josephnba Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 14 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Słuchałem dziś Bosaka w radioZet jak to jest że rząd niemiecki raportuje liczby a rząd Polski nie (to odnośnie emigrantów zwróconych do PL). To nie tylko wygląda jakbyśmy nie mieli żadnej kontroli nad tym co się dzieje ale przede wszystkim jakbyśmy nie chcieli mieć tej kontroli. To jest przynajmniej zastanawiające. P.s. Przed 2004 jeździłem z kumplami ze studiów stopem po Europie, co roku inny kierunek. Anyway raz z ziomkiem przejechaliśmy lawetą (miły gość nas zabrał) granice z Rzeszą i nikt nam nie robił problemów, natomiast większa część naszej grupy się zagubiła i nasza SG ich wychwyciła z myślą że chcą przekroczyć zieloną granicę xD, tak było "stój bo strzelam". Dlaczego o tym piszę? W dobie kontroli granic xx lat temu z własnego doświadczenia stwierdzam że Niemcy i na granicy, i w głębi kraju mieli dość luźne podejście do emigrantów (zaznaczam że spaliśmy w namiotach w bardzo ale to bardzo różnych lokacjach), co się musiało l w tym kraju zmienić na przestrzeni tych 20+ lat że odstawiane są takie cyrki jak obecnie. Ciężko żeby skupiali się na tak błahej sprawie jak przecież był maraton wyborczy i wszystkie ręce były na pokładzie uspokoiło się z wyborami i teraz mogą dopiero wychodzić kwiatki wynikające z zaniedbań tych patalachow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 6 minut temu, Pablo81 napisał(a): Po latach multi-kulti nie jest to nienawiść na tle rasowym czy narodowościowym, po prostu wkurza ich, że muszę pracować nie tylko na siebie. Dobrze że zaznaczyłeś! Przecież - jak powszechnie wiadomo - Niemcy nie są zdolni do nienawiści na tle rasowym czy narodowościowym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 12 minut temu, julekstep napisał(a): Dobrze że zaznaczyłeś! Przecież - jak powszechnie wiadomo - Niemcy nie są zdolni do nienawiści na tle rasowym czy narodowościowym! 28 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Słuchałem dziś Bosaka w radioZet jak to jest że rząd niemiecki raportuje liczby a rząd Polski nie (to odnośnie emigrantów zwróconych do PL). To nie tylko wygląda jakbyśmy nie mieli żadnej kontroli nad tym co się dzieje ale przede wszystkim jakbyśmy nie chcieli mieć tej kontroli. To jest przynajmniej zastanawiające. P.s. Przed 2004 jeździłem z kumplami ze studiów stopem po Europie, co roku inny kierunek. Anyway raz z ziomkiem przejechaliśmy lawetą (miły gość nas zabrał) granice z Rzeszą i nikt nam nie robił problemów, natomiast większa część naszej grupy się zagubiła i nasza SG ich wychwyciła z myślą że chcą przekroczyć zieloną granicę xD, tak było "stój bo strzelam". Dlaczego o tym piszę? W dobie kontroli granic xx lat temu z własnego doświadczenia stwierdzam że Niemcy i na granicy, i w głębi kraju mieli dość luźne podejście do emigrantów (zaznaczam że spaliśmy w namiotach w bardzo ale to bardzo różnych lokacjach), co się musiało l w tym kraju zmienić na przestrzeni tych 20+ lat że odstawiane są takie cyrki jak obecnie. Komu wierzyć? Julek co prawda nie był, ale wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Komu wierzyć? Julek co prawda nie był, ale wie po czym wnosisz że nie byłem w Niemczech? serio pojechać do sąsiedniego państwa to nie jest jakiś duży wyczyn xD (choć dalej ofc nie wiem co moja obecność - LUB JEJ BRAK - tutaj zmienia xD) Edytowane 12 godzin temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Teraz, julekstep napisał(a): po czym wnosisz że nie byłem w Niemczech? serio pojechać do sąsiedniego państwa to nie jest jakiś duży wyczyn xD Teraz zależy dla kogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 31 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Dlaczego o tym piszę? W dobie kontroli granic xx lat temu z własnego doświadczenia stwierdzam że Niemcy i na granicy, i w głębi kraju mieli dość luźne podejście do emigrantów (zaznaczam że spaliśmy w namiotach w bardzo ale to bardzo różnych lokacjach), co się musiało l w tym kraju zmienić na przestrzeni tych 20+ lat że odstawiane są takie cyrki jak obecnie. 20 lat temu Niemcy na głowie mieli w olbrzymiej większości Turków, którzy się dobrze zasymilowali i sam mogę potwierdzić, że na zdominowanych przez Turków osiedlach, taki randomowy Polak może czuć się dość bezpiecznie nawet późną nocą. Natomiast od kiedy Angela serdecznie pozapraszała wszelkiej maści Ahmedów z innych części świata, to sprawa zaczęła się rypać, to są dwa zupełnie inne państwa. To, że taki Ukrainiec na socjalu w DE nagle nie chce pracować skoro zarabia na polskie 8k, a w polskim Zalando dostawał 4k, to jakoś specjalnie nie powinno dziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 4 minuty temu, julekstep napisał(a): po czym wnosisz że nie byłem w Niemczech? serio pojechać do sąsiedniego państwa to nie jest jakiś duży wyczyn xD Dokładnie, są flixbusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 15 minut temu, fluber napisał(a): Dokładnie, są flixbusy Pociąg do Berlina z Warszawy niecałe 6 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 12 minut temu, josephnba napisał(a): Pociąg do Berlina z Warszawy niecałe 6 h Znowu nie załapałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 33 minuty temu, ignazz napisał(a): Znowu nie załapałeś? wiadomo że najlepsze tureckie kebsy w stolicy Tysiącletniej Rzeszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 4 godziny temu, julekstep napisał(a): czyli już nie piszemy o tym konkretnym przypadku? szybko poszło! przecież Pablo szczerze dba o dobro kraju po prostu innego ale te gwałty to akurat jest przykład tego na ile wartościowe są 'tabelki' w dyskusji inna metodologia (w niektórych krajach wystarczy 'podejrzany' żeby było uwzględnione w statach, w innych staty uwzględniają tylko przypadki gdzie jest 'skazany', inne definicje gwałtów swoją drogą u nas w 2025 zmieniono definicję -> https://tvn24.pl/polska/nowa-definicja-gwaltu-weszla-w-zycie-dodano-mimo-braku-jej-zgody-komentarze-ekspertow-st8303731 więc zaraz nam te staty wystrzelą jak oskrażenia o gwałt wejdą jako stały bonus do spraw rozwodowych to mówisz że ile osób masz na ignorze? Pisaliśmy tylko koleś był 40 lat przy kościele, następnie zaczyna (a przynajmniej wiem że wtedy zaczyna) po kilka latach odwalać pedofilskie akcje i wierzysz że to przez kościół zaczął tak późno a to przecież większość życia gdy się kształtowała jego psychika był z kościołem mocno związany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 9 minut temu, blackmagic napisał(a): Pisaliśmy tylko koleś był 40 lat przy kościele, następnie zaczyna (a przynajmniej wiem że wtedy zaczyna) po kilka latach odwalać pedofilskie akcje i wierzysz że to przez kościół zaczął tak późno a to przecież większość życia gdy się kształtowała jego psychika był z kościołem mocno związany z tego jednego przypadku możemy wywnioskować jedynie że odejście od religii w stronę psychologii prowadzi do systemowej pedofilii dziękuję za zwrócenie na to uwagi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Wiem dobrze, że niedawno pracowałeś w Niemczech i że ci prawdopodobnie nie wyszło, bo nagle pojawiłeś się w politycznym i jesteś wielkim zwolennikiem PiSu. Nie moja wina, że nie znałeś języka, nie miałeś kompetencji czy byłeś leniwy. nie chciałem patrzeć w ten post na gorąco, żeby juź się nie uruchamiać nie pracowałem w Niemczech, mam tam liczną rodzinę, jestem regularnie w Berlinie na tripach rowerowych i jest to moja ulubiona europejska stolica po Pradze to tyle w kwestii, Twojej dedukcji, a zwolennika PiSu ciężko nawet komentować, po prostu sam Donald jest na tyle wkurwiający jako jednoosobowa armia, że na obecnym etapie zapewne moje posty mogą wyglądać jak kogoś z żelaznego elektoratu Jarka, a że dla takiego ograniczonego ziomeczka, któremu nie mieści się w głowie, że można mieć wyjebane na te plemiona jest to trudne do ogarnięcia, to akurat nie moja broszka, natomiast ta próba wydedukowania przyczyn mojej niechęci do Rzeszy doprawdy wyborna, winszuje! Edytowane 9 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 38 minut temu, julekstep napisał(a): z tego jednego przypadku możemy wywnioskować jedynie że odejście od religii w stronę psychologii prowadzi do systemowej pedofilii dziękuję za zwrócenie na to uwagi! Masz bardzo zamknięty sposób myślenia ale cóż tego nie zmienię. Równie dobrze mógł mieć te poglądy już wcześniej, mógł je mieć z uwagi na to co przeżywał / widział będąc członkiem kościoła ale wersja że przez 40 lat ich nie miał i nabył w ściągu kilku kolejnych lat jest pewnie najmniej prawdopobodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 8 minut temu, blackmagic napisał(a): Masz bardzo zamknięty sposób myślenia zamknięty i nienaukowy nie zapomnij dodać! 9 minut temu, blackmagic napisał(a): Równie dobrze mógł mieć te poglądy już wcześniej, mógł je mieć z uwagi na to co przeżywał / widział będąc członkiem kościoła ale wersja że przez 40 lat ich nie miał i nabył w ściągu kilku kolejnych lat jest pewnie najmniej prawdopobodna wiadomix, jak fakty nie pasują to wracamy do znanego i lubianego kościół = pedofil jak przystało na osoby z naukowym podejściem do życia! 15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie pracowałem w Niemczech, mam tam liczną rodzinę plot twist -> to Pablo jest tą rodziną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 13 minut temu, julekstep napisał(a): plot twist -> to Pablo jest tą rodziną Xddddd @julekstep zapraszam do simowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 18 minut temu, julekstep napisał(a): plot twist -> to Pablo jest tą rodziną Akurat z większością całej rodzinki nie tylko tej z Hamburga mam absolutnie zerowy kontakt, także plotwist jest prędzej taki, że z Pablo mam przynajmniej jakieś relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Minister w rządzie Tuska myli Police (miasto) z police Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi