Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, P_M napisał(a):

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/zandarmeria-wojskowa-w-domu-antoniego-macierewicza/q1mthr6,79cfc278 co to za jakąś dziwna próba wyciągania Macierewicza z szafy przez obecną władzę? Czyżby dostali jakieś słabe wyniki sondaży?

Mają dużo trudnych decyzji do podjęcia związanych z podnoszeniem podatków i brakiem podwyżek ponad inflację w budżetówce. To dobry moment na ofensywę pr-owa. Dziwi mnie tylko, że na Twitterze i w necie jadą ta samo narracja co do wyborców 60+

10 godzin temu, airmax napisał(a):

teraz chyba jeszcze Błaszczakowi chcą/postawili zarzutu, gdzie Pani prokurator mówi, że co prawda zrobił wszystko zgodnie z prawem, ale zrobił to pochopnie więc postawia zarzuty XD. Tonący brzytwy się chwyta, ciekawe jak daleko na tym zajadą

Ogólnie z perspektywy lekarza sądy i prokuratura są mega c***owe. Na razie miałem mało kontaktu, głównie koledzy, ale tragedia.

Zaoferowali mi 450 zł za godzinę pracy w Bielsku-Białej, ale za działalność prawnicza w regionie i tak wolalem odmówić, bo dalej pieniądze nie warte problemów.

Za ordynaturę dawali 500 zł, wydawało mi się, że chore pieniądze, ale jak kogoś znaleźli to zrezygnował po miesiącu, dają 550 i nie ma nikogo chętnego.

W sumie ja z prokuraturą miałem kontakt dwa razy, raz w ogóle nie związany z moim leczeniem, do mnie przyjechała już w stanie agonalnym, i raz z zarzutem do mnie. Stres w c***.

Pacjentka 80 lat po dwóch udarach, 150 kg, skrajną niewydolność wielonarodowa, odmowa wcześniej leczenia neurologiczna z winy pacjentki. Dla mnie zarzuty że spóźniłem leczenie nefrozastępcze, gdy zmarła z choroby serca. 

Afera prawie na całą Polskę. Kontrola z ministerstwa zdrowia. Kontrola konsultanta wojewódzkiego z nefrologii, konsultacja konsultanta z medycyny ratunkowej z województwa, konsultacja konsultanta z medycyny ratunkowej z innego województwa, bo poprzedni nie był obiektywny.

Każdy mi mówił, że to chora sprawa, zrobiłem jedyne poprawne decyzję, ale mają nakaz j muszą zrobić. 

Serio boję się do by działo, jeśli faktycznie popełnię błąd(a to jest nieuniknione)

Lekarze to coraz bardziej roszczeniowe k**** są 

przyjaciółka żony jest kierownikiem Przychodni 

przychodzi w tym tygodniu jakiś młody lekarz z ryjem że on zarabia 400/h i że to mało 

k**** za przepisywanie syropku, antybiotyku i wypisanie skierowania do specjalisty 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Lekarze to coraz bardziej roszczeniowe k**** są 

przyjaciółka żony jest kierownikiem Przychodni 

przychodzi w tym tygodniu jakiś młody lekarz z ryjem że on zarabia 400/h i że to mało 

k**** za przepisywanie syropku, antybiotyku i wypisanie skierowania do specjalisty 

Warszawa xD

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Kiedyś jakby miej tego było i przede wszystkim zazwyczaj przy okazji protestów byłem po ich stronie 

ale ten zjeb mnie wyleczył 

Ma do wyboru 400 w przychodni albo 800 prywatnie. To miłe z jego strony, że woli dostać małą podwyżkę i leczyć na NFZ niż spierdolic na działalność. 

34 minuty temu, fluber napisał(a):

Ma do wyboru 400 w przychodni albo 800 prywatnie. To miłe z jego strony, że woli dostać małą podwyżkę i leczyć na NFZ niż spierdolic na działalność. 

400 / h dla lekarza pierwszego kontaktu to chyba trochę dużo, no chyba że już stawki totalnie odpłynęły i faktycznie każdy będzie zaraz miał samolot w na podjeździe.

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

400 / h dla lekarza pierwszego kontaktu to chyba trochę dużo, no chyba że już stawki totalnie odpłynęły i faktycznie każdy będzie zaraz miał samolot w na podjeździe.

Powyżej pewnych kwot i jeżeli masz dużo godzin to rzucasz stawki z kosmosu - normalna sprawa. Za ile na godzinę robiłbyś na kolejnym etacie? Nie wiem czy 500 na godzinę by mnie przekonało.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Powyżej pewnych kwot i jeżeli masz dużo godzin to rzucasz stawki z kosmosu - normalna sprawa. Za ile na godzinę robiłbyś na kolejnym etacie? Nie wiem czy 500 na godzinę by mnie przekonało.

No ale Tobie na rozmowie o pracę (ten liderowanie badaniom, projektom, whateva) mówią że jesteś inteligentniejszy od nich więc to podbija stawkę tak jakby xD

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Jako lekarz który zna faktyczne stawki powiem wam tyle. Dorzućcie 0, będą równie realne, ale przynajmniej ładniejsze 

200 w PÓZ to dużo i dają tyle tylko jak szukają, znajomi robią po mniej, okolice 130-150

Dokładnie, na kontraktach specjalista w konkursie to chyba okolice 300 teraz.

Edytowane przez agresywnychomik