Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, DRK napisał(a):

Niemcy przerzucają do nas w większości migrantów, którzy przybyli do Republiki Federalnej z innych kierunków niż Polska

To ja już nic nie rozumiem, przecież eksperci od spraw niemieckich, którzy wypowiadają się tu na forum, twierdzą że to nieprawda... 

2 godziny temu, DRK napisał(a):

Niemcy przerzucają do nas w większości migrantów, którzy przybyli do Republiki Federalnej z innych kierunków niż Polska.

Mówi o tym pod nazwiskiem Piotr Zgorzelski. Postać znana. Poseł 

Około 22:10

Szkoda, że nie można mu ufać, bo jest z koalicji rządzącej.

Poza tym tylko to wyciągnąłeś z jego wypowiedzi? Gość mówi, że będzie fajnie i bezpiecznie, bo MSWiA wykonuje dobrą robotę i granicą będzie szczelna. W to można wierzyć czy nie?

6 minut temu, tankathon napisał(a):

To ja już nic nie rozumiem, przecież eksperci od spraw niemieckich, którzy wypowiadają się tu na forum, twierdzą że to nieprawda... 

No dużo lepsze źródło niż twoje anonimowe i nadzieja, że komuś coś się stanie :)

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

tabelki i statystyki wrzucają!

Emotikony>>>>>>>źródła i tabelki :) ❤️ ;)

Zawsze!

Nasza 13letnia Julcia takie fajne wstawia ❤️ ❤️

10 minut temu, josephnba napisał(a):

Lepsze tabelki niż tweety „zwykłych Polaków” bez możliwości weryfikacji kto to i czy to prawda 

zawsze pisałem że mniej neta a więcej życia. dla mnie wzrost brudasów nastąpił za pisu a teraz czy 5-10 w to tam to to nie robi różnicy. w dodatku PiS oficjalnie nielubi ciapoli a PO kocha więc na moje swój elektorat bardziej w c***a robi PiS ale to już ich sekta i sprawa 

mocny wywiad, chciałoby się poszukać czegoś podobnego po drugiej strony barykady, ale no ciężko, bo jak posłuchałem ostatnio dwóch z onetu, to wzorem naszego forum, zajęli się szczuciem Bosaka i Konfy oraz patrolami obywatelskimi, czyli generalnie mało istotne rzeczy

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

W tweetach podane jest źródło? ;) :) ;)

"anonimowy informator" :)

o! to tak jak w tabelkach

"anonimowy kompilator" (+"anonimowi wprowadzacze danych do kompilacji", gdzie metodologia wprowadzania danych, definicja samych zagadnień itp zmienia się na przestrzeni lat)

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

o! to tak jak w tabelkach

"anonimowy kompilator" (+"anonimowi wprowadzacze danych do kompilacji", gdzie metodologia wprowadzania danych, definicja samych zagadnień itp zmienia się na przestrzeni lat)

Pod wykresami, które wrzucałem jest napisane "Źródło: Ministerstwo Spraw Zagranicznych".

Pfff, co to za źródło :( :( :(

Nie to co budowanie narracji w oparciu o niesprawdzalne tweety ❤️

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Pod wykresami, które wrzucałem jest napisane "Źródło: Ministerstwo Spraw Zagranicznych".

Pfff, co to za źródło :( :( :(

Nie to co budowanie narracji w oparciu o niesprawdzalne tweety ❤️

a kto w ministerstwie kompilował? kto przygotowywał dane wsadowe? jak wyglądała metodologia zbierania danych wsadowych w poszczególnych latach? jak brzmiały definicje w poszczególnych latach?

jest nawet ryzyko że osoby biorące udział w procederze tworzenia tych tabelek posiadają konta na twitterze!

13 minut temu, tankathon napisał(a):

Daj spokój, germanofil z rasistowskimi wykwitami, nie wypada. 🤭

W dniu 29.06.2025 o 11:47, tankathon napisał(a):

Chciałbym zobaczyć ponowny reportaż po tym jak przybysze zaczną się nudzić i zaczną ubogacać kulturowo miejscową ludność.

W dniu 29.06.2025 o 12:46, tankathon napisał(a):

Tak chciałbym zobaczyć reportaż powiedzmy za rok, jak wygląda życie mieszkańców wraz z napływem turystów, i czy stać uśmiechniętych ludzi na jakąś refleksję, tylko tyle. 

Jeśli tylko takie skojarzenie masz z napływem ludzi z Niemiec, nic nie poradzę, nie moja sprawa, ale jak dla mnie wszedłeś na nieakceptowalny poziom pokroju mayora. 

❤️

5 minut temu, julekstep napisał(a):

a kto w ministerstwie kompilował? kto przygotowywał dane wsadowe? jak wyglądała metodologia zbierania danych wsadowych w poszczególnych latach? jak brzmiały definicje w poszczególnych latach?

jest nawet ryzyko że osoby biorące udział w procederze tworzenia tych tabelek posiadają konta na twitterze!

Na tej zasadzie tweet z anonimowym źródłem > dowolną praca naukowa :)

Przy takim założeniu dane żadnego ministerstwa czy innej instytucji nie są wiarygodne.

Uważasz, że jestem rasistą?

Edytowane przez Pablo81

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Na tej zasadzie tweet z anonimowym źródłem > dowolną praca naukowa :)

to już Twoja nadinterpretacja

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Przy takim założeniu danego żadnego ministerstwa czy innej instytucji nie są wiarygodne.

myślę że dobrym założeniem startowym jest weryfikacja i wpasowanie w kontekst dowodów -> czy to twittów z dupy czy to tabelek z dupy

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Uważasz, że jestem rasistą?

to do mnie pytanie? coś takiego gdzieś sugerowałem?

chociaż w sumie jako użytkownik e-nba w pewnych kręgach na pewno możesz być tak postrzegany!