Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Raczej nic kontrowersyjnego?

Cytat

To be eligible for permanent residency in Poland, citizens must meet the following criteria: 

At least 5 years of continuous, legal residence in Poland on a temporary residence permit.
Or, married to a Polish citizen for at least 3 years, residing in Poland for at least 2 years on a temporary permit.
Children born to holders of permanent or long-term EU residence permits in Poland.
Proof of stable and regular income, and accommodation are mandatory.
B1-level Polish language proficiency, confirmed by an official certificate.

8 minut temu, jack napisał(a):

Czekamy na ruskie onuce, które będą przekonywać, że to z winy Ukraińców, którzy zakłócają dronom elektronikę. Jest jeszcze szansa, że to Ukraińskie drony a jeśli już ruskie to na pewno nieuzbrojone. @DLT_Braddock potwierdzisz? 

Ja bym zadal pytanie inne. Dlaczego lecące drony z Rosji do Polski w liczbie wiekszej niż jeden nie zostaly przez Ukraine zestrzelone, przeciez system obronny doskonale o ich trajektorii lotu wiedzial i gdzie lecą, czyli upada na pewno jeden mit, ze Ukraina broni Polskę przed Rosją.

Ukraina omyłkowo przeoczyła część dronów (nie pojedynczego, a w liczbie większej) i przepuściła je na teren RP - bez zestrzeliwania?

mi to pachnie probą uruchomienia jakiegos artykulu NATO, i wyebania nas do nie naszej wojny takimi metodami. 

Teraz, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Ja bym zadal pytanie inne. Dlaczego lecące drony z Rosji do Polski w liczbie wiekszej niż jeden nie zostaly przez Ukraine zestrzelone, przeciez system obronny doskonale o ich trajektorii lotu wiedzial i gdzie lecą, czyli upada na pewno jeden mit, ze Ukraina broni Polskę przed Rosją.

Ukraina omyłkowo przeoczyła część dronów (nie pojedynczego, a w liczbie większej) i przepuściła je na teren RP - bez zestrzeliwania?

mi to pachnie probą uruchomienia jakiegos artykulu NATO, i wyebania nas do nie naszej wojny takimi metodami. 

Czyli Rosja nas zaatakowała i to Ukraina próbuje wjebać nas do nie naszej wojny - tej, w której Rosja zaatakowała Polskę?

Czy ja k**** czegoś nie rozumiem?

Teraz, RappaR napisał(a):

Czyli Rosja nas zaatakowała i to Ukraina próbuje wjebać nas do nie naszej wojny - tej, w której Rosja zaatakowała Polskę?

Czy ja k**** czegoś nie rozumiem?

czy ty k**** jestes uposledzony umyslowo?

byla narracja ze Ukraina broni Polske przed Rosją ? tak ? 

tak.

to  czemu przepuscila te drony (jesli byly w ogole rosyjskie)

bo juz w przewodowie spadl rosyjski dron zabijając 2 polakow, a potem sie jednak okazalo ze rosyjski on nie byl.

Nastąpiła bardzo interesująca koincydencja zdarzeń. Wczoraj Prezydent Nawrocki mówił, że wysłanie Wojska Polskiego na Ukrainę jest wykluczone. A dzisiaj mamy informację o dronach. I wszystkie media głównego ścieku powtarzają z jednego klucza, że były to drony rosyjskie. Ale czy na pewno?

5 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

czy ty k**** jestes uposledzony umyslowo?

byla narracja ze Ukraina broni Polske przed Rosją ? tak ? 

tak.

to  czemu przepuscila te drony (jesli byly w ogole rosyjskie)

bo juz w przewodowie spadl rosyjski dron zabijając 2 polakow, a potem sie jednak okazalo ze rosyjski on nie byl.

Nastąpiła bardzo interesująca koincydencja zdarzeń. Wczoraj Prezydent Nawrocki mówił, że wysłanie Wojska Polskiego na Ukrainę jest wykluczone. A dzisiaj mamy informację o dronach. I wszystkie media głównego ścieku powtarzają z jednego klucza, że były to drony rosyjskie. Ale czy na pewno?

Narracja jest tak, że Rosja to agresywny batustan atakujący swój sąsiadów.

Rosja zaatakowała Polskę.

Może gdyby Rosja nie zaatakowały Polski, nic z tego by się nie stało?

Mówimy o zbrodniczym reżimie mającym na rękach krew setek tysięcy ludzi.

Ciekawy filmik. Z Republiki, ale chodzi mi o technikalia.

Dron wygląda, że ma elementy styropianowe, jest poklejony taśmą, kable i przewody poprzyklejane do tektury.

Nie chodzi mi o to, żeby pisać, że to jakieś dziadostwo. 

Bardziej chce pokazać jakie to jest tanie. Przecież taki dron musi kosztować wiele razy mniej niż rakieta powietrze-powietrze do F-16 czy F-35,