Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Nie ważne czy starzy sekretarze czy wymyślający jakaś nową lewicę, wszystkich łączy wierność rosyjskiej wersji historii Polski XX wieku

🤦

4 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

A w Smoleńsku to ten Putin był dobry czy zły? Bo już się pogubiłem

Pytasz czy rozpylał mgłę?

13 godzin temu, jack napisał(a):

🤦

Pytasz czy rozpylał mgłę?

Czyli jednak był dobry, demokratyczny i był przyjacielem Polski. Żaden zbrdniarz. Na Ukrainie każde przewrócenie się Ukraińca na ulicy świadczy o bestialstwie Putina. Jeśli chodzi o Polskę to tylko teorie spiskowe,rusofobiczne 

11 godzin temu, fluber napisał(a):

Gadasz jak Wałęsa:)

Udało mi się Ciebie wywołać więc skorzystam z okazji i zapytam a te prorosyjskie wypowiedzi Millera z ostatnich kilku lat

11 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Udało mi się Ciebie wywołać więc skorzystam z okazji i zapytam a te prorosyjskie wypowiedzi Millera z ostatnich kilku lat

Prorosyjskie w sensie powielania ruskiej propagandy, a nie pisania że Rosja jest super. 

Putin twierdzi, że napadł na Ukrainę w obronie rosyjskojęzycznej ludności zaatakowanej przez bojówki ukraińskie. To nie są manipulacje. Ja dysponuję danymi z ONZ. 16 tys. rosyjskojęzycznych Ukraińców zostało zabitych, często w bardzo okrutny sposób, przez te nacjonalistyczne bojówki, które zareagowały tak po Majdanie, czując się silne i zdolne do wszystkiego

23 minuty temu, fluber napisał(a):

Prorosyjskie w sensie powielania ruskiej propagandy, a nie pisania że Rosja jest super. 

Putin twierdzi, że napadł na Ukrainę w obronie rosyjskojęzycznej ludności zaatakowanej przez bojówki ukraińskie. To nie są manipulacje. Ja dysponuję danymi z ONZ. 16 tys. rosyjskojęzycznych Ukraińców zostało zabitych, często w bardzo okrutny sposób, przez te nacjonalistyczne bojówki, które zareagowały tak po Majdanie, czując się silne i zdolne do wszystkiego

W sumie ilu naprawdę zginęło?

Wiem, że masakra w Odessie zostało całkiem zamiecione pod dywan

Edytowane przez RappaR

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

W sumie ilu naprawdę zginęło?

Wiem, że ludobójstwo w Odessie zostało całkiem zamiecione pod dywan

Wg ONZ w latach 2014-2021 łącznie zginęło 3,1 tys. cywilów, 4,4 tys. ukraińskich żołnierzy i 6,5 tys. członków grup zbrojnych

W Odessie zginęło 48 osób.

Edytowane przez fluber

5 minut temu, fluber napisał(a):

Wg ONZ w latach 2014-2021 łącznie zginęło 3,1 tys. cywilów, 4,4 tys. ukraińskich żołnierzy i 6,5 tys. członków grup zbrojnych

W Odessie zginęło 48 osób.

Wiem, że 16k jest daną z dupy, ale do morderstw dochodziło.

W Odessie właśnie zachowanie Ukrainy pokazuje, jaki to mentalny batustan. 

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Wiem, że 16k jest daną z dupy, ale do morderstw dochodziło.

To są ofiary obu stron konfliktu. Przedstawianie tego w taki sposób to po prostu ruska działalność propagandowa, jakiej można się spodziewać po starym sekretarzu PZPR. 

32 minuty temu, fluber napisał(a):

To są ofiary obu stron konfliktu. Przedstawianie tego w taki sposób to po prostu ruska działalność propagandowa, jakiej można się spodziewać po starym sekretarzu PZPR. 

Miller przestrzelił z liczbami to fakt, ale od razu wpisywanie się w rosyjską propagandę? Człowiek będzie bał się niedługo zjeść ruskich pierogów. Miller od lat nie pała wielką miłością do Ukrainy, po prostu wie czym naprawdę jest ten twór, ale od razu ruska propaganda. Daj spokój.

Te 48 osób w Odessie to mocno niedoszacowana liczba.

6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Te 48 osób w Odessie to mocno niedoszacowana liczba.

Wiadomo, że ONZ kłamie a Putin mówi prawdę 

7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Miller przestrzelił z liczbami to fakt, ale od razu wpisywanie się w rosyjską propagandę?

noż k****, usprawiedliwianie ruskiej inwazji wrzucając ofiary w postaci ukraińskich żołnierzy i 300 cywilów zestrzelonych z samolotu jako ofiary rozzuchwalonych sympatyków Majdanu i jeszcze zrownujesz to z jedzeniem ruskich pierogów? 

56 minut temu, fluber napisał(a):

Obecna Rosja ma mało wspólnego z PZPR. Miller wychował się w innych czasach po prostu.

Moja babcia ma wyprany mózg całkowicie przez TVN 24, ale jedna, jedyna rzecz w których się z nimi nie zgadza to Ukraińcy - nienawidzi ich z pasją i nawet oglądanie ichniej propagandy dzień w dzień nie zdołało w niej tego zmienić. 

3 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Na Ukrainie każde przewrócenie się Ukraińca na ulicy świadczy o bestialstwie Putina.

Ty serio jesteś pierdolnięty. 

Edit: I to jest fakt nie opinia. 

Edytowane przez jack

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Wiadomo, że ONZ kłamie a Putin mówi prawdę 

noż k****, usprawiedliwianie ruskiej inwazji wrzucając ofiary w postaci ukraińskich żołnierzy i 300 cywilów zestrzelonych z samolotu jako ofiary rozzuchwalonych sympatyków Majdanu i jeszcze zrownujesz to z jedzeniem ruskich pierogów? 

Tak, zrównuje. Ostatnie kilka dni są najlepszym tego przykładem. Jeżeli o tym co jest ruską dezinformacją decyduje wąskie grono takich "ekspertów" jak ty, Gasiuk-pichowicz, Micek czy ci z demagoga to jest to parodia a nie żadna poprawa bezpieczeństwa Polski 

57 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Tak, zrównuje. Ostatnie kilka dni są najlepszym tego przykładem. Jeżeli o tym co jest ruską dezinformacją decyduje wąskie grono takich "ekspertów" jak ty, Gasiuk-pichowicz, Micek czy ci z demagoga to jest to parodia a nie żadna poprawa bezpieczeństwa Polski 

Ostatnie kilka dni są przykładem skuteczności działania tej ruskiej propagandy.

image.thumb.jpeg.1944f80fc93ce73eb5d7325ae8cf049f.jpeg

Godzinę temu, todo napisał(a):

Ale co to właściwie zmieniło, że ten dach nie jest efektem drona? 

W sumie to nie wiem. 
Serio ten bełkot od Deltusia i pokrewnych jest dla mnie tak nielogiczny i sprzeczny ze sobą, że nie rozumiem jak ktokolwiek może w to wierzyć. 
W sumie jeśli chodzi o niego samego, to cała narracja się opiera na kompleksach, jak to my się lękamy i nie śpimy po nocach, a on się okazał genialny.
Poza czytaniem tego tematu ani razu mi się nie pojawiła w myślach kwestia Rosji przez ostatnie dni. Tak się boję, że aż żyję dość intensywnie akurat sprawami zawodowymi i prywatnymi