fluber Opublikowano wczoraj o 14:24 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:24 W dniu 30.09.2022 o 21:40, Pablo81 napisał(a): W życiu tak ze 7-8x chudlem po 40kg. Za dużo jem kiedy jestem narażony na przewlekły stres, jakąś stratę. Zły odruch. Mam kumpli którzy chleją, mam takich którzy po jakiejś osobistej stracie poszli w drugi. No ja wpierdalam. 11 minut temu, Pablo81 napisał(a): Nie zasap się przy tej klawiaturze 23 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Hipo....kryta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano wczoraj o 14:24 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:24 11 minut temu, Dunk Fan napisał(a): Każdy ma swoją agendę, takie czasy. to jest najsmutniejszy a nawet zabawne że ona pojawia się na jakimś forum koszykarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 14:29 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 14:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:32 (edytowane) 21 minut temu, Pablo81 napisał(a): Nie zasap się przy tej klawiaturze 9 minut temu, fluber napisał(a): plssss, nie ma co tam kopać ja widziałem typa foty nie jest w stanie mnie obrazić tekstami nt. fizjonomii xD chociaż w sumie spoko -> przynajmniej wiem jaki kompleks tym razem kieruje wpisami Edytowane wczoraj o 14:34 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 14:39 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:39 1 minutę temu, julekstep napisał(a): plssss, nie ma co tam kopać ja widziałem typa foty nie jest w stanie mnie obrazić tekstami nt. fizjonomii xD Nie widzisz prostej różnicy? Obraziłeś się ad personam, podczas, gdy sam go użyłeś Ja nie zrobiłem nic takiego, więc post twojego kolegi jest kompletnie bez sensu. Napisz sto postów , że psychologia jest zła podczas, gdy twoja chorobliwa otyłość ma pewnie podłoże psychologiczne Otyłość ma istotne podłoże psychologiczne, które obejmuje zarówno przyczyny, jak i konsekwencje tego stanu. Problemy emocjonalne, stres, negatywny obraz siebie i niskie poczucie własnej wartości mogą prowadzić do nadmiernego jedzenia i w konsekwencji do otyłości. Z kolei otyłość może prowadzić do obniżenia samooceny, izolacji społecznej, depresji i zaburzeń lękowych. Psychoterapia, w tym wsparcie psychologiczne i psychodietetyczne, odgrywa ważną rolę w leczeniu otyłości, pomagając w zrozumieniu i zmianie nawyków żywieniowych oraz radzeniu sobie z emocjami związanymi z jedzeniem. Psychologiczne przyczyny otyłości: Emocjonalne jedzenie: Stres, lęk, smutek czy nuda mogą prowadzić do kompulsywnego jedzenia jako sposobu na radzenie sobie z trudnymi emocjami. Negatywny obraz siebie: Niski poziom samoakceptacji i negatywne myśli o własnym ciele mogą prowadzić do błędnego koła, w którym nadmierna masa ciała pogłębia problemy emocjonalne. Trudności w radzeniu sobie ze stresem: Brak umiejętności radzenia sobie ze stresem i trudnymi emocjami może prowadzić do jedzenia jako formy ucieczki lub uspokojenia. Niskie poczucie własnej wartości: Problemy z samooceną i poczuciem własnej wartości mogą skutkować niezdrowymi nawykami żywieniowymi i trudnościami w utrzymaniu zdrowej wagi. Czynniki osobowościowe: Niektóre cechy osobowości, takie jak wysoki poziom neurotyczności, mogą predysponować do nadmiernego jedzenia. Problemy z tożsamością: Zwłaszcza u młodzieży, otyłość może być związana z problemami w budowaniu tożsamości i poszukiwaniem akceptacji. Psychologiczne konsekwencje otyłości: Obniżenie samooceny i depresja: Osoby z otyłością często doświadczają obniżonej samooceny i depresji w wyniku negatywnego obrazu własnego ciała i dyskryminacji społecznej. Izolacja społeczna i problemy w relacjach: Negatywny obraz siebie i obawy przed oceną otoczenia mogą prowadzić do unikania kontaktów społecznych i trudności w budowaniu relacji. Zaburzenia nastroju i lękowe: Otyłość, zwłaszcza olbrzymia, może być związana z występowaniem zaburzeń nastroju i lękowych, które mogą wymagać interwencji psychologicznej. Trudności w funkcjonowaniu poznawczym: Otyłość może wpływać na funkcjonowanie poznawcze, w tym na pamięć, uwagę i podejmowanie decyzji. Problemy w życiu zawodowym: Osoby z otyłością mogą napotykać trudności w życiu zawodowym, w tym związane z dyskryminacją i trudnościami w awansie. Rola psychologa w leczeniu otyłości: Psychoterapia: Pomaga w zrozumieniu psychologicznych przyczyn otyłości i zmianie niezdrowych nawyków żywieniowych. Wsparcie emocjonalne: Pomaga w radzeniu sobie z trudnymi emocjami związanymi z otyłością, takimi jak lęk, stres i obniżona samoocena. Wsparcie w zmianie nawyków: Pomaga w opracowaniu strategii zmiany nawyków żywieniowych i zwiększeniu motywacji do utrzymania zdrowej wagi. Pomoc w radzeniu sobie z presją otoczenia: Wspiera osoby z otyłością w radzeniu sobie z presją otoczenia i negatywnymi stereotypami związanymi z otyłością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 14:41 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:41 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): Napisz sto postów , że psychologia jest zła podczas, gdy twoja chorobliwa otyłość ma pewnie podłoże psychologiczne xDDD okeeej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 14:44 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:44 (edytowane) 3 minuty temu, julekstep napisał(a): xDDD okeeej Staram się pomóc Niekiedy najtrudniejszy jest pierwszy krok, pierwszy kilogram. Mam nadzieję , że nie dobierzesz tego źle i szantażem nie wymusisz wyrzucenia mnie z gierki internetowej Pokój! Edytowane wczoraj o 14:45 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 14:47 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:47 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): Mam nadzieję , że nie dobierzesz tego źle i szantażem nie wymusisz wyrzucenia mnie z gierki internetowej masz na myśli tę gierkę z której histerycznie odchodziłeś już....3-4 razy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 14:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:48 6 minut temu, Pablo81 napisał(a): Nie widzisz prostej różnicy? Obraziłeś się ad personam, podczas, gdy sam go użyłeś Ja nie zrobiłem nic takiego, więc post twojego kolegi jest kompletnie bez sensu. Napisz sto postów , że psychologia jest zła podczas, gdy twoja chorobliwa otyłość ma pewnie podłoże psychologiczne Otyłość ma istotne podłoże psychologiczne, które obejmuje zarówno przyczyny, jak i konsekwencje tego stanu. Problemy emocjonalne, stres, negatywny obraz siebie i niskie poczucie własnej wartości mogą prowadzić do nadmiernego jedzenia i w konsekwencji do otyłości. Z kolei otyłość może prowadzić do obniżenia samooceny, izolacji społecznej, depresji i zaburzeń lękowych. Psychoterapia, w tym wsparcie psychologiczne i psychodietetyczne, odgrywa ważną rolę w leczeniu otyłości, pomagając w zrozumieniu i zmianie nawyków żywieniowych oraz radzeniu sobie z emocjami związanymi z jedzeniem. Psychologiczne przyczyny otyłości: Emocjonalne jedzenie: Stres, lęk, smutek czy nuda mogą prowadzić do kompulsywnego jedzenia jako sposobu na radzenie sobie z trudnymi emocjami. Negatywny obraz siebie: Niski poziom samoakceptacji i negatywne myśli o własnym ciele mogą prowadzić do błędnego koła, w którym nadmierna masa ciała pogłębia problemy emocjonalne. Trudności w radzeniu sobie ze stresem: Brak umiejętności radzenia sobie ze stresem i trudnymi emocjami może prowadzić do jedzenia jako formy ucieczki lub uspokojenia. Niskie poczucie własnej wartości: Problemy z samooceną i poczuciem własnej wartości mogą skutkować niezdrowymi nawykami żywieniowymi i trudnościami w utrzymaniu zdrowej wagi. Czynniki osobowościowe: Niektóre cechy osobowości, takie jak wysoki poziom neurotyczności, mogą predysponować do nadmiernego jedzenia. Problemy z tożsamością: Zwłaszcza u młodzieży, otyłość może być związana z problemami w budowaniu tożsamości i poszukiwaniem akceptacji. Psychologiczne konsekwencje otyłości: Obniżenie samooceny i depresja: Osoby z otyłością często doświadczają obniżonej samooceny i depresji w wyniku negatywnego obrazu własnego ciała i dyskryminacji społecznej. Izolacja społeczna i problemy w relacjach: Negatywny obraz siebie i obawy przed oceną otoczenia mogą prowadzić do unikania kontaktów społecznych i trudności w budowaniu relacji. Zaburzenia nastroju i lękowe: Otyłość, zwłaszcza olbrzymia, może być związana z występowaniem zaburzeń nastroju i lękowych, które mogą wymagać interwencji psychologicznej. Trudności w funkcjonowaniu poznawczym: Otyłość może wpływać na funkcjonowanie poznawcze, w tym na pamięć, uwagę i podejmowanie decyzji. Problemy w życiu zawodowym: Osoby z otyłością mogą napotykać trudności w życiu zawodowym, w tym związane z dyskryminacją i trudnościami w awansie. Rola psychologa w leczeniu otyłości: Psychoterapia: Pomaga w zrozumieniu psychologicznych przyczyn otyłości i zmianie niezdrowych nawyków żywieniowych. Wsparcie emocjonalne: Pomaga w radzeniu sobie z trudnymi emocjami związanymi z otyłością, takimi jak lęk, stres i obniżona samoocena. Wsparcie w zmianie nawyków: Pomaga w opracowaniu strategii zmiany nawyków żywieniowych i zwiększeniu motywacji do utrzymania zdrowej wagi. Pomoc w radzeniu sobie z presją otoczenia: Wspiera osoby z otyłością w radzeniu sobie z presją otoczenia i negatywnymi stereotypami związanymi z otyłością. Czy hipokryzją jest wyzywanie innych od grubych gdy samemu 8-krotnie przytyło się 40 kilogramów? Tak — w sensie potocznym i etycznym byłaby to klasyczna hipokryzja. Hipokryzja polega na stosowaniu podwójnych standardów: krytykowaniu lub potępianiu u innych czegoś, co samemu się robiło lub robi nadal, zwłaszcza gdy wie się, jak to wygląda „od środka”. W Twoim przykładzie: osoba dobrze wie, czym jest przybieranie dużej masy ciała (bo sama to przeżyła wielokrotnie), a mimo to używa tego faktu jako obelgi wobec innych, co oznacza, że stosuje wobec innych surowsze kryteria niż wobec siebie. Dodatkowo można mówić o braku empatii — skoro ktoś sam zna trudności związane z wagą, logicznie rzecz biorąc, mógłby być bardziej wyrozumiały, a nie wykorzystywać to jako broń słowną. Jeżeli chcesz, mogę Ci rozpisać, jak w psychologii opisuje się ten mechanizm — często łączy się on z projekcją i mechanizmami obronnymi. Chcesz, żebym to przygotował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 14:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:48 Teraz, julekstep napisał(a): masz na myśli tę gierkę z której histerycznie odchodziłeś już....3-4 razy? Tak, tę, w której regularnie odpadasz w 2rnd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 14:50 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:50 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): Tak, tę, w której regularnie odpadasz w 2rnd żadna gra nie jest doskonała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano wczoraj o 15:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:25 3 godziny temu, fluber napisał(a): Zandberga to ma jakieś 5 procent aury. U Nawrockiego tylko soczystego "k****" na końcu wypowiedzi zabrakło. Nie spuść się z podnietki Gruby na bramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 16:19 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:19 53 minuty temu, josephnba napisał(a): Nie spuść się z podnietki Nie zesraj się z symetryzmu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano wczoraj o 16:21 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:21 A może zamiast wyzywać pochwalić czasem warto? Bo widzę że wchodzi forum na wyższy level szydery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano wczoraj o 16:22 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:22 Teraz, ignazz napisał(a): A może zamiast wyzywać pochwalić czasem warto? Kogo? Nawrocki szedł jak bojówkarz na ustawkę choc przemówienie miał co najmniej dobre 2 minuty temu, fluber napisał(a): Nie zesraj się z symetryzmu:) A ty z powodu ciągłej zmiany frontu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano wczoraj o 16:22 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:22 Teraz, josephnba napisał(a): Kogo? Nawrocki szedł jak bojówkarz na ustawkę choc przemówienie miał co najmniej dobre O userach. Nawrocki jest złym człowiekiem i tu ciężko zmienić mi będzie zdanie. Kiedyś pisało się że ktoś głupio coś napisał ale wyzywanie się od grubasów to nowa jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 16:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:27 3 minuty temu, ignazz napisał(a): O userach. Nawrocki jest złym człowiekiem i tu ciężko zmienić mi będzie zdanie. Kiedyś pisało się że ktoś głupio coś napisał ale wyzywanie się od grubasów to nowa jakość. A czym różni się od przyczepiania się do innych prywatnych rzeczy nie związanych z dyskusją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano wczoraj o 16:41 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:41 (edytowane) Przecież wiadomo, że nadwaga u @julekstep bierze się z tego, że je te tureckie dania non stop. Jakby każdy z Was jadł ciągle to samo co on to raczej nikt nie byłby chudy. Edytowane wczoraj o 16:42 przez LAF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 16:43 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:43 1 minutę temu, LAF napisał(a): je te tureckie dania non stop. wczoraj jadłem chinolka, więc nie kłam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano wczoraj o 16:43 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:43 No i też metabolizm wolniejszy a no i raczej mało ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi