Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, jack napisał(a):

Wiadomo, że wszystkie przyszłe sukcesy Orlenu to zasługa Obajtka a każde niepowodzenie to zasługa złego zarządzania jego następców 😆

Arabski zarobek na Rafinerii Gdańskiej pomijamy milczeniem. 

No ja uważam, że obecne sukcesy Orlenu to zasługa nowych władz Orlenu, bo ja nie powtarzałem, że efekty zmian władzy zaczyna być widać po 2 latach od jej zmiany;)

28 minut temu, fluber napisał(a):

Hołownia też to dobrze rozegrał - 960 tysięcy złotych rocznej pensji. Prawie tyle co na SOR.

Dla siebie świetnie fakt, tylko że jak mu to ONZ/MKOL/NATO etc nie pyknie to trochę siara bo u nas jest spalony imho.

Czekaj, kto głosował na 3D? 😆

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Przecież ostrzegałem tu przed głosowaniem na 3D

Każdy kto myślał że 3D to coś innego niż kukizy, palikoty, petru czy korviny jest odklejony

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Dla siebie świetnie fakt, tylko że jak mu to ONZ/MKOL/NATO etc nie pyknie to trochę siara bo u nas jest spalony imho.

Stand up 

materiału przez 4 lata nazbiera do emerytury 

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Fluber jako konserwatysta głosował na Panią z list 3D a nie na 3D. To, że Pani okazała się lewackim oszołomem to już inna sprawa. Ważne, że fluber rozbił tym duopol POPiS

PS.

https://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,12193,aktualnosci-z-polski,wstrzymany-zakup-groznej-broni-przeciw-rosyjskim-mysliwcom

15 minut temu, RappaR napisał(a):

To akurat bardzo dobra zmiana. Każdy kto nie pisze rozszerzenia z matmy i nie będzie studiował pożytecznych rzeczy wystarczy, że rozumie kiedy kupi najtaniej masło albo jak zoptymalizować podatki.

Po co komu np równania logarytmiczne? Ktoś jeszcze tu na forum poza mną widzi błąd na tablicy, której zdjęcie zdobi artykuł?

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Nie wiem kto to Nowacka, ale przeczytałem artykuł i brzmi dobrze. W czym problem?

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

To akurat bardzo dobra zmiana. Każdy kto nie pisze rozszerzenia z matmy i nie będzie studiował pożytecznych rzeczy wystarczy, że rozumie kiedy kupi najtaniej masło albo jak zoptymalizować podatki.

Po co komu np równania logarytmiczne? Ktoś jeszcze tu na forum poza mną widzi błąd na tablicy, której zdjęcie zdobi artykuł?

Wydaje się że źle przekształca bo jakim cudem po jednej stronie ma logarytm a po drugiej nie x to 2.3219 xD

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Brawo, które ai rzuciło przybliżony wynik dziesiętny zamiast log2 5?

Google AI Ultra xD

Dlaczego AI? Można było też wyliczyć dla podstawy 10. Przypuszczam że AI podaloby oba rozwiązania.

Jak wspominałem, zacząłem studia w UK jakiś czas temu i z matematyki to są podstawy na razie jako dodatek do "design engineering". Przed ostatnim zaliczeniem (czekam jeszcze na wyniki, nowy moduł startuje 5 Października) był właśnie rozdział o logarytmach więc akurat miałem na odświeżone.

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Google AI Ultra xD

Dlaczego AI? Można było też wyliczyć dla podstawy 10. Przypuszczam że AI podaloby oba rozwiązania.

Jak wspominałem, zacząłem studia w UK jakiś czas temu i z matematyki to są podstawy na razie jako dodatek do "design engineering". Przed ostatnim zaliczeniem (czekam jeszcze na wyniki, nowy moduł startuje 5 Października) był właśnie rozdział o logarytmach więc akurat miałem na odświeżone.

Bo po jakimś AI spodziewałbym się nieprawidłowego przybliżonego wyniku zamiast dokładnego, jeżeli by się je poprosiło o wynik a nie o rozwiązanie krok po kroku.  Tak czy inaczej nie podawaj tak wyników jeżeli chcesz zaliczyć;)

https://www.money.pl/gospodarka/rekordowy-wzrost-dlugu-oto-co-czeka-finanse-panstwa-mf-pokazalo-strategie-7205801405446944a.html

W ciągu roku prognoza długu do PKB na 2028 wzrosła z 61,2 do 72 procent. Masakra 

21 godzin temu, fluber napisał(a):

Rafał chyba gra na swoją trzecią drogę 

Biedny chłopak, zapisali go z powrotem;)