RappaR Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Z ciekawostek to naprawdę podziwiam hipokryzję KO, naprawdę tak kurewsko walić w c***a to można tylko celowo i czerpiąc z tego satysfakcję. Partia, która podkreśla jak to ważne jest zdrowie psychiczne młodych, terapie, psychiatria, telefony, walki z hejtem i w ogóle z Kościołem i patriarchatem, który dusi młodych... Obcięła rekordowo dużo miejsc na psychiatrię dziecięcią Przecież to jawny trolling XD W MZ musieli się najebać i uznać - hmmm, jaką to akcję możemy odpi*****ić, by było śmiesznie i przypałowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 27 minut temu, P_M napisał(a): Widzę tu potencjał dla Anny Marii Żukowskiej i odpowiedź w stylu "Musimy zmienić fizykę!" Tej Pani nic nie uratuje 20 minut temu, RappaR napisał(a): Z ciekawostek to naprawdę podziwiam hipokryzję KO, naprawdę tak kurewsko walić w c***a to można tylko celowo i czerpiąc z tego satysfakcję. Partia, która podkreśla jak to ważne jest zdrowie psychiczne młodych, terapie, psychiatria, telefony, walki z hejtem i w ogóle z Kościołem i patriarchatem, który dusi młodych... Obcięła rekordowo dużo miejsc na psychiatrię dziecięcią Przecież to jawny trolling XD W MZ musieli się najebać i uznać - hmmm, jaką to akcję możemy odpi*****ić, by było śmiesznie i przypałowo c***nia, a czy to nie jest efekt zmiany, która miała pójść w tryb modelu opieki środowiskowej (z grubsza więcej środków na etapie zapobiegania i wsparciu pedagogiczno-psychologicznym oraz społecznym, zanim dojdzie do poważniejszych następstw) zgodnie z roz. dot. Narodowego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego na lata 2023–2030? Nie wdrażałem sie w ten program, stąd pytam jeśli masz wiedze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 26 minut temu, dannygd napisał(a): c***nia, a czy to nie jest efekt zmiany, która miała pójść w tryb modelu opieki środowiskowej (z grubsza więcej środków na etapie zapobiegania i wsparciu pedagogiczno-psychologicznym oraz społecznym, zanim dojdzie do poważniejszych następstw) zgodnie z roz. dot. Narodowego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego na lata 2023–2030? Nie wdrażałem sie w ten program, stąd pytam jeśli masz wiedze. Słowa model opieki środowiskiej to coś, co istnieje od zawsze i ładnie się mówi. Psychiatria dziecięcia to najbardziej deficytowa specjalizacja obecnie, przy stawkach po 500 zł za godzinę ciężko znaleźć kogoś na poradę. Mam koleżankę, która z tego jest rezydentką i jak mnie znajoma poprosiła bym kogoś polecił, to w pilnej sprawie najwcześniejszy termin był za 2 tygodnie. Pełne obłożenie. I nie w znaczeniu, że koleżanka nie mogła, ale żadna z jej pracy i znajomych nie mogła. Jedyna specka, której rezydenci już mają pełne obciążenie w poradni prywatnie. I w takiej sytuacji ściąć z 100 miejsc na 60 XD I akurat za miejsca rezydenckie odpowiada w 100% MZ, nikt inny. Gdzie od dawna nie rządzi lekarz. To dla mnie po prostu jawny trolling. Edytowane 20 godzin temu przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 13 godzin temu, RappaR napisał(a): Słowa model opieki środowiskiej to coś, co istnieje od zawsze i ładnie się mówi. Psychiatria dziecięcia to najbardziej deficytowa specjalizacja obecnie, przy stawkach po 500 zł za godzinę ciężko znaleźć kogoś na poradę. Mam koleżankę, która z tego jest rezydentką i jak mnie znajoma poprosiła bym kogoś polecił, to w pilnej sprawie najwcześniejszy termin był za 2 tygodnie. Pełne obłożenie. I nie w znaczeniu, że koleżanka nie mogła, ale żadna z jej pracy i znajomych nie mogła. Jedyna specka, której rezydenci już mają pełne obciążenie w poradni prywatnie. I w takiej sytuacji ściąć z 100 miejsc na 60 XD I akurat za miejsca rezydenckie odpowiada w 100% MZ, nikt inny. Gdzie od dawna nie rządzi lekarz. To dla mnie po prostu jawny trolling. Budżet na naukę jako procent PKB spada mimo że i tak jest historycznie żenujący. I to w sytuacji gdzie kraje z top 20 gwałtownie zwiększają nakłady na rozwój naukowy i technologiczny. Nie spodziewałem się, że będzie gorzej niż za PiS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 5 minut temu, fluber napisał(a): Budżet na naukę jako procent PKB spada mimo że i tak jest historycznie żenujący. I to w sytuacji gdzie kraje z top 20 gwałtownie zwiększają nakłady na rozwój naukowy i technologiczny. Nie spodziewałem się, że będzie gorzej niż za PiS. Tym bardziej trzeba pozdrowić tych, którym sałatka w sejmie przeszkadzała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 10 minut temu, fluber napisał(a): Budżet na naukę jako procent PKB spada mimo że i tak jest historycznie żenujący. I to w sytuacji gdzie kraje z top 20 gwałtownie zwiększają nakłady na rozwój naukowy i technologiczny. Nie spodziewałem się, że będzie gorzej niż za PiS. PIS za dużo dał kasy lekarzom i teraz nie starcza dla reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, jack napisał(a): PIS za dużo dał kasy lekarzom i teraz nie starcza dla reszty No nie ma co się śmiać jeżeli minimalna pensja dla wykładowcy określoną w rozporządzeniu ministra nauki wynosi o 19 złotych więcej niż pensja minimalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Teraz, fluber napisał(a): No nie ma co się śmiać jeżeli minimalna pensja dla wykładowcy określoną w rozporządzeniu ministra nauki wynosi o 19 złotych więcej niż pensja minimalna. Skoro to ma być wykładowca któremu 15 lat zajmuje zrobienie doktoratu to i tak za dużo bo w ogóle nie powinno go tam być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 14 minut temu, RappaR napisał(a): Tym bardziej trzeba pozdrowić tych, którym sałatka w sejmie przeszkadzała Daj spokój prawnikowi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, jack napisał(a): Skoro to ma być wykładowca któremu 15 lat zajmuje zrobienie doktoratu to i tak za dużo bo w ogóle nie powinno go tam być Chyba mylisz przyczynę ze skutkiem. Płacenie wykładowcom 19 ziko powyżej minimalnej skutkuje tym, że wykładowcami są osoby, których nie powinno na tych stanowiskach być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 28 minut temu, tankathon napisał(a): Daj spokój prawnikowi . Napisałem w liczbie mnogiej, nie tyczy to jednej osoby. Ogółem żadna afera KO nie wywołała tyle oburzenia na tym forum, co sałatka Pawłowicz i mówię to bez ironii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 30 minut temu, fluber napisał(a): Chyba mylisz przyczynę ze skutkiem. Płacenie wykładowcom 19 ziko powyżej minimalnej skutkuje tym, że wykładowcami są osoby, których nie powinno na tych stanowiskach być. To są jakieś opowieści z mchu i paproci. Z tego co sam piszesz naukowcy mają się u nas świetnie. A ci co nie mają to po prostu nie powinni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, jack napisał(a): To są jakieś opowieści z mchu i paproci. Z tego co sam piszesz naukowcy mają się u nas świetnie. A ci co nie mają to po prostu nie powinni. No na takiej zasadzie jak urzędnicy mają świetnie bo awizen zarabia 60k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 godzinę temu, RappaR napisał(a): Ogółem żadna afera KO jakie afery? przecież każdy inteligentny, wykształcony i świadomy wyborca wie że KO nie ma afer TY PISIORZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 24 minuty temu, julekstep napisał(a): jakie afery? przecież każdy inteligentny, wykształcony i świadomy wyborca wie że KO nie ma afer TY PISIORZE Mamy w końcu ekspertów, co mają rację, w końcu powtarzają partyjny przekaz, więc wychodzi na ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, RappaR napisał(a): Mamy w końcu ekspertów, co mają rację, w końcu powtarzają partyjny przekaz, więc wychodzi na ich partia dla wykształconych, więc i przekaz bardzo światły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Prawda to, że Mentzen zaliczył kolejną porażkę w debacie? Tym razem z Morawieckim? Gość za chwilę to będzie miał rekord w takich potyczkach niczym @Denis Bad Boy Załęcki we freak fightach (chociaż tu wiadomo, liczy się tylko rekord walk ulicznych) Widziałem tylko urywki na tt to może ktoś oglądał całość/większość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, airmax napisał(a): Prawda to, że Mentzen zaliczył kolejną porażkę w debacie? Tym razem z Morawieckim? Gość za chwilę to będzie miał rekord w takich potyczkach niczym @Denis Bad Boy Załęcki we freak fightach (chociaż tu wiadomo, liczy się tylko rekord walk ulicznych) Widziałem tylko urywki na tt to może ktoś oglądał całość/większość Kogoś to jeszcze dziwi? Plastuś poza tik-tokiem traci tak z 90% wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, julekstep napisał(a): Kogoś to jeszcze dziwi? Plastuś poza tik-tokiem traci tak z 90% wartości Co mnie o tyle dziwi, że na nim też nie ma wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi