Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

@fluber jak się czujesz że zarówno danny jak i ignazz stosują wobec Ciebie potężny zabieg psychologiczny pt. 'branie pod c***a' ? xDDD

Raczej to pasywny agresywny atak na twoja mizerna twórczość. 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Zazdrościsz, że nie jesteś taki jak ja, co?;)

No XD;)

Nawet wygrane ATF nie biorą się z niczego. Jakby tak popatrzeć szerzej na twoje wpisy odrzucając różnice światopoglądowe polityczne i religijne to jest spora ilość osób która ceni twoje wpisy w wielu dziedzinach. 

Mi osobiście najbardziej szkoda tego ze ostatnio trochę zaraziłeś się od kolegów i wrzucasz sporo linków w szukaniu sensacji co wcześniej nie robiłeś aż tak często bo nie inicjowales „zadym”. 

Owszem zajmowałeś twarde zdanie nawet niepopularne na forum i ludzie to doceniają zapewne ale teraz się zrobiłeś takim paskiem telewizyjnym. Szkoda. 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Raczej to pasywny agresywny atak na twoja mizerna twórczość. 

Nawet wygrane ATF nie biorą się z niczego. Jakby tak popatrzeć szerzej na twoje wpisy odrzucając różnice światopoglądowe polityczne i religijne to jest spora ilość osób która ceni twoje wpisy w wielu dziedzinach. 

w polityce mamy aktualnie modę na dywersyfikację

tu widzę próby koncentracji 

xD

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Mi osobiście najbardziej szkoda tego ze ostatnio trochę zaraziłeś się od kolegów i wrzucasz sporo linków w szukaniu sensacji co wcześniej nie robiłeś aż tak często bo nie inicjowales „zadym”. 

Owszem zajmowałeś twarde zdanie nawet niepopularne na forum i ludzie to doceniają zapewne ale teraz się zrobiłeś takim paskiem telewizyjnym. Szkoda. 

Afera KPO to jest najgorętszy temat polityczny od kawalerki Nawrockiego a ponadto jako eksperta parpu szalenie mnie interesujący, byłoby dziwne gdybym przemilczał tak istotny temat, nie sądzisz?

Dlatego to jest zrozumiałe ale ostatnio wrzucasz seryjnie tematy jak leci i to miałem na myśli. Ciagle krzycząc wilki we wsi wiesz ze można stracić „posłuch” czy uwagę rozmówcy. A pare razy moim zdaniem wystrzeliłes ze ślepaka i ludzie teraz patrząc spod wilka ;) 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Afera KPO to jest najgorętszy temat polityczny od kawalerki Nawrockiego a ponadto jako eksperta parpu szalenie mnie interesujący, byłoby dziwne gdybym przemilczał tak istotny temat, nie sądzisz?

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

w niektórych przypadkach jak najbardziej 💪

Ignoruj tych co piszą przydługo i głupawo w twojej ocenie. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Dlatego to jest zrozumiałe ale ostatnio wrzucasz seryjnie tematy jak leci i to miałem na myśli. Ciagle krzycząc wilki we wsi wiesz ze można stracić „posłuch” czy uwagę rozmówcy. A pare razy moim zdaniem wystrzeliłes ze ślepaka i ludzie teraz patrząc spod wilka ;) 

Jakie tematy masz na myśli?

Teraz, julekstep napisał(a):

zignoruję tę sugestię

Chcesz Apap na grubym?

Teraz, fluber napisał(a):

Przecież cześć linków okazała się totalnym fejkiem choć szczerze nie zajmuje mnie to jakoś bardzo. Możemy z tych jachtów smieszkowac ale może warto wyciągnąć wnioski i jezeli coś jest tak samo legalne jak praca zarobkowa to czemu nie skorzystać z tych dotacji? 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Możemy z tych jachtów smieszkowac ale może warto wyciągnąć wnioski i jezeli coś jest tak samo legalne jak praca zarobkowa to czemu nie skorzystać z tych dotacji? 

Ja osobiście ciągnę kasę z kpo od ponad roku, ale to przecież nie zmienia faktu, że potrzebna jest dyskusja o tym co powinno być legalne a co nie. Rozdawanie jachtów raczej nie powinno nawet jeżeli nowy rząd to zalegalizował.

Teraz, ignazz napisał(a):

Serio nie mam czasu ani ochoty szperać po naszych stronach

Ale nie musisz wrzucać cytatów z konkretnych wpisów, po prostu napisz czego dotyczyły te nieprawdziwe wrzutki. Ja nie wiem co masz na myśli 

10 minut temu, fluber napisał(a):

zamiast zajmować się pierdołami mógłbyś np. zająć się poważnymi aferami jak ignazz

jakiś fundusz sprawiedliwość itp

tak merytorycznie i symetrycznie 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja bym wyjątkowo posłuchał, strata czasu, a zamiast czytać głupiego, można poczytać kogoś mądrego. 

no długich wpisów nie czytam ofc xD

ale na krótkie można sobie pozwolić w ramach rozrywki

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, airmax napisał(a):

gdzie jest moje pół bańki pytam?

31 minut temu, ignazz napisał(a):

Jakby tak popatrzeć szerzej na twoje wpisy odrzucając różnice światopoglądowe polityczne i religijne to jest spora ilość osób która ceni twoje wpisy w wielu dziedzinach. 

Kto?

Jak weszliśmy do Unii to jeden z polityków wziął dopłatę "na las" xD zapytany skąd, jak, gdzie wyjaśnił że kolega poseł/eurodeputowany z Włoch mu podpowiedział że tak można.

Nic się nie zmieniło xD, pieniądze unijne mam wrażenie że od lat służą tylko do wyciągania przez tych lepiej poinformowanych.

W dyskusji dannego z fluberem nie wiem kto ma rację ale podejrzewam że oboje xD

Danny - tak wnioski są składane zgodnie z prawem i wymogami więc tu 100% racji podobnie jak do tego że trzeba te środki wydawać etc tylko opinii społecznej jakby nie chodzi o tą część...

Fluber - tak to na co pieniądze są wydawane i jak ten program jest nadzorowany szczególnie po zmianach w zarządzie to jakieś kuriozum i nic tego nie usprawiedliwia.

Wladza oczywiście nie zawodzi, pisałem o tym ze 3 strony wcześniej "to nie my to oni"xD

Ten kapok który nosił Tusk na wideo od @RappaR może mu się dość szybko przydać bo ten rząd jest na najlepszej drodze żeby zostać zatopionym narazie jest mocno trafiony tak na oko 2 z 4 masztów (KPO i prezydent to 2 które płoną)

Na moj prosty  chłopski rozum, jeżeli to całe HoReCa to 1% wydatków z KPO to przy naświetleniu wydatków (nie ważne czy zgodnych z procedurami @dannygd)  z innych projektów ten kraj tego nie wytrzyma wyniosą ich ludzie na widłach.

Nie wiem czy to temat zastępczy czy nie ale zaczynam myśleć że wszyscy tu (poza @fluber i @dannygd) jesteśmy frajerami bo nic nie wyciągnęliśmy z możliwych dotacji.