fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Teraz, jack napisał(a): Wiadomo, że wszystkie przyszłe sukcesy Orlenu to zasługa Obajtka a każde niepowodzenie to zasługa złego zarządzania jego następców Arabski zarobek na Rafinerii Gdańskiej pomijamy milczeniem. No ja uważam, że obecne sukcesy Orlenu to zasługa nowych władz Orlenu, bo ja nie powtarzałem, że efekty zmian władzy zaczyna być widać po 2 latach od jej zmiany;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Hahaha ONZ ? Hahaha Hołownia? Tak czy inaczej trzeba przyznać że Tusk pięknie to wszystko od początku rozegrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 32 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Hahaha ONZ ? Hahaha Hołownia? Tak czy inaczej trzeba przyznać że Tusk pięknie to wszystko od początku rozegrał. Hołownia też to dobrze rozegrał - 960 tysięcy złotych rocznej pensji. Prawie tyle co na SOR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 28 minut temu, fluber napisał(a): Hołownia też to dobrze rozegrał - 960 tysięcy złotych rocznej pensji. Prawie tyle co na SOR. Dla siebie świetnie fakt, tylko że jak mu to ONZ/MKOL/NATO etc nie pyknie to trochę siara bo u nas jest spalony imho. Czekaj, kto głosował na 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 8 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Dla siebie świetnie fakt, tylko że jak mu to ONZ/MKOL/NATO etc nie pyknie to trochę siara bo u nas jest spalony imho. Czekaj, kto głosował na 3D? Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 4 minuty temu, Koelner napisał(a): Ja xD głosowanie na fajne dupy się nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 2 godziny temu, P_M napisał(a): Przecież ostrzegałem tu przed głosowaniem na 3D Każdy kto myślał że 3D to coś innego niż kukizy, palikoty, petru czy korviny jest odklejony Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a): Dla siebie świetnie fakt, tylko że jak mu to ONZ/MKOL/NATO etc nie pyknie to trochę siara bo u nas jest spalony imho. Czekaj, kto głosował na 3D? Stand up materiału przez 4 lata nazbiera do emerytury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a): Czekaj, kto głosował na 3D? Fluber jako konserwatysta głosował na Panią z list 3D a nie na 3D. To, że Pani okazała się lewackim oszołomem to już inna sprawa. Ważne, że fluber rozbił tym duopol POPiS PS. https://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,12193,aktualnosci-z-polski,wstrzymany-zakup-groznej-broni-przeciw-rosyjskim-mysliwcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Te pociski mają nazwę DELTA. TO bardzo niebezpieczna broń. Niech nam Niemcy kupią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Rafał chyba gra na swoją trzecią drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września https://polskieradio24.pl/artykul/3585821,nadchodzi-rewolucja-w-matematyce-oto-jak-zmienia-sie-lekcje-w-szkolach Nowacka odwrotny Midas, czego się nie dotknie, zamienia się w gówno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 15 minut temu, RappaR napisał(a): https://polskieradio24.pl/artykul/3585821,nadchodzi-rewolucja-w-matematyce-oto-jak-zmienia-sie-lekcje-w-szkolach Nowacka odwrotny Midas, czego się nie dotknie, zamienia się w gówno To akurat bardzo dobra zmiana. Każdy kto nie pisze rozszerzenia z matmy i nie będzie studiował pożytecznych rzeczy wystarczy, że rozumie kiedy kupi najtaniej masło albo jak zoptymalizować podatki. Po co komu np równania logarytmiczne? Ktoś jeszcze tu na forum poza mną widzi błąd na tablicy, której zdjęcie zdobi artykuł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Godzinę temu, RappaR napisał(a): https://polskieradio24.pl/artykul/3585821,nadchodzi-rewolucja-w-matematyce-oto-jak-zmienia-sie-lekcje-w-szkolach Nowacka odwrotny Midas, czego się nie dotknie, zamienia się w gówno Nie wiem kto to Nowacka, ale przeczytałem artykuł i brzmi dobrze. W czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 1 godzinę temu, fluber napisał(a): To akurat bardzo dobra zmiana. Każdy kto nie pisze rozszerzenia z matmy i nie będzie studiował pożytecznych rzeczy wystarczy, że rozumie kiedy kupi najtaniej masło albo jak zoptymalizować podatki. Po co komu np równania logarytmiczne? Ktoś jeszcze tu na forum poza mną widzi błąd na tablicy, której zdjęcie zdobi artykuł? Wydaje się że źle przekształca bo jakim cudem po jednej stronie ma logarytm a po drugiej nie x to 2.3219 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Wydaje się że źle przekształca bo jakim cudem po jednej stronie ma logarytm a po drugiej nie x to 2.3219 xD Brawo, które ai rzuciło przybliżony wynik dziesiętny zamiast log2 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 2 minuty temu, fluber napisał(a): Brawo, które ai rzuciło przybliżony wynik dziesiętny zamiast log2 5? Google AI Ultra xD Dlaczego AI? Można było też wyliczyć dla podstawy 10. Przypuszczam że AI podaloby oba rozwiązania. Jak wspominałem, zacząłem studia w UK jakiś czas temu i z matematyki to są podstawy na razie jako dodatek do "design engineering". Przed ostatnim zaliczeniem (czekam jeszcze na wyniki, nowy moduł startuje 5 Października) był właśnie rozdział o logarytmach więc akurat miałem na odświeżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Google AI Ultra xD Dlaczego AI? Można było też wyliczyć dla podstawy 10. Przypuszczam że AI podaloby oba rozwiązania. Jak wspominałem, zacząłem studia w UK jakiś czas temu i z matematyki to są podstawy na razie jako dodatek do "design engineering". Przed ostatnim zaliczeniem (czekam jeszcze na wyniki, nowy moduł startuje 5 Października) był właśnie rozdział o logarytmach więc akurat miałem na odświeżone. Bo po jakimś AI spodziewałbym się nieprawidłowego przybliżonego wyniku zamiast dokładnego, jeżeli by się je poprosiło o wynik a nie o rozwiązanie krok po kroku. Tak czy inaczej nie podawaj tak wyników jeżeli chcesz zaliczyć;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września 18 godzin temu, fluber napisał(a): Po co komu np równania logarytmiczne? Cala szkole ludzie klepia to na tablicy bez jednego praktycznego uzycia i wyjasnienia. W takiej formie to faktycznie mozna (jesli tak jest nadal) wyrzucic do kosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września https://nowawarszawa.pl/superszybkie-pociagi-w-polsce-pojada-350-km-h-cpk-podnosi-maksymalna-predkosc-na-linii-y/ tak się licytuje! co szkodzi obieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września https://www.money.pl/gospodarka/rekordowy-wzrost-dlugu-oto-co-czeka-finanse-panstwa-mf-pokazalo-strategie-7205801405446944a.html W ciągu roku prognoza długu do PKB na 2028 wzrosła z 61,2 do 72 procent. Masakra 21 godzin temu, fluber napisał(a): Rafał chyba gra na swoją trzecią drogę Biedny chłopak, zapisali go z powrotem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi