Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Tak było mordo. Nie inaczej. 
wiadomo że w Kościele nie było nigdy problemu z pedofilią, nie to co w środowisku psychoterapeutów… oh wait

czyli już nie piszemy o tym konkretnym przypadku? 🙃

szybko poszło!

30 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dla których nienawiść do pisu przesłania wszystko inne niż dobro kraju

przecież Pablo szczerze dba o dobro kraju

po prostu innego :) 

43 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Berlin padł

podstawą do dyskusji XD

mam nadzieję, że ci chociaż za to dbanie płacą

myślicie, że są tabelki, które mówią, że w UE jest na odwrót niż u nas i zawsze kończy się kolacją przy świecach?

ale te gwałty to akurat jest przykład tego na ile wartościowe są 'tabelki' w dyskusji :P 

inna metodologia (w niektórych krajach wystarczy 'podejrzany' żeby było uwzględnione w statach, w innych staty uwzględniają tylko przypadki gdzie jest 'skazany', inne definicje gwałtów

swoją drogą u nas w 2025 zmieniono definicję -> https://tvn24.pl/polska/nowa-definicja-gwaltu-weszla-w-zycie-dodano-mimo-braku-jej-zgody-komentarze-ekspertow-st8303731 więc zaraz nam te staty wystrzelą jak oskrażenia o gwałt wejdą jako stały bonus do spraw rozwodowych 🙃

13 minut temu, Koelner napisał(a):

ignory stosują pedały

to mówisz że ile osób masz na ignorze?

21 minut temu, julekstep napisał(a):

swoją drogą u nas w 2025 zmieniono definicję -> https://tvn24.pl/polska/nowa-definicja-gwaltu-weszla-w-zycie-dodano-mimo-braku-jej-zgody-komentarze-ekspertow-st8303731 więc zaraz nam te staty wystrzelą jak oskrażenia o gwałt wejdą jako stały bonus do spraw rozwodowych 🙃

Uważasz, że kobiety mogą kłamać w takich sprawach? 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

nie sprowokujesz mnie żebym dołączył do Twojej warszawski-rafałowej-pedalskiej ekipy ❤️🏳️‍🌈

Zrób to, chociaż dla mnie, kochanie 

Słuchałem dziś Bosaka w radioZet jak to jest że rząd niemiecki raportuje liczby a rząd Polski nie (to odnośnie emigrantów zwróconych do PL).

To nie tylko wygląda jakbyśmy nie mieli żadnej kontroli nad tym co się dzieje ale przede wszystkim jakbyśmy nie chcieli mieć tej kontroli.

To jest przynajmniej zastanawiające.

P.s. Przed 2004 jeździłem z kumplami ze studiów stopem po Europie, co roku inny kierunek. Anyway raz z ziomkiem przejechaliśmy lawetą (miły gość nas zabrał) granice z Rzeszą i nikt nam nie robił problemów, natomiast większa część naszej grupy się zagubiła i nasza SG ich wychwyciła z myślą że chcą przekroczyć zieloną granicę xD, tak było "stój bo strzelam".

Dlaczego o tym piszę? W dobie kontroli granic xx lat temu z własnego doświadczenia stwierdzam że Niemcy i na granicy, i w głębi kraju mieli dość luźne podejście do emigrantów (zaznaczam że spaliśmy w namiotach w bardzo ale to bardzo różnych  lokacjach), co się musiało l w tym kraju zmienić na przestrzeni tych 20+ lat że odstawiane są takie cyrki jak obecnie.

4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Słuchałem dziś Bosaka w radioZet jak to jest że rząd niemiecki raportuje liczby a rząd Polski nie (to odnośnie emigrantów zwróconych do PL).

To nie tylko wygląda jakbyśmy nie mieli żadnej kontroli nad tym co się dzieje ale przede wszystkim jakbyśmy nie chcieli mieć tej kontroli.

To jest przynajmniej zastanawiające.

P.s. Przed 2004 jeździłem z kumplami ze studiów stopem po Europie, co roku inny kierunek. Anyway raz z ziomkiem przejechaliśmy lawetą (miły gość nas zabrał) granice z Rzeszą i nikt nam nie robił problemów, natomiast większa część naszej grupy się zagubiła i nasza SG ich wychwyciła z myślą że chcą przekroczyć zieloną granicę xD, tak było "stój bo strzelam".

Dlaczego o tym piszę? W dobie kontroli granic xx lat temu z własnego doświadczenia stwierdzam że Niemcy i na granicy, i w głębi kraju mieli dość luźne podejście do emigrantów (zaznaczam że spaliśmy w namiotach w bardzo ale to bardzo różnych  lokacjach), co się musiało l w tym kraju zmienić na przestrzeni tych 20+ lat że odstawiane są takie cyrki jak obecnie.

Niemcom się przelało jak przyjęli ponad 1mln Ukraińców. U żony w szpitalu codziennie temat nr 1. Przez chory socjal nie pracują, bo mają wyjebane. W ostatnich latach obcięli długość Arbeitslosengeld, Hatz4 zamienili na Bürgergeld co wiąże się z większymi obwarowaniami, ale dotknęło to głównie... Niemców. Po latach multi-kulti nie jest to nienawiść na tle rasowym czy narodowościowym, po prostu wkurza ich, że muszę pracować nie tylko na siebie.