jack Opublikowano wczoraj o 12:07 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:07 (edytowane) 10 minut temu, fluber napisał(a): Kto ma żałosny procent? Jakby musieli wypisać wszystkie kanały z prawem do nadawania w Polsce to by Ci się myszka zepsuła od scrollowania No mnie to dziwi, że oglądalność 5x wyższa niż Puls2 albo Stopklatki daje podium najwyższej oglądalności. Czy to by oznaczało, że upraszczając wpływ z reklam Puls2 jest 5x niższy niż Polsatu? Edytowane wczoraj o 12:09 przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 12:17 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:17 9 minut temu, jack napisał(a): No mnie to dziwi, że oglądalność 5x wyższa niż Puls2 albo Stopklatki daje podium najwyższej oglądalności. Czy to by oznaczało, że upraszczając wpływ z reklam Puls2 jest 5x niższy niż Polsatu? Nie mam pojęcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano wczoraj o 12:26 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:26 radzio swoj chlop-dupczylby mulatke do bialej kosci https://x.com/i/status/1964769844932595985 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 12:36 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:36 3 godziny temu, jordan20 napisał(a): zlosliwi powiedza,ze ustawka,ale takimi prostymi gestami zdobywa sie poparcie - https://twitter.com/i/status/1964468419644055674 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano wczoraj o 12:38 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:38 to moze i byla ustawka,ale nie,ze chlop wraca sie z hotelu (jak w poprzednim filmiku) by przywitac sie z jakimis randomami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 12:52 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 12:52 (edytowane) 16 godzin temu, dannygd napisał(a): Moja teza była taka, że przy dużej inflacji (większej niż wzrost stop procentowych) mimo zadłużania, udział procentowy długu maleje krótkoterminowo, ale znacząco wpływa na kondycję skarbu państwa w okresie średnio i długoterminowym. Była to w pełni świadoma strategia realizowana przez rząd MM z Prezesem NBP i RPP. Drugie co powiedziałem, to, że też w pełni świadomie do pewnego momentu stóp nie obniżali. Zaczęli jak się zorientowali, że obecnie znów inwestorzy celują w stałą stopę 3-4 letnie i przyjdzie im je spłacać po 2027 roku. Fanaberie Tyrowicz i cała ideologia jaką próbujesz tu przemycić - są kompletnie bez znaczenia, w kontekście tego co napisałem. Równie dobrze może ona proponować uchwały podnoszące i obniżające o 10% stopy, a Ty możesz do tego dokładać tezy jakie chcesz. W Republice Ci na pewno uwierzą. Nowelizacja była, bo mnóstwo kosztów było niedoszacowanych Nikt z wybranych przez platformę członków RPP nie chciał szybszej obniżki stóp. Nowelizacja była bo mnóstwo kosztów bylo niedoszacowanych?:) 20.2.2024 Minister Edukacji oraz Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej podpisały rozporządzenie określające minimalne stawki wynagrodzenia zasadniczego nauczycieli. Wynagrodzenie nauczycieli początkujących rośnie o 33%, a w przypadku nauczycieli mianowanych i dyplomowanych wzrost wynosi 30%. Podpisane rozporządzenie skierowano do publikacji w Dzienniku Ustaw. @josephnba jest też uśmiechnięte wytłumaczenie:) Edytowane wczoraj o 12:54 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano wczoraj o 13:29 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:29 Trudno skomentować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano wczoraj o 15:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:25 Dobre. Czyli jak ja pomogę nieznajomemu we włamie i nie dostanę od niego grosza (korzyści majatkowej), ani chocby "dziekuje" dla podbicia ego (korzysci osobistej), to mnie uniewinnią. Spoko (zwłaszcza dla nieznajomego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano wczoraj o 15:38 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:38 Cześć, mam pytanie, może ktoś mądrzejszy się wypowie. Nowa pani minister zdrowia zaleciła, że jeśli oddział ma się utrzymać i nie zostać zlikwidowany (mowa o szpitalu powiatowym) to obłożenie łóżek musi być średnio powyżej 70%. Dotyczy to także naszego oddziału - ortopedii. Na naszym oddziale robimy ok. 1200 operacji rocznie - dosyć dużo, jak na 18 łóżek. Zwykle rotacja na łóżkach była dosyć spora - w ciągu tygodnia na 1 łóżku potrafiliśmy zoperować i wypisać 3 pacjentów. Teraz dostaliśmy nakaz, że mamy mieć od początku września przynajmniej 70% obłożenia cały czas. Wiecie jak to wygląda? Zamiast człowieka po zabiegu wypisywać dzień po/2 dni po, to trzymamy ich po 3-4 dni, a protezy powyżej tygodnia. To rozumiem ma być to ograniczenie kosztów dla szpitali? Dzięki zwiększeniu obłożenia mamy wykazać, że lepiej pracujemy? Przecież nasz oddział nie zrobi większej ilości zabiegów niż te 1200, bo fizycznie nie damy rady, a nawet jeśli byśmy dali radę, to ogranicza nas ryczałt. Czy jeśli zwiększymy drastycznie koszty, sztucznie wydłużając hospitalizację, to to będzie dowód na to, że nasz oddział "opłaca się" trzymać i nie zamykać? Czemu nie może być wskaźnik ile punktów jedno łóżko generuje w ciągu tygodnia/miesiąca/roku, tylko stosujemy archaiczny wskaźnik, który nic nie mówi o produktywności personelu? Żeby było śmieszniej, to wszystkie oddziały u nas dostały takie polecenie i nagle się okazuje, że nie ma łóżek, pościeli, poduszek i paru innych rzeczy, bo trzymamy pacjentów kilka dni za długo w stosunku do potrzeb. Komu mogę te pytania zadać, by mi to wytłumaczył? Czemu to wszystko ma służyć? Ale ważne, że sałatka... Naprawdę wyborcy koalicji są wybitni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Kiedy @ignazz napisałeś, że wszystkie afery są nieważne oprócz tej "sałatkowej"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 15 minut temu, Pablo81 napisał(a): Kiedy @ignazz napisałeś, że wszystkie afery są nieważne oprócz tej "sałatkowej"? Przeszukując archiwa trafiłem na ten post, który chyba nie został odpowiednio doceniony gdy powstawał W dniu 21.02.2025 o 17:23, ignazz napisał(a): Jedni i drudzy mało co potrafią. Ale ci drudzy się myją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 1 minutę temu, fluber napisał(a): Przeszukując archiwa trafiłem na ten post, który chyba nie został odpowiednio doceniony gdy powstawał Myją się sałatką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): Myją się sałatką? To już pytanie do autora wpisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 8 minut temu, fluber napisał(a): To już pytanie do autora wpisu To on odpowiada na pytanie o sałatkę cytatem o myciu się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 9 minut temu, Pablo81 napisał(a): To on odpowiada na pytanie o sałatkę cytatem o myciu się? Będziesz w szoku, ale cytat, który wkleiłem to nie jest odpowiedź na Twoje pytanie do ignazz. Ja jestem fluber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 3 godziny temu, tankathon napisał(a): Trudno skomentować... Dość łatwo na podstawie powyższych materiałów. Aktywiści ułatwiali nielegalnym migrantom POBYT. Przepis karny dotyczy PRZEKRACZANIA granicy. Jeśli wynajmujesz komuś mieszkanie, kto nielegalnie przekroczył granicę to raczej nie grozi ci kara za pomoc w nielegalnym przekroczeniu granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): Będziesz w szoku, ale cytat, który wkleiłem to nie jest odpowiedź na Twoje pytanie do ignazz. Ja jestem fluber. Jakbyś nie wklejał cytatów nie mających związku z tematem byłbym bardzo zobowiązany. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Teraz, Pablo81 napisał(a): Jakbyś nie wklejał cytatów nie mających związku z tematem byłbym bardzo zobowiązany. Dziękuję. Ale ignazz tam pisze o tym, że w Polsce politycy jednej strony się myją a drugiej nie. A temat to przecież polityka w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 4 minuty temu, fluber napisał(a): Ale ignazz tam pisze o tym, że w Polsce politycy jednej strony się myją a drugiej nie. A temat to przecież polityka w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Przecież pisałem że oba skrzydła władzy bardzo słabo rządzą z wyraźną szkodą dla Polski co gorsza dzieląc społeczeństwo. I w tej mizerii najgorsze co jest to tie breaker czyli kultura osobista lub jej brak w tak samo szkodliwym tkwiciu u Koryta. Kolega @RappaR chciałby z tego zrobić fikołek że twierdzę że ta kultura osobista lub jej brak jest dla mnie wyżej niż dbanie o gospodarkę. Tylko moim skromnym zdaniem trudno wykazać że PiS dbał o dobro Polski a Po tylko o swoje. Patrząc z gospodarczego punktu widzenia moim zdaniem gorzej zarządzał PiS i to on wprowadził przez przerysowane finanse ( aby spłacić populistyczne farmazony ) większe kłopoty fiskalne. O światopoglądowym cofnięciu nas nie wspomnę. Jak z tego tie breaka wynieść zdanie które chce mi przypisać lekarz nie wiem. Nie pierwszy raz i nie ostatni kolega nie umie wyciągnąć wniosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi