Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Teraz, julekstep napisał(a): Czy Ty wlasnie wrzucasz tabelki zeby udowadniac moje tezy czy o co ci chodzi? xD Nie wiem jak ta tabelka ma potwierdzić tezę, że legalność imigrantów nie ma dla ciebie znaczenia? Pokazuje tylko, że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024, a zatem w 2023 było większe zagrożenie zostania ofiarą inżynierów No ale wiem... w grę wchodzi to "ujawnienie" i w 2023 było pewnie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Nie wiem jak ta tabelka ma potwierdzić tezę, że legalność imigrantów nie ma dla ciebie znaczenia? Pokazuje tylko, że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024, a zatem w 2023 było większe zagrożenie zostania ofiarą inżynierów No ale wiem... w grę wchodzi to "ujawnienie" i w 2023 było pewnie lepsze Skoro wg Twojego screena zezwolenia czssowe są na 3 lata, w 2021 wydano 190 tysięcy zezwoleń a w 2024 310 tysięcy to jak Ci wyszło że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Nie wiem jak ta tabelka ma potwierdzić tezę, że legalność imigrantów nie ma dla ciebie znaczenia? Pokazuje tylko, że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024, a zatem w 2023 było większe zagrożenie zostania ofiarą inżynierów No ale wiem... w grę wchodzi to "ujawnienie" i w 2023 było pewnie lepsze Przeciez pisalem ze powodem 'peaku' z tabelki nr 1 moze byc to ze dzis latwiej o legalizacje. Ty zeby mnie 'zaorac' wrzuciles tabelke nr 2 pokazujaca ze....dzis jest latwiej o legalizacje. Lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, fluber napisał(a): Skoro wg Twojego screena zezwolenia czssowe są na 3 lata, w 2021 wydano 190 tysięcy zezwoleń a w 2024 310 tysięcy to jak Ci wyszło że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024? W 2023 bardziej niż w 2024 polskie społeczeństwo zostało narażone na napaść inżynierów. Ale jak to możliwe, że partia wojująca argumentem "inżynierów" wydała więcej pozwoleń niż koalicja, w którą ten argument był wymierzony, rok później? 7 minut temu, julekstep napisał(a): Przeciez pisalem ze powodem 'peaku' z tabelki nr 1 moze byc to ze dzis latwiej o legalizacje. Ty zeby mnie 'zaorac' wrzuciles tabelke nr 2 pokazujaca ze....dzis jest latwiej o legalizacje. Lol A jest łatwiej, czy sobie to wymyśliłeś przed chwilą? A dwa, to dlaczego w 23 wydano więcej pozwoleń niż w 24, skoro dziś jest łatwiej? Jaro ściągał więcej inżynierów niż Domek? No jak to tak? Edytowane 10 godzin temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): W 2023 bardziej niż w 2024 polskie społeczeństwo zostało narażone na napaść inżynierów. Nadal nie kumam co piszesz. W 2024 zezwolenie na pobyt czasowy miało o ponad 100 tysięcy ludzi więcej niż w 2023. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, fluber napisał(a): Nadal nie kumam co piszesz. W 2024 zezwolenie na pobyt czasowy miało o ponad 100 tysięcy ludzi więcej niż w 2023. 4 minuty temu, Pablo81 napisał(a): W 2023 bardziej niż w 2024 polskie społeczeństwo zostało narażone na napaść inżynierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 6 minut temu, Pablo81 napisał(a): A jest łatwiej, czy sobie to wymyśliłeś przed chwilą? A dwa, to dlaczego w 23 wydano więcej pozwoleń niż w 24, skoro dziś jest łatwiej? Jaro ściągał więcej inżynierów niż Domek? No jak to tak? Zapomniales juz ze peak z Twojej tabelki nr 1 odnosil sie do lat 2018 i 2019? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): W 2023 mieliśmy 830 tysięcy osób z zezwoleniem na pobyt czasowy a w 2024 940 tysięcy. No to kiedy bardziej byliśmy narażeni na napaść ? W 2023 jak zezwoleń było 830k czy w 2024 jak było ich 940k? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 20 minut temu, fluber napisał(a): Skoro wg Twojego screena zezwolenia czssowe są na 3 lata, w 2021 wydano 190 tysięcy zezwoleń a w 2024 310 tysięcy to jak Ci wyszło że w 2023 było więcej imigrantów niż w 2024? Jest tam napisane, że mogą trwać maksymalnie 3 lata Stworzyłeś jakieś wyliczenia w oparciu o coś co sobie uroiłeś. 10 minut temu, julekstep napisał(a): Zapomniales juz ze peak z Twojej tabelki nr 1 odnosil sie do lat 2018 i 2019? To potem PiSowi spadło "ujawnianie" nielegalnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 4 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Jest tam napisane, że mogą trwać maksymalnie 3 lata Stworzyłeś jakieś wyliczenia w oparciu o coś co sobie uroiłeś. Czyli w 2023 mogło być 300 tysięcy pozwoleń na 3 miesiące a w 2024 300 tysięcy na 3 lata i stworzyłeś jakieś wyliczenia w oparciu o coś co sobie uroiles?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): To potem PiSowi spadło "ujawnianie" nielegalnych? No PiS w temacie imigracji dal ciala (ulegajac januszom biznesu) i byl to jeden z powodow dla ktorych w 2023 na nich nie glosowalem. Nie wiem tylko jaki to ma zwiazek z tematem obecnie (poza slusznym wysmiewaniem ich hipokryzji - vide twitty Mateckiego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, fluber napisał(a): Czyli w 2023 mogło być 300 tysięcy pozwoleń na 3 miesiące a w 2024 300 tysięcy na 3 lata i stworzyłeś jakieś wyliczenia w oparciu o coś co sobie uroiles?:) Mając dane o ilości wydanych pozwoleń w 23 i 24 porównałem dwie liczby i wyszła mi, że ta przypisana do 23 jest większa Ty zaś założyłeś, że pozwolenie maksymalnie do 3 lat oznacza pozwolenie na 3 lata Ogólnie lipa zarzucać oponentom politykę otwartych granic, samemu rok wcześniej otwierając je jeszcze szerzej To tak nieładnie trochę... 6 minut temu, julekstep napisał(a): No PiS w temacie imigracji dal ciala (ulegajac januszom biznesu) i byl to jeden z powodow dla ktorych w 2023 na nich nie glosowalem. Nie wiem tylko jaki to ma zwiazek z tematem obecnie (poza slusznym wysmiewaniem ich hipokryzji - vide twitty Mateckiego). A bo chciałem nawiązać do hipokryzji właśnie i wczorajszego górnolotnego postu Usera na T, jak to wyborcy KO powinni się wstydzić i uznać swoją winę w kwestii imigracyjnej, a najlepiej niech sami doświadczą gniewu inżynierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 5 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Nigdy o takim czymś nie słyszałem. Ciężko mi też sobie wyobrazić, żeby kogoś przebywającego od pół roku w kraju złapano na ulicy czy wywleczono z miejsca zamieszkania, zapakowano do suki i wywieziono na teren innego kraju. To nie Chile Pinocheta. Czyli spokojnie możemy uznać, że przytłaczająca większość ostatnio odsyłanych trafiła do Niemiec za obecnego reżimu. Można z kolei dywagować, kiedy ci migranci znaleźli się u nas. Są dwie możliwości. a) dotarli do nas za patriotycznego rządu PiS. Ale wtedy musimy przyjąć, że przez 1,5 koczowali w lasach lub biwakowali na ławeczkach parków i rynków. I dopiero teraz jakaś przemożna siła nakazała im wyruszyć w dalszą drogę na zachód. b) docierają do nas za demokratycznego rządu KO, bez większych przeszkód pokonują granicę południową, ewentualnie wschodnią, a następnie forsują Nysę lub Odrę. Dla mnie realniejszy jest ten drugi scenariusz. Konkluzja. Widzę, że na ostatnich stronach wątku jest przekomarzanie czy patrioci wpuścili 5% migrantów więcej czy może to jednak demokraci prowadzą o błysk szprychy. To nie ma żadnego znaczenia, obydwie opcje dostatecznie skompromitowały się w tym temacie i zasługują na zezłomowanie. Czy do tego dojdzie - czas pokaże. Łatwo nie będzie, ale jest iskierka nadziei, bo elektorat zachodnich województw, zrażający się obecnie do KO, raczej nie przerzuci się na PiS. Znajdzie sobie inne opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) No ile można, niby łopatą podane zdanie, że nawet germanofile powinni zrozumieć, a i tak co pewien czas trzeba powtarzać, nie każdemu przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają do Polski pracować, choćby byli nawet zielonego koloru. Problem stanowią nieproszeni turyści, których głównym zajęciem jest błąkanie się bez celu lub jak kto woli, szukający swego miejsca na ziemi czy jakoś tak. Edytowane 7 godzin temu przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 6 minut temu, tankathon napisał(a): No ile można, niby łopatą podane zdanie, że nawet germanofile powinni zrozumieć, a i tak co pewien czas trzeba powtarzać, nie każdemu przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają do Polski pracować, choćby byli nawet zielonego koloru. Problem stanowią nieproszeni turyści, których głównym zajęciem jest błąkanie się bez celu lub jak kto woli, szukający swego miejsca na ziemi czy jakoś tak. Obie grupy mogą być problematyczne. Ci co przyjechali do Januszeksów pracując za grosze w c***owych warunkach i mieszkając w jakichś obskurnych hotelach pracowniczych raczej niespecjalnie zintegrują się z polskim społeczeństwem. Z drugiej strony całkiem możliwe, że wartościowymi imigrantami mogłaby być jakaś część tych osób z pierwszych rzutów na granicę polsko-białoruską. Paru z tych ludzi miało wyższe wykształcenie i legitne dokumenty, po prostu mimowolnie stali się elementem wojny hybrydowej. Oczywiście nie twierdzę, że powinniśmy ich wpuszczać (bo wiadomo, że jakby się wpuściło 50 osób to Łukaszenka za chwilę by sprowadził 5000) ale ten cały zwierzęcy hejt jaki się na nich wylał był mocno niesprawiedliwy. Jestem w stanie postawić się w położeniu jakiegoś Syryjczyka, który miał dość tej długoletniej wojny domowej i w akcie desperacji zaufał jakiemuś szemranemu typowi, który obiecywał mu bezpieczny wjazd do UE. Typ miał po prostu pecha w przeciwieństwie do innych typów z krajów trzeciego świata, którym PiS rozdawał wizy na lewo i prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, tankathon napisał(a): No ile można, niby łopatą podane zdanie, że nawet germanofile powinni zrozumieć, a i tak co pewien czas trzeba powtarzać, nie każdemu przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają do Polski pracować, choćby byli nawet zielonego koloru. Problem stanowią nieproszeni turyści, których głównym zajęciem jest błąkanie się bez celu lub jak kto woli, szukający swego miejsca na ziemi czy jakoś tak. 5 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Rozumiesz co oznacza ta pogięta niebieska kreska, przez niektórych nazwana wykresem? Gdybym miał problemy emocjonalne, to bym napisał, że szkoda, że wyborców partii, która rządziła w latach gdzie kreseczka była najwyżej powinien dosięgnąć gniew nielegalnych imigrantów, żeby się nauczyli. Ale to bardzo nieładnie by było i niemiło. Tak łopatą podałem specjalnie dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 9 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Wybacz, że przegapiłem jeden z twoich obrazków, jak widać mało wnikliwie śledzę i analizuję twoje wysrywy. Masz łopatę i wiesz co dalej.... bo na czytanie ze zrozumieniem nie ma co u ciebie liczyć, skoro nie potrafisz skleić do czego mógł się odnosić wpis... Edytowane 1 godzinę temu przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 50 minut temu Udostępnij Opublikowano 50 minut temu 55 minut temu, tankathon napisał(a): Wybacz, że przegapiłem jeden z twoich obrazków, jak widać mało wnikliwie śledzę i analizuję twoje wysrywy. Masz łopatę i wiesz co dalej.... bo na czytanie ze zrozumieniem nie ma co u ciebie liczyć, skoro nie potrafisz skleić do czego mógł się odnosić wpis... No czego mógł dotyczyć? Wyraziłeś nadzieję, że wyborcom KO coś się stanie z rąk nielegalnych imigrantów, bo sami są sobie winni. A dane o ilości nielegalnych imigrantów nazywasz obrazkiem. I to nie jest mój obrazak, a wykres obrazujący prawdziwe dane. Nie dość, że ziejesz nienawiścią, to jeszcze oparta jest ona na twojej ignorancji. EOT z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 39 minut temu Udostępnij Opublikowano 39 minut temu Fatalne jest to że my sobie skaczemy do gardeł podczas gdy problem i niebezpieczeństwo nie leży w nas tylko politykach i nieskutecznych służbach. Co gorsza zajęci soba i walka wewnętrzna jesteśmy ogrywani z zewnątrz. Przecież to oczywiste że każdy kraj nie chce nadmiaru imigrantów szczególnie tych bezproduktywnych i każdy gra w grę z krzesłami i muzyczka. Kazdy tańczy wokół i trzymając się krzesełka tylko czeka aby usiąść ( podrzucić jak najwięcej innym). My tymczasem zamiast pilnować swojej dupy aby też usiąść skupiamy się na osobie DJ i dyskutujemy o jakości muzyki w tle. Co gorsza dalej uważamy że jesteśmy kluczowym graczem i wszystko co nam uwiera powinno od nas być zabrane a z UE powinniśmy otrzymywać tylko wsparcie pieniądze dotacje i w razie potrzeby obronę sojuszniczą. Sa koszty są zyski. A gra polega na tym żeby się to rozkładało po równo. @fluber prosty przykład skupieniu się nie na tym co trzeba. Parę dni temu zaatakowałeś Tuska że jest przedstawicielem partii rządzącej w UE i że to oni chcieli imigrantów. Po pierwsze każdy na niechcianym problemie tylko traci i tu nie ma dobrych rozwiązań tylko ewentualnie mniej szkodliwych. Po drugie atakujac Tuska umyka Tobie że to nie jest system w próżni i gdzieś należy „należeć”. Z perspektywy Polski dobrze że jesteśmy po stronie tej dominującej o polityce partii. Chciałbyś aby polskie ugrupowania były po stronie niszowych całkowicie nieważnych ugrupowań może i z pięknymi frazesami dobrobyt dla każdego a inżynierzy do Chin? A narracja ataku jest tylko podyktowana że to KO tam jest bo jakby akurat PiS „rządził” w UE jako członek koalicji to już byśmy z twojej strony o tym nie poczytali. UE trzeba próbować ograć ale ich regułami gry. Takie wewnętrzne wojenki osłabiają nasze pozycje negocjacyjne na zewnątrz i to jest najistotniejszy problem z tych politycznych czyli i tak nie tsk istotnych jak te realne. A takim są kryminalne wydarzenia tych co u nas już są. Tylko bez sensu o tym pisać bo obecnie społeczeństwo jest tak mocno podzielone że tu już nie ma szans na równorzędne wspólne korzystne dla Polski stanowisko. Jeżeli wśród własnych rodzin mamy podziały z ludźmi bliskimi to co wymagać od ludzi obcych pójścia w dobrym wspólnym kierunku. Politycy poszli w tej mowie nienawiści za daleko. Niestety tak jak kogoś za internet można obecnie już ścigać to nie widzę szansy na to od strony polityków. no to chłopcy w krótkich spodenkach są ogrywani przez dużych graczy. Zaprawionych w bojach. A my sobie pogadajmy kto tu winny. PiS czy PO. śmiech na sali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 34 minuty temu Udostępnij Opublikowano 34 minuty temu 12 minut temu, Pablo81 napisał(a): No czego mógł dotyczyć? Wyraziłeś nadzieję, że wyborcom KO coś się stanie z rąk nielegalnych imigrantów, bo sami są sobie winni. A dane o ilości nielegalnych imigrantów nazywasz obrazkiem. I to nie jest mój obrazak, a wykres obrazujący prawdziwe dane. Nie dość, że ziejesz nienawiścią, to jeszcze oparta jest ona na twojej ignorancji. EOT z mojej strony. To że kolejny wpis cie przerósł to raczej zero zaskoczenia, ale przyznam, że mnie zaskoczyłeś tak rasistowskim wpisem, jeśli dla ciebie ubogacenie kulturowe to tylko przemoc, no cóż, a taki europejski byłeś, no ale może to nie twoja wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi