzieciak. Zwykłe zwalczanie konkurencji. 

Jakiej 2 strony? Tej strony, która pozwała 50 osób ze szkoły?

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Jakiej 2 strony? Tej strony, która pozwała 50 osób ze szkoły?

Potrafisz sobie wyobrazić, że 50 osób zniesławia Twoje dziecko? Skoro poleciały pozwy to domniemam, że są na to jakieś dowody, z mediów społecznościowych albo grup w komunikatorach. Córkę Nawrockiego też jebali w mediach od najgorszych. Ludzie są popi****leni.  

24 minuty temu, jack napisał(a):

Potrafisz sobie wyobrazić, że 50 osób zniesławia Twoje dziecko? Skoro poleciały pozwy to domniemam, że są na to jakieś dowody, z mediów społecznościowych albo grup w komunikatorach. Córkę Nawrockiego też jebali w mediach od najgorszych. Ludzie są popi****leni.  

Myślę, że każdy z nas w jako dziecko w szkole doświadczył zniesławienia kilkadziesiąt razy, ale nikt z nas nie miał na tyle pierdolniętych rodziców, aby składali pozwy o zniesławienie.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Myślę, że każdy z nas w jako dziecko w szkole doświadczył zniesławienia kilkadziesiąt razy, ale nikt z nas nie miał na tyle pierdolniętych rodziców, aby składali pozwy o zniesławienie.

No nie wiem. Mnie nie zniesławiali rodzice uczniów i pracownicy szkoły a to pewnie ich dotyczą te pozwy. A za takie rzeczy powinno się jebać. Zasady są po to by je przestrzegać a jak ktoś nie potrafi się zachować, zwłaszcza w stosunku do dzieciaka to mu się należy. I chwała rodzicom, że im się chce a nie machną ręką. 

Niekompetentni nauczyciele, no kto by pomyślał 🙃

W dniu 11.10.2025 o 19:21, Życie_to_mem napisał(a):

W sumie ziobro zaskoczenia ale inicjatorzy chyba trochę za grubo polecieli z tymi 15 gramami (albo jednym krzakiem). Wystarczył limit 5 gram. 

Argumentacja o wzroście narkomanii wśród młodzieży jest mocno chybiona, bo gen Z rzadziej sięga po różne używki niż poprzednie pokolenia i to pomimo ich lepszej dostępności. 

Liberalizacji prawa narkotykowego nie będzie. Fiasko Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany? - rp.pl

zawsze będzie śmieszyć że najwięcej w sprawie normalizacji kwestii marihuany zadziało się za Jarka :) 

ahhh ci nasi postępowi liberałowie 🙃

14 minut temu, jack napisał(a):

Kaczyński kupczy ideałami, nic nowego 

xDDDDDDDD

W dniu 12.10.2025 o 07:49, ignazz napisał(a):

Nie wiem skąd od razu idzie zarzut w moją stronę gdy po przeprowadzce pod Toruń pędzę spokojne szczęśliwe życie wsi spokojna wsi wesoła i cieszę się piękną okolicą. Ostatnią rzeczą którą kupiłem to TV jako najmniej potrzebny gadżet ale zakup ten jak widzę na razie cieszy tylko córkę. Totalnie odcięty od głupot jakimi są wybryki głupich polityków całkowicie umknęło mi to najgorsze jakie mogłem przeczytać oświadczenie kolejnego głupka którego na szczęście nie znam osobiście.  Czy jest to od razu powód do wywoływania mnie na forum? Nie wiem. Ta wypowiedź MSpr to jest bardzo gruby kaliber i powinna być ( jeżeli nie ma tam przekręcenia kontekstu bo nie wierzę że można aż tak głupio się wypowiedzieć ) piętnowana szerokim echem. Więc dziękuję za troskę że dbacie aby w tym pięknym świecie doleciało do mnie coś złego smutnego podcinającego wiarę w drugiego człowieka. Ale wróćcie proszę do mnie jak przetoczycie spod mojego pióra czy klawiatury pochwałę takich postaw. Mamy koszmarny za sobą i przed sobą okres cynicznych rządów. I pamiętajcie że żeby przebić złodziejski PiS nie wystarczy Tuskom wybudować cpk w aferach i rozebrać cpk za nasze pieniądze. Jeszcze muszą poza tymi obrzydliwymi cynicznymi wypowiedziami zeżreć sałatkę na wizji w sejmie. Uwaga uwaga.. wtedy będzie po równo. Więc aby przebić najlepiej jakby od razu była defekacja na wizji  

Ale taka wypowiedź wyżej przytaczana to novum zidiocienia. Tym bardziej gdy bierzemy pod uwagę osobę która to powiedziała. Dajcie znać proszę czy chociaż poszło przeproszenia za wybitnie głupie słowa. 

A jest gdzieś ta wypowiedź jako bezpośrednia aby poznać większą otoczkę i kontekst szerszy niż komentarz osoby trzeciej? Bo to jest taki kaliber głupoty że trudno uwierzyć i robię się nieufny do wpisu. 

Możliwe że moja wiara w drugiego człowieka została wystawiona na próbę. I wygląda to blado.  

I przypomnę że uważam polityków za darmozjadów i nieudaczników którzy nie mają mocy sprawczej i jedyne co chce od nich aby nie przeszkadzali w rozwoju gospodarczym, nie narzucali światopoglądu oraz zachowywali się na poziomie minimum przyzwoitości. Czyste włosy, ubrania, nieżarcie na wizji. 

Na to czy wybudują cpk a potem go za pieniądze podatników rozbiorą zbytnio wpływu nie mam. 

Bo to sitwa wspólna i ręka rękę myje więc żadne porównania kto jest / był lepszy są nieskuteczne. No chyba że się przypieprzyc do tych sałatek. 

No i ja będąc realistą że robią co chcą skupiłem się na sałatce. Była afera sałatkowa i przez rozdmuchanie jej na razie się poprawiło. 

Niestety przy cpk z cyca idzie jak zawsze a wraz z rozwojem inwestycji poleci mleka dużo więcej. Taki jest plan i taki sam plan miał PiS tylko niestety przegrało się wybory i poszedł plan w pizdziec. Cyc ten sam tylko morda inna. 

Wracajac do mnie i nowego domu. To że jest tv nie znaczy że jest telewizja. Bo nie podpisałem nic poza NTF. Więc oglądam od początku HoCards a polityki jak nie śledziłem to nie śledzę  chyba że ktoś uraczy mnie linkiem jak było z sałatką przecież nie jestem dyżurnym tego forum z wklejaniem coraz to nowszych filmików linków iksów. Przywilej informacyjny zawsze zostawiałem innym  

Czy na forum NBA ja muszę gdy mamy np zasady loterii i sporo ludzi jest ze znajomością angielskiego tłumaczyć stwierdzenie tie break? Kolejny raz ktoś tu zarzuca afirmacje tuskowe gdy ja nie czytałem tu pochwał złodziei. Nasze forum pod tym względem jest dosyć zgodne. Tylko nie rozumiem tego „wirtualnego” piętnowania naszych postaw wobec władzy chyba w kontekście rewanżu na wpisy o Pisie. Walczycie o przegraną sprawę bo jedni i drudzy to patałachy. Widzę że ta tęsknota za pisem w was się tli dosyć mocno. bo tylko tak mogę tłumaczyć te przekręcone insynuacje jakoby tu na forum był jakiś mocny ruch pro Tusk  

Kiedyś to było. Prawda chłopacy? 

tldr:

Ktoś z  PO musiałby się zesrać na wizji żeby nasz symetrysta zaczął ich jechać tak jak jechał PiS

mam nadzieję że pomogłem mniej wytrwałym (sam dotrwałem tylko do końca pierwszego akapitu, ale clue załapałem!)

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Godzinę temu, jack napisał(a):

No nie wiem. Mnie nie zniesławiali rodzice uczniów i pracownicy szkoły a to pewnie ich dotyczą te pozwy. A za takie rzeczy powinno się jebać. Zasady są po to by je przestrzegać a jak ktoś nie potrafi się zachować, zwłaszcza w stosunku do dzieciaka to mu się należy. I chwała rodzicom, że im się chce a nie machną ręką. 

Niekompetentni nauczyciele, no kto by pomyślał 🙃

serio tutaj bronisz starych tej dziewczynki? damn

przecież tam od jej pierwszego pojawienia się w sejmie i tych dukanych 'wywiadów' widać było że to pato-akcja inspirowana przez pojebanych rodziców (i kolejny raz to Jaro pokazał najwięcej rigczu przeganiając ją wpizdu)

Edytowane przez julekstep

Nie wiem co ty dalej chcesz. Napisałem że jak można się czepiać mnie że nie komentuje rzeczy o której nie wiedziałem. A jak już podrzuciliście to zdroworozsądkowo skrytykowałem. Coś jeszcze? 

Tak samo było z sałatką. Nie ja to wrzuciłem tylko odniosłem się do wrzuty innych. Nadal nic się nie zmieni. Nie jestem od dyżurowania na forum w politycznym i wrzucania 7/24 jakiś newsów czy afer. Jedyna zmiana jest taka że obecnie wszystko trzeba uważniej weryfikować bo liczba fake ów rośnie. 

I wracając do tie breakera chyba chociaż te część zrozumiałeś? Bo w sumie zasugerowałeś że odnosisz się do mojego wpisu go nie czytając bo doszedłeś do pierwszego akapitu. Ty zdrowy jesteś? 

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

to się wie samo przez się!

podstawowa zasada symetrysty -> PO ma domniemanie niewinności, PiS domniemanie winy

W którym miejscu to napisałem? Przeczytaj jeszcze raz całość. 

Różnice widzę tylko w sałatce. 

Chyba że uważasz że to był fake ta sałatka. 

Edytowane przez ignazz

Teraz, jack napisał(a):

Jeśli lubisz polityczną prostytucję to smacznego 

PiS nigdy nie mówił że nie wprowadzi do obiegu medycznej marihuany

Lewica od 90tych przebąkuje o legalizacji/depenalizacji marihuany

oj to chyba nie ja tutaj lubię polityczną prostytucję :) 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

I wracając do tie breakera chyba chociaż te część zrozumiałeś? Bo w sumie zasugerowałeś że odnosisz się do mojego wpisu go nie czytając bo doszedłeś do pierwszego akapitu. Ty zdrowy jesteś? 

w przypadku Twoich postów pasuje tylko jeden cytat: 'niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi'

No i baba nie miała nawet grama refleksji ze żarła w Sejmie. 

A powinna się wstydzić. 

Wygląda na to że brakuje jej ogłady i kultury osobistej.  Może Rodzice nie nauczyli i wyniosła z domu rodzinnego inne wzorce. 

Moje domniemania na podstawie zachowania. 

Więc nieistotne w ogólnej dyskusji. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

No i baba nie miała nawet grama refleksji ze żarła w Sejmie. 

A powinna się wstydzić. 

Wygląda na to że brakuje jej ogłady i kultury osobistej.  Może Rodzice nie nauczyli i wyniosła z domu rodzinnego inne wzorce. 

w sensie że nigdy nic nie zjadłeś przy biurku w pracy?