Koelner Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca (edytowane) 4 minuty temu, ignazz napisał(a): Cieszy mnie sukces a takim jest ostatni lot Polaka. Ale nie zdziwiłbym się gdyby za 20 lat wyszły jakieś kosmiczne nadużycia i afery Sławosz jeździ volkswagenem passatem B8 Edytowane 13 Lipca przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca https://cynicy.pl/polska-bezrobocie-rosnie-mimo-miliona-uchodzcow-paradoks-rynku-pracy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Fajny ruch platformy (mimo że w wielu miastach już to było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 10 minut temu, fluber napisał(a): Fajny ruch platformy (mimo że w wielu miastach już to było) Fajnie, ale jaka w tym deregulacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 1 minutę temu, P_M napisał(a): Fajnie, ale jaka w tym deregulacja? Żadna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 5 minut temu, P_M napisał(a): Fajnie, ale jaka w tym deregulacja? dlaczego fajnie? przecież to z marszu oznacza wzrost zatrudnienia w urzędach i zwiększenie ilości darmozjadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 4 minuty temu, Koelner napisał(a): dlaczego fajnie? przecież to z marszu oznacza wzrost zatrudnienia w urzędach i zwiększenie ilości darmozjadów Z punktu widzenia kraju gospodarka lepiej działa, bo pracownik nie musi brać dnia wolnego, żeby załatwić sprawę urzędową, a wydłużona godzina nie musi się wiązać koniecznie z dodatkowym kosztem, można elastycznie do tego podejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 4 minuty temu, P_M napisał(a): Z punktu widzenia kraju gospodarka lepiej działa, bo pracownik nie musi brać dnia wolnego, żeby załatwić sprawę urzędową, a wydłużona godzina nie musi się wiązać koniecznie z dodatkowym kosztem, można elastycznie do tego podejść. Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług? Sure thing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 26 minut temu, Koelner napisał(a): dlaczego fajnie? przecież to z marszu oznacza wzrost zatrudnienia w urzędach i zwiększenie ilości darmozjadów 7 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług? Przecież ta zmiana w praktyce oznacza, że jak w danym wydziale urzędu jakiegoś tam pracuje 10 osób to w jeden dzień tygodnia 8 osób będzie pracować standardowo w godzinach 8-16 a dwie osoby w godzinach 10-18. Gdzie tu jakieś dodatkowe koszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 14 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Czyli mówisz że są godziny gdzie urzędnicy **ja robią i można ich użyć później bez wpływu na poziom usług? Ale skąd ten wniosek? Przeciez urzędnicy będą pracować tyle samo i obsługiwać tyle samo osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 9 minut temu, fluber napisał(a): Ale skąd ten wniosek? Przeciez urzędnicy będą pracować tyle samo i obsługiwać tyle samo osób. 12 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Przecież ta zmiana w praktyce oznacza, że jak w danym wydziale urzędu jakiegoś tam pracuje 10 osób to w jeden dzień tygodnia 8 osób będzie pracować standardowo w godzinach 8-16 a dwie osoby w godzinach 10-18. Gdzie tu jakieś dodatkowe koszty? @fluber to że np.: między 8-10 mogą robic mniej i można ich przerzucić na później bez najmniejszego problemu, to powinno być 4 razy w tygodniu a nie raz xD @Życie_to_memNie ma zadnych kosztow, ja o tym nie pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a): @fluber to że np.: między 8-10 mogą robic mniej i można ich przerzucić na później bez najmniejszego problemu, to powinno być 4 razy w tygodniu a nie raz xD @Życie_to_memNie ma zadnych kosztow, ja o tym nie pisałem. No ale mówimy tu o urzędnikach, którzy bezpośrednio obsługują klientów. A praca od 10 do 18 to najc***owszy zakres jaki można sobie wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 5 minut temu, fluber napisał(a): No ale mówimy tu o urzędnikach, którzy bezpośrednio obsługują klientów. A praca od 10 do 18 to najc***owszy zakres jaki można sobie wyobrazić 14-22 jest c***owsza. Ja rozumiem że urzędnicy mają określoną przepustowość etc. jednak uważam że obłożenie w godzinach 16-18 będzie bliżej 100% niż 8-10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 9 minut temu, agresywnychomik napisał(a): 14-22 jest c***owsza. Ja rozumiem że urzędnicy mają określoną przepustowość etc. jednak uważam że obłożenie w godzinach 16-18 będzie bliżej 100% niż 8-10. Ale obłożenie w całym tygodniu będzie identyczne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 5 minut temu, fluber napisał(a): Ale obłożenie w całym tygodniu będzie identyczne:) No właśnie nie koniecznie. Tak czy inaczej ciągła cyfryzacja to jest najlepsza droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Wojna polsko-polska weszła na nowy level https://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/funkcjonariusze-skarbowki-napadli-na-policjanta-kas-stanowczo-reaguje/5xc015t?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca No jak to nie fejk, to chyba kogos nieźle pojebalo. A jak fejk, to też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca straszne gówno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi