P_M Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu No to lecimy z klasyką czyli Donald Tusk się wściekł - odcinek 234555 serialu Donald Tusk i źli Bojarzy https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afera-wokol-srodkow-z-kpo-donald-tusk-zabral-glos/b22f4jc,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): I pogratulować powstania klubu w 2002 roku Jeżeli uznajesz, że Lech Poznań został utworzony 21 czerwca 1992 z połączenia Błękitnych Wronki z Czarnymi/Wromet Wróblewo to tak. Choć to dość kontrowersyjna opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, jack napisał(a): Jeżeli uznajesz, że Lech Poznań został utworzony 21 czerwca 1992 z połączenia Błękitnych Wronki z Czarnymi/Wromet Wróblewo to tak. Choć to dość kontrowersyjna opinia. Nie uznaję. Jak już pisałem - chciałem jedynie wskazać na niekonsekwencję w używaniu nazwy Amica Poznań przez kogoś kto uważa, że Lechia powstała w 1945r Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Nie uznaję. Jak już pisałem - chciałem jedynie wskazać na niekonsekwencję w używaniu nazwy Amica Poznań przez kogoś kto uważa, że Lechia powstała w 1945r Tyle. A kiedy powstał Lech? założony w 1921 r. jako Wrona Wronki Edytowane 9 godzin temu przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 7 minut temu, jack napisał(a): Jeżeli uznajesz, że Lech Poznań został utworzony 21 czerwca 1992 z połączenia Błękitnych Wronki z Czarnymi/Wromet Wróblewo to tak. Choć to dość kontrowersyjna opinia. Lech Poznań *nie jest* tożsamy z Amicą Wronki, ale ich historie się *połączyły*. W 2006 roku doszło do *fuzji organizacyjnej* – Lech Poznań przejął licencję Amiki na grę w Ekstraklasie oraz część jej zaplecza organizacyjnego i sponsorskiego. Formalnie *kontynuowano historię Lecha*, barwy, herb i nazwę pozostały niezmienione. *Podsumowując:* - Lech *pozostał Lechem* – z historią od 1922 roku. - Amica została *wchłonięta* – przestała istnieć jako klub piłkarski. - Wronki wniosły m.in. *finanse i część kadry*. Dla kibiców Lecha ważne jest, że *to Lech był bazą, a nie Amica*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): A kiedy powstał Lech? 1922. Chociaż to data przyjęcia do związku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, LAF napisał(a): Lech Poznań *nie jest* tożsamy z Amicą Wronki, ale ich historie się *połączyły*. W 2006 roku doszło do *fuzji organizacyjnej* – Lech Poznań przejął licencję Amiki na grę w Ekstraklasie oraz część jej zaplecza organizacyjnego i sponsorskiego. Formalnie *kontynuowano historię Lecha*, barwy, herb i nazwę pozostały niezmienione. *Podsumowując:* - Lech *pozostał Lechem* – z historią od 1922 roku. - Amica została *wchłonięta* – przestała istnieć jako klub piłkarski. - Wronki wniosły m.in. *finanse i część kadry*. Dla kibiców Lecha ważne jest, że *to Lech był bazą, a nie Amica*. Amica w c*** *finanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 11 godzin temu, fluber napisał(a): Bal na Titanicu, pożyczka z kpo na solaria i łodzie dla pizzerii. Biedni psiembiorcy najważniejsze pytanie, kiedy obniżka składki zdrowotnej dla przedsiębiorców? Będą mieli jachty do utrzymania, natychmiast pomóc przedsiębiorcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Uff na szczęście są w rządzie osoby kompetentne, które wiedzą, że trzeba wspomnieć o PiSie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 1 minutę temu, airmax napisał(a): Uff na szczęście są w rządzie osoby kompetentne, które wiedzą, że trzeba wspomnieć o PiSie O jakich kontrolach ona pierdoli ?Kontrole to mogą sobie robić jak przedsiębiorca napisze, że bierze dotacje na rozwój linii technologicznej a kupi za to jacht, a nie jak składa wniosek o jacht za pół miliona a ministerstwo to klepie jak leci w tysiącach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 3 minuty temu, Kily napisał(a): Ale dobre miejsce wybrali. Obok jest szpital psychiatryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 3 godziny temu, Pablo81 napisał(a): Podsumowanie w formie tabeli Obszar Kwota (z KPO) R&D / Infrastruktura badawcza ok. 1,4 mld zł Specjalne projekty B+R (wybrane) ok. 644 mln zł HoReCa (dotacje dla firm) ok. 1,2 mld zł Btw. Całe wybory kopertowe to było 70 milionów i paru użytkowników się tu mało nie zostało przez pół roku. Teraz 1,2 miliarda i wrzutki z ai, które to jeszcze bronią. Autentycznie, nie wiem co musiałoby się odjebac, żeby paru forumowiczów poczuło się choć trochę oburzonych lub zniesmaczonych. Dywersyfikacja działalności klubu dla swingersow. Najwyraźniej lubicie jak was ruchają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 7 minut temu, fluber napisał(a): Btw. Całe wybory kopertowe to było 70 milionów i paru użytkowników się tu mało nie zostało przez pół roku. Teraz 1,2 miliarda i wrzutki z ai, które to jeszcze bronią. Autentycznie, nie wiem co musiałoby się odjebac, żeby paru forumowiczów poczuło się choć trochę oburzonych lub zniesmaczonych. Dywersyfikacja działalności klubu dla swingersow. Najwyraźniej lubicie jak was ruchają. Musieliby zjeść sałatkę w sejmie, wtedy Ci userzy by się zesrali dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Ja na moim jachcie, gdzie dywersyfikuje działaność mojego Kebaba Edytowane 8 godzin temu przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 9 minut temu, RappaR napisał(a): Musieliby zjeść sałatkę w sejmie, wtedy Ci userzy by się zesrali dopiero Jeden prawnik? w tym temacie szczególnie podkreślał skalę tego przewinienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, Krzemo napisał(a): Ja na moim jachcie, gdzie dywersyfikuje działaność mojego Kebaba im się po prostu te pieniądze należały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, fluber napisał(a): Ile poszło na fabrykę leków? Patrzac jak malo wogole poszlo pieniedzy, czy to na saune do pizzeri, RnD czy “wielka infrastrukture” - daliby 100mln pln? Jedno zamowienie w takiej fabryce na innowacyjny typ medykacji to rzad $10-20mln -> gl&hf! 2.5mld pln do kupy to sa jakies okruszki rozproszone dla biedoty co sie bawi w agro turystyke czy inna innowycjna pizzerie na deskorolce elektrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 44 minuty temu, airmax napisał(a): Uff na szczęście są w rządzie osoby kompetentne, które wiedzą, że trzeba wspomnieć o PiSie I to właśnie główny powód dla którego mam dość duopolu po całą swoją władzę pierdolili o pisie jak coś się zjebalo, pis robił to samo przez następne 8 lat i teraz kontrofensywa PO mile jeszcze zanim ludzie się k**** obudzą lub przestaną być chorągiewkami, pozdrawiam @fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, josephnba napisał(a): I to właśnie główny powód dla którego mam dość duopolu @fluber Platforma rozdaje jachty, więc logiczne że masz dość duopolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi