Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Czy Braun nie chce nas wyprowadzić z unii? Od ilu lat to powtarza?

W sensie, że on sam nas wyprowadzi? Raczej ludzie by musieli tego chcieć, a nastroje się zmieniają - wolno, ale konsekwentnie.

Wiesz.. jest takie fajne powiedzenie - mądry Polak po szkodzie.. - jak na ironię coraz bardziej do mnie trafia. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

W sensie ze jak sie skonczylo?

Polska AD 2025 jest w c*** lepsza niz byla Polska AD 1990-2005.

W sensie żebyś nie patrzył na tylko tu i teraz.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Dlaczego tak źle życzysz swojemu dziecku? Jest o wiele bezpieczniej w tej chwili niż kiedy byłeś dzieckiem 

No tak - im większa inwigilacja tym bezpieczniej.. 

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

W sensie, że on sam nas wyprowadzi? Raczej ludzie by musieli tego chcieć, a nastroje się zmieniają - wolno, ale konsekwentnie.

W sensie, że pytam od ilu lat Braun chce nas wyprowadzić z unii europejskiej i uważa że nie powinniśmy w niej być.

Bez wchodzenia w przyczyny aktualnie jest nieporównywalnie bezpieczniej niż za Twojego dzieciństwa. To jest po prostu fakt.

Teraz, Alonzo napisał(a):

W sensie żebyś nie patrzył na tylko tu i teraz.

A gdzie mam patrzec wodzu? Wskaz!

To zdecyduj sie czy chcesz bezpieczenstwa czy wolnosci (do bycia zdziesionowanym jak w cudownych latach mlodej III RP)

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Bez wchodzenia w przyczyny aktualnie jest nieporównywalnie bezpieczniej niż za Twojego dzieciństwa. To jest po prostu fakt.

Ta

Chyba nie widziales jak Deltusia ochroniarz napadl

6 minut temu, julekstep napisał(a):

To zdecyduj sie czy chcesz bezpieczenstwa czy wolnosci (do bycia zdziesionowanym jak w cudownych latach mlodej III RP)

Ta

Zapraszam do pracy nad ostatecznym kształtem draftu!

12 minut temu, fluber napisał(a):

W sensie, że pytam od ilu lat Braun chce nas wyprowadzić z unii europejskiej i uważa że nie powinniśmy w niej być.

Nie wiem - Braun mi się nie zwierza - że polecę znanym i lubianym klasykiem xD 

Pojęcie bezpiecznie dotyczy tu i teraz i przy katastrofie demograficznej i zmianach kulturowych niestety również się wpasowuje w .. Mądry Polak po szkodzie..

11 minut temu, julekstep napisał(a):

Ta

No właśnie skoro musisz mieć wodza, który wskaże Tobie jedyny i słuszny kierunek to się chyba nie dogadamy xD  

Edytowane przez Alonzo

Nie wiem - Braun mi się nie zwierza - że polecę znanym i lubianym klasykiem xD 

Pojęcie bezpiecznie dotyczy tu i teraz i przy katastrofie demograficznej i zmianach kulturowych niestety również się wpasowuje w .. Mądry Polak po szkodzie..

Albo śledzisz Brauna od 20 lat albo napisz, że nie znasz jego poglądów politycznych bo jedno z drugim się nie klei. Nie chcę przestrzelić ale od minimum 15 lat Braun mówi o eurokolchozie z którego trzeba wyjść, ale moja pamięć już nie ta.

Takie są konsekwencje wolności 

Teraz, fluber napisał(a):

Albo śledzisz Brauna od 20 lat albo napisz, że nie znasz jego poglądów politycznych bo jedno z drugim się nie klei. Nie chcę przestrzelić ale od minimum 15 lat Braun mówi o eurokolchozie z którego trzeba wyjść, ale moja pamięć już nie ta.

Takie są konsekwencje wolności 

Nie znam jego poglądów politycznych. :) 

Serio - musicie mieć wodza za którym podążacie na ślepo bez żadnych reflexji? 

@Alonzo nie zgadzam się z innego powodu niż sama ocena "polskości" poglądów Brązowego.

Zrozumiałe jest, że inaczej rozgrywasz politykę jak jesteś graczem podstawowym z pierwszego rzędu , u władzy lub frontowym opozycjonistą a inaczej bijesz pianę dla zwiększenia niewielkich zasięgów. Gregory tak jak Korwin zasłynął z aferek i kręcenia show aby przy poklasku niezadowolonych przygrillować tych co rządzą a co w naszej patusiarskiej politycznie sytuacji jest dziecinnie proste. Ma mało do stracenia to idzie w kontrowersje. i jest krzykaczem i atencjuszem. Takie wyśmianie, skrytykowanie, sprzeciwianie się bez jakiegokolwiek własnego pomysłu ale z krzykliwymi nic nie znaczącymi w sumie hasłami łatwo z wiekiem możesz wykryć. Ogólnie facet ma pomysł na siebie w trakcie robienia zadymy ale niczym mnie nie przekonał w kontekście jak by sam rządził. Te utopijne pomysły aby nie było podatków a armia sama w sobie równocześnie miałby być potężna, abyśmy wyszli z systemu gospodarczego, finansowego, bankowego, sojuszy nie wskazując alternatywy budzą u mnie  politowanie. Tak gdakać może każdy. Facet snuje się na korytarzach obok realnego wpływu na władzę szukając zaczepki aby choć trochę tego wpływu załapać i spieniężyć to jako swój kapitał. Czy to jest ten genialny plan który tak podziwiasz?  Tu nawet pal licho te poglądy pod publiczkę lub pod aferę. Gość dwadzieścia lat kręci się na tych korytarzach robiąc ciągle za maskotkę. Efekty praktycznie żadne. Kolejna gadająca głowa mająca swoją niszę. Trzeba być miłośnikiem wybitnych subtelności aby faceta zamiast zdyskredytować za seryjne porażki wyborcze podziwiać. A, że jest fatalnie od lewa do prawa to ostatnimi czasy zebrał procent. Nie swoim geniuszem tylko głupotą innych bo co chwile inni sobie sami podkładają nogi.  sami sobie.  

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Gregory tak jak Korwin zasłynął z aferek i kręcenia show aby przy poklasku niezadowolonych przygrillować tych co rządzą a co w naszej patusiarskiej politycznie sytuacji jest dziecinnie proste. Ma mało do stracenia to idzie w kontrowersje. i jest krzykaczem i atencjuszem.

Po prostu obaj to overtoniści, którzy mają swoją specyficzną rolę do odegrania i ich przeznaczeniem jest niezagranie nigdy pierwszych skrzypiec.

39 minut temu, P_M napisał(a):

Po prostu obaj to overtoniści, którzy mają swoją specyficzną rolę do odegrania i ich przeznaczeniem jest niezagranie nigdy pierwszych skrzypiec.

Też jestem tego zdania, choć Kaczafi też już wyglądało na to, że kariery nie zrobi jak go brat wyciągnął z cienia w który już popadł - jako minister w rządzie Buzka bodajże (Lech, nie Jaro). Ciężko powiedzieć co przyniesie przyszłość - więc ja tam nie będę wyrokował.

41 minut temu, ignazz napisał(a):

@Alonzo nie zgadzam się z innego powodu niż sama ocena "polskości" poglądów Brązowego.

Zrozumiałe jest, że inaczej rozgrywasz politykę jak jesteś graczem podstawowym z pierwszego rzędu , u władzy lub frontowym opozycjonistą a inaczej bijesz pianę dla zwiększenia niewielkich zasięgów. Gregory tak jak Korwin zasłynął z aferek i kręcenia show aby przy poklasku niezadowolonych przygrillować tych co rządzą a co w naszej patusiarskiej politycznie sytuacji jest dziecinnie proste. Ma mało do stracenia to idzie w kontrowersje. i jest krzykaczem i atencjuszem. Takie wyśmianie, skrytykowanie, sprzeciwianie się bez jakiegokolwiek własnego pomysłu ale z krzykliwymi nic nie znaczącymi w sumie hasłami łatwo z wiekiem możesz wykryć. Ogólnie facet ma pomysł na siebie w trakcie robienia zadymy ale niczym mnie nie przekonał w kontekście jak by sam rządził. Te utopijne pomysły aby nie było podatków a armia sama w sobie równocześnie miałby być potężna, abyśmy wyszli z systemu gospodarczego, finansowego, bankowego, sojuszy nie wskazując alternatywy budzą u mnie  politowanie. Tak gdakać może każdy. Facet snuje się na korytarzach obok realnego wpływu na władzę szukając zaczepki aby choć trochę tego wpływu załapać i spieniężyć to jako swój kapitał. Czy to jest ten genialny plan który tak podziwiasz?  Tu nawet pal licho te poglądy pod publiczkę lub pod aferę. Gość dwadzieścia lat kręci się na tych korytarzach robiąc ciągle za maskotkę. Efekty praktycznie żadne. Kolejna gadająca głowa mająca swoją niszę. Trzeba być miłośnikiem wybitnych subtelności aby faceta zamiast zdyskredytować za seryjne porażki wyborcze podziwiać. A, że jest fatalnie od lewa do prawa to ostatnimi czasy zebrał procent. Nie swoim geniuszem tylko głupotą innych bo co chwile inni sobie sami podkładają nogi.  sami sobie.  

Braun ma koło 5-6%, co jest najwyższym poparciem dla partii antymainstreamowej nie licząc wyskoków Korwina, czy Konfy jak jeszcze chciała przewracać stolik (zanim się do niego po prostu dosiadła). Zatem nie marginalizowałbym go tak bardzo. Sondaże prezydenckie wiadomo że były ustawione pod narrację - bo długo Brauna w nich nie było. Jednak jest jakiś sufit, którego nie przebijesz dopóki nie będą o Tobie  wystarczająco dużo mówili.To już Korwin stosował - nieważne co - byle o Tobie mówili. Brauna happeningi są jednak dużo bardziej wg mnie przemyślane i nie odpala słynnego protokołu 1%. Teraz po prostu żeby jego Korona weszła do najbliższego sejmu i powinni sobie ugruntować pozycję na 8-12.. mooooże max 15% jak Janusze i Grażyny będą go częśćiej oglądać. 

Dla mnie ważniejsze jest to, że mogą pojawić się wokół niego ludzie, którzy będą liczyli na to, że jednak da się coś zmienić. Czymś takim miała być Konfa - ale nie wypaliło. Obaczymy jak tu się sytuacja rozwinie. 

Odnośnie jego pomysłu na Polskę - myślę, że jest pewien zarys, ale przede wszystkim interesy polskie stawia na pierwszym miejscu. Nie ma tu myślenia które dominuje w naszym społeczeństwie - czy kogoś nie urazimy, a co Niemcy, czy Amerykanie lub Izrael powie. Przede wszystkim musielibyśmy sami zacząć siebie szanować - i dopiero wtedy możemy oczekiwać szacunku od innych. I daleko mi do wymachiwania szabelką - bo trzeba mierzyć siły na zamiary, ale nie możemy dawać się opluwać i udawać że pada deszcz. Tfusk, Kaczafi czy Hójownia to miernoty - ale nasze miernoty. My ich możemy lżyć jak szmaty, ale innym na to nie powinniśmy pozwalać. Kwestie tradycji, historii, wojska, dyplomacji - to są bardzo szerokie tematy i nie rozstrzygniemy ich na forum e-nba ale poprzeczka powinna zostać zawieszona na jakiejś poważnej wysokości - a później po prostu trzeba się dla wspólnego dobra dogadać ustalając pewne priorytety dla państwa. Na teraz jesteśmy cały czas państwem z dykty i nawet Ukraina która jest w stanie wojny z Sowietami się z nami nie liczy, bo wie że nie musi. 

Braun ma swoje za uszami - ale tu jest bezkompromisowy, mówi że nie cofnie się i ch##j. I za to go szanuję. 

11 minut temu, Alonzo napisał(a):

Dla mnie ważniejsze jest to, że mogą pojawić się wokół niego ludzie, którzy będą liczyli na to, że jednak da się coś zmienić. Czymś takim miała być Konfa - ale nie wypaliło. Obaczymy jak tu się sytuacja rozwinie. 

Przecież konfa dopiero teraz w wyborach 27 jeżeli dotrwa w dobrym "zdrowiu" czytaj w sondazach to będzie miała szansę coś zmienić. Twierdzenie w ich przypadku, że nie wypaliło to jakieś dziwne twierdzenie.

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Brauna happeningi są jednak dużo bardziej wg mnie przemyślane i nie odpala słynnego protokołu 1%. Teraz po prostu żeby jego Korona weszła do najbliższego sejmu i powinni sobie ugruntować pozycję na 8-12.. mooooże max 15% jak Janusze i Grażyny będą go częśćiej oglądać. 

Kompletnie nierealny scenariusz, żeby nie powiedzieć odklejony. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby Janusze i Grażyny poszły za Ludźmi Grzegorza tłumnie, bo czym innym jest zagłosowanie w prezydenckich na samego Brauna, a czym innym wybory parlamentarne, gdzie ludzie wolą zagłosować na kogos z realną szansą zmiany i wchodzi wtedy chłopskorozumowa matematyka wyborcza.