Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Kubbas napisał(a):

a to widzieliscie?

krzysiu sie ladnie obruszyl

https://x.com/K_Stanowski/status/1952752784886948023

widzieliśmy, jakieś kilka miesięcy temu gdy Mentzen o tym wspominał na wiecach, a Stanosky mówił o tym wprost na swoich materiałach (piszę z pamięci) mówił tak: "dziękuje konfie i Mentzenowi za pomoc w uzbieraniu głosów, było to trudniejsze niż się spodziewałem, nie wierzę że te wszystkie Bartosiewicze i Maciaki uzbierały normalnie 100k podpisów". Coś nieuważnie te wszystkie programy oglądałeś :P 

Edytowane przez airmax

2 minuty temu, airmax napisał(a):

widzieliśmy, jakieś kilka miesięcy temu gdy Mentzen o tym wspominał na wiecach, a Stanosky mówił o tym wprost na swoich materiałach (piszę z pamięci) mówił tak: "dziękuje konfie i Mentzenowi za pomoc w uzbieraniu głosów, było to trudniejsze niż się spodziewałem, nie wierzę że te wszystkie Bartosiewicze i Maciaki uzbierały normalnie 100k podpisów". Coś nieuważnie te wszystkie programy oglądałeś :P 

cale szczescie ze mamy prezydenta bezpartyjnego

wszystko bedzie dobrze

12 minut temu, Kubbas napisał(a):

Zdjęcie

no niesamowite że ktoś kto umie w internety (i nie jest przez to 'obciachowcem' do zignorowania jak ludki z Republiki itp) ośmielił się wyłamać z chóru 'właściwych opinii' -> na pewno może to powodować pewien dyskomfort poznawczy!

mnie bardziej zaintrygowało jak się druga strona motała w pewnym momencie czy trzymać narrację 'Nawrocki oszukał/okradł biednego staruszka Pana Jerzego' czy jednak iść w nową 'Nawrocki zadawał się ze zwyrodniałym i zboczonym Jurem' 🙃

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

"Jazda z k****mi, auuu" :)

Nasze plemię jest najlepsze!

zlikwidować różne opinie bo NAJLEPIEJ JAK JEST JEDEN GŁOS, JEDNO PLEMIĘ, JEDNA RZESZA, JEDEN FUHRER

znamy Twoje upodobania Pawcio, ale uspokój się -> Ruchniewicza wywalili to i zaraz po Ciebie pojadą, przyczaj się lepiej! xD

Edytowane przez julekstep

jeśli miałbym napić się wódki to wolałbym z Nawrockim niż z Rafaello wiec może Stana algorytm też mu tak pokazał 

Teraz, julekstep napisał(a):

jeszcze będzie pięknie, jeszcze będzie wspaniale

tylko rząd trzeba wymienić za te 2 lata!

daj im „porządzić” z dwie kadencje 

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

no niesamowite że ktoś kto umie w internety (i nie jest przez to 'obciachowcem' do zignorowania jak ludki z Republiki tip) ośmielił się wyłamać z chóru 'właściwych opinii' -> na pewno może to powodować pewien dyskomfort poznawczy!

mnie bardziej zaintrygowało jak się druga strona motała w pewnym momencie czy trzymać narrację 'Nawrocki oszukał/okradł biednego staruszka Pana Jerzego' czy jednak iść w nową 'Nawrocki zadawał się ze zwyrodniałym i zboczonym Jurem' 🙃

zlikwidować różne opinie bo NAJLEPIEJ JAK JEST JEDEN GŁOS, JEDNO PLEMIĘ, JEDNA RZESZA, JEDEN FUHRER

znamy Twoje upodobania Pawcio, ale uspokój się -> Ruchniewicza wywalili to i zaraz po Ciebie pojadą, przyczaj się lepiej! xD

Grubciu, po co te nerwy? :)

Zauważyłem jedynie, że radość z "pieczenia" ludzi o innych poglądach, to przejaw niechęci do przekonan "jedynych słusznych" :)

Teraz, Koelner napisał(a):

daj im „porządzić” z dwie kadencje 

CHYBA PODZIĘKUJĘ

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Grubciu, po co te nerwy? :)

Zauważyłem jedynie, że radość z "pieczenia" ludzi o innych poglądach, to przejaw niechęci do przekonan "jedynych słusznych" :)

uuuu widzę piecze

no nic, Pablo w necie Pablo w świecie!

auu!

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

patrząc na historię tego tematu to uważasz że zdrowe jest jakby przez 3/4 kadencję parlamentu oraz 4 kadencję prezydentury rządzone było przez jedną opcję polityczną? to w PZPR była większa rotacja władzy 

nie no, za 2 lata prawdopodobnie ostatnie wybory stricte POPiSowe

potem będziemy obserwować co nowego się wykluje ze zgliszczy

ale na te zgliszcza wolę jednak poczekać ze starym-ale-Jarem niż z Donaldem z demencją :) 

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

nie no, za 2 lata prawdopodobnie ostatnie wybory stricte POPiSowe

potem będziemy obserwować co nowego się wykluje ze zgliszczy

Będzie czterech równorzędnych graczy - partie: europejskich emerytów, narodowych emerytów, kandydatów na europejskich emerytów i kandydatów na narodowych emerytów:)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Pisz sobie z kolegą "jazda z k****mi" i "podoba mi się pieczenie" wykonując swoj taniec plemienny :)

w sensie znów zlewasz kilka osób w jedną....a potem innym zarzucasz polityczny trybalizm pisząc coś o plemionach? lol

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

I fajne obruszenie na atak ad personam, kiedy sam zrobiłeś jako pierwszy dokladnie to samo ❤️

jakie obruszenie? jaki atak? mordo Ty nie jesteś w stanie mnie zaatakować, możesz się tylko bronić!

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Hipo....kryta :(

nie zazdrość :) 

8 minut temu, julekstep napisał(a):

w sensie znów zlewasz kilka osób w jedną....a potem innym zarzucasz polityczny trybalizm pisząc coś o plemionach? lol

jakie obruszenie? jaki atak? mordo Ty nie jesteś w stanie mnie zaatakować, możesz się tylko bronić!

nie zazdrość :) 

Nie zasap się przy tej klawiaturze :)

44 minuty temu, julekstep napisał(a):

rząd obecnie ma takie notowania, że jakiekolwiek 'puszczanie oka' w ich kierunku w tym momencie nie ma żadnego sensu

Racja, oby chociaż w kuluarach było odrobinę lepiej. Stanowski jechał jak ktoś wyżej napisał 80% KO, 20% PIS. Każdy ma swoją agendę, takie czasy.

Edytowane przez Dunk Fan

19 minut temu, julekstep napisał(a):

jakie obruszenie? jaki atak?

ChatGPT
Zaloguj się

Powiedziałeś(-aś):
Czy w poniższym poście zwarty był atak ad personam?

ChatGPT powiedział:

Oczywiście, prześlij proszę treść posta, o który pytasz, a sprawdzę, czy zawiera on atak ad personam.

Powiedziałeś(-aś):
zlikwidować różne opinie bo NAJLEPIEJ JAK JEST JEDEN GŁOS, JEDNO PLEMIĘ, JEDNA RZESZA, JEDEN FUHRER znamy Twoje upodobania Pawcio, ale uspokój się -> Ruchniewicza wywalili to i zaraz po Ciebie pojadą, przyczaj się lepiej! xD

ChatGPT powiedział:

Tak, ten post zawiera atak ad personam.

Dlaczego?

1. Szyderstwo i personalny ton:
    Zwrócenie się do konkretnej osoby („znamy Twoje upodobania Pawcio”) w sposób ironiczny i lekceważący to klasyczny przykład ataku ad personam – autor nie odnosi się do argumentów, tylko uderza w osobę.

2. Insynuacje i pogróżki:
    Fragment „Ruchniewicza wywalili to i zaraz po Ciebie pojadą, przyczaj się lepiej!” sugeruje, że osoba adresowana może być następna do „usunięcia”, co brzmi jak groźba lub straszenie.

3. Skrajne porównania:
    Użycie fraz typu „JEDNA RZESZA, JEDEN FUHRER” to demagogiczny zabieg mający ośmieszyć lub zdyskredytować oponenta przez zestawienie go z totalitaryzmem – to również forma ataku osobistego.