Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 11 godzin temu, fluber napisał(a): Ale o co chodzi? projekt dotyczy uszczelnienia systemu otrzymywania świadczeń na rzecz rodziny przez cudzoziemców, przede wszystkim z Ukrainy. Nowe przepisy przewidują powiązanie prawa do świadczeń, w tym m.in. "800 plus" czy "Dobry Start", z aktywnością na rynku pracy oraz nauką dzieci w polskiej szkole To w czym niby problem? Pan Marszalek Bosak tutaj wyjasnia, o to mi chodzi. Edytowane 6 godzin temu przez Vice-rezerwa-rezerwy2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, Pan A. napisał(a): Przecież ten farmazon, wyszczepiony ruskim smutnikiem, to sobie guza na łbie co najwyżej tam nabił, jak w futrynę przywalił - w każdym temacie chwali się, że był w Japonii, to i teraz coś napisał, co by komuś ten fakt nie umknął. Biedaczek fluber. Tyle razy kluby, dezynfekowany i wszystko na nic. Dalej testy, boostery i wykupowanie srajtaśmy w sklepie 1 godzinę temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): Pan Marszalek Bosak tutaj wyjasnia, o to mi chodzi. Ciiiii. Strzeż się rosyjskiej dezinformacji Od rana już tylko jeden przekaz z rządowej tuby - nic o jedności Polaków, zakupie nowoczesnych systemów tylko tropienie rosyjskiej dezinformacji. Czyli przez kolejne kilka dni, każdy racjonalny głos w dyskusji będzie zbijany " a wyście ruskie". Wczoraj rano to wersja Białorusi była jeszcze pokazywana jako ruska robota. Czytam sobie z rana artykuł na wp jak wystrzegać się rosyjskiej dezinformacji,a tam wzmianka w jednym punkcie że przecież ukraiński portal podał. "Ukraińcy twierdzą" koniec tematu. Czy ci niektórzy tu nie dostrzegają jak żałosny jest ten spektakl nowego polowania na czarownice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Ukraina prowadzi niezwykłą narrację historyczną. W ciągu tygodnia potrafi ją czterokrotnie pisać na nowo. Rzecz dotyczy ponownego pochówku ofiar UPA w Puźnikach. Pierwotne stanowisko ukraińskiego IPN z 7 września było takie: https://kresy.pl/wydarzenia/ukrainski-ipn-klamie-ws-zbrodni-w-puznikach-przypisuja-ja-sowietom/ Czyli Polacy podpadli sowietom i spotkała ich karzącą ręką władzy ludowej. Kolejna wersja: Polaków jednak nie zabili sowieci, zginęli w ,,tragedii wołyńskiej". https://kresy.pl/wydarzenia/po-publikacji-kresy-pl-uipn-usuwa-wzmianke-o-sowieckich-ofiarach-ale-nadal-nie-wskazuje-winy-upa/ W trzeciej wersji wycięto fragment o ,, tragedii wołyńskiej" I w końcu najświeższa czwarta wersja https://kresy.pl/wydarzenia/szef-ukrainskiego-ipn-akcja-w-puznikach-nie-byla-ludobojstwem-a-wies-wspolpracowala-z-nkwd-przeciw-ukraincom/ Czwarta wersja totalnie zaprzecza pierwszej. Okazuje się, że wymordowani Polacy wcale nie podpadli sowietom, wręcz przeciwnie - współpracowali z NKWD i za to spotkała ich karzącą ręką bojowników UPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu O ile w sprawie wojny oczywiście stoję po stronie Ukrainy, to ogólnie Ukraina mentalnie to dalej głęboki, prymitywne batustan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 56 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Biedaczek fluber. Tyle razy kluby, dezynfekowany i wszystko na nic. Dalej testy, boostery i wykupowanie srajtaśmy w sklepie Ciiiii. Strzeż się rosyjskiej dezinformacji Od rana już tylko jeden przekaz z rządowej tuby - nic o jedności Polaków, zakupie nowoczesnych systemów tylko tropienie rosyjskiej dezinformacji. Czyli przez kolejne kilka dni, każdy racjonalny głos w dyskusji będzie zbijany " a wyście ruskie". Wczoraj rano to wersja Białorusi była jeszcze pokazywana jako ruska robota. Czytam sobie z rana artykuł na wp jak wystrzegać się rosyjskiej dezinformacji,a tam wzmianka w jednym punkcie że przecież ukraiński portal podał. "Ukraińcy twierdzą" koniec tematu. Czy ci niektórzy tu nie dostrzegają jak żałosny jest ten spektakl nowego polowania na czarownice? Propaganda proruska i antyruska hula od wczoraj w najlepsze. Jedni szukają na siłę winy Ukraińców, drudzy w tym nasze kanały rządowe chcą jak najwięcej ugrać pokazując dowód na to, że ruscy są źli. Powyższe nie zmienia faktu, że rosja to zbrodniczy kraj i to z powodu jego napaści na Ukrainę spadają na nasz kraj drony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, jack napisał(a): Propaganda proruska i antyruska hula od wczoraj w najlepsze. Jedni szukają na siłę winy Ukraińców, drudzy w tym nasze kanały rządowe chcą jak najwięcej ugrać pokazując dowód na to, że ruscy są źli. Powyższe nie zmienia faktu, że rosja to zbrodniczy kraj i to z powodu jego napaści na Ukrainę spadają na nasz kraj drony. Ale przecież komunikat wojskowych z Białorusi potwierdził polski generał. Więc wychodzi na to, że Białoruś też została zaatakowana. Przyjrzyj się zdjęciom: jakiś model klejony taśmą klejącą a my walimy do niego najpotężniejszą bronią. Przecież wystarczy słoik z ogórkami. Tak. Rosja jest zbrodniczym krajem, dla takich jak ty...ale.od 2022 roku. Wcześniej to było fajne, demokratyzujace się państwo któremu zagrażał Macierewicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 59 minut temu Udostępnij Opublikowano 59 minut temu 2 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a): Ale przecież komunikat wojskowych z Białorusi potwierdził polski generał. Więc wychodzi na to, że Białoruś też została zaatakowana. Przyjrzyj się zdjęciom: jakiś model klejony taśmą klejącą a my walimy do niego najpotężniejszą bronią. Przecież wystarczy słoik z ogórkami. Te ruskie drony latają wszędzie dookoła więc nie dziwię się, że i na Białoruś dolatują. 2 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak. Rosja jest zbrodniczym krajem, dla takich jak ty...ale.od 2022 roku. Wcześniej to było fajne, demokratyzujace się państwo któremu zagrażał Macierewicz. Ale co to ma za znaczenie? Ludziom wiele rzeczy się wydaje a potem okazuje się, że są w błędzie. Mi się np wydawało, że jeśli tabletkę dzień po może przypisać każdy lekarz to wystarczy pójść do lekarza i się taką receptę dostanie. Wydawało mi się, też że szczepienie jest czymś oczywistym a antyszczepionkowcy to margines porównywalny wielkością do płaskoziemców. Mnie, przez pryzmat obserwacji mieszkańców obwodu królewieckiego przyjeżdzających do GD, zdziwiło, że rosja to tak spierdolony umysłowo kraj. I im dłużej się nimi interesuję tym bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
todo Opublikowano 46 minut temu Udostępnij Opublikowano 46 minut temu Ilość bzdur, która wylała się od wczoraj przekracza wszystkie granice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 40 minut temu Udostępnij Opublikowano 40 minut temu (edytowane) 38 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Ale przecież komunikat wojskowych z Białorusi potwierdził polski generał. Więc wychodzi na to, że Białoruś też została zaatakowana. Przyjrzyj się zdjęciom: jakiś model klejony taśmą klejącą a my walimy do niego najpotężniejszą bronią. Przecież wystarczy słoik z ogórkami. Delta powołujący się na źródła białoruskie Edytowane 39 minut temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 minut temu Udostępnij Opublikowano 19 minut temu 53 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak. Rosja jest zbrodniczym krajem, dla takich jak ty...ale.od 2022 roku. Wcześniej to było fajne, demokratyzujace się państwo któremu zagrażał Macierewicz. Rosja jest zbrodniczym krajem. Tyle. Wcześniej miałem nadzieję że Rosja jest demokratyzującym się, fajnym krajem, ale byłem w błędzie. Mam 2 razy w tygodniu treningi personalne boksu. Ogólnie mojego trenera lubię i świetnie zna się na sportach walki. Ale ma 2 ogromne wady, które łączą się w jeden problem. Nie ma prawka, dlatego go przywożę i odwożę, i spełnia całe pierdolone bingo Deltusia. Już dzisiaj rano zaś musiałem słuchać o covidzie, maseczkach, lasach i dronach z papieru toaletowego. I nie dociera do niego nic - już k**** miałem z nim te dyskusje 15 razy, ja mam dość, wolałbym pogadać o Canelo. Ni c***a. Jedyna różnica jest taka, że on jest ogólnie spoko, ale niestety Deltuś już jest spierdolony po całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi