Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe o jakich przypadkach on mówi, przyszedłby na forum, to by wiedział, że nic się nie dzieje

podsumujmy

od połowy czerwca tamtego roku Niemcy zaczęli nam podrzucać imigrantów

w połowie maja tego roku Tusku grozi, że tak to nie będzie i my się postawimy

półtora miesiąca później Niemcy dalej robią co chcą, ale to wina Patroli Obywatelskich i skrajnej prawicy, bo się na to nie chcą godzić

jest 30 czerwiec Tusku grozi, że tak to nie będzie i my się postawimy, ale no to zależy, bo wiecie, nie możemy dać kontroli na granicach, bo ludzie do pracy jeżdżą, to nie jest takie proste, ale najgorsza to ta prawica, zobaczcie jaki oni nam wstyd robią

nie przetrwają tych 2 lat, nie ma takiej opcji nawet

wystarczy żeby ich rozliczyć z tego cytatu

Cytat

Każdy taki przypadek będzie badany, a konsekwencją tego będzie niewpuszczanie nikogo

co jeszcze musi ten zdrajca powiedzieć aby ludzie przejrzeli na oczy?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

21 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie przetrwają tych 2 lat, nie ma takiej opcji nawet

Nie ma takich realiów, w których PSL drgnie z miejsca i odda choćby stołek. 

I taki scenariusz jest całkiem możliwy, bo nikt się nie będzie mieszał, gdy polska SG ładnie współpracuje ze szkopami. 

Edytowane przez tankathon

1 minutę temu, tankathon napisał(a):

Nie ma takich realiów, w których PSL drgnie z miejsca i odda choćby stołek. 

tak samo miało nie być czasoprzestrzeni w której Trzasku przegrywa wybory

za chwilę odmrożą ceny energii etc. co w połączeniu z kryzysem na granicach i pewnie innymi rzeczami, które w między czasie wyjdą wystarczjąco mogą tą bankę wkurwu napompować

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

za chwilę odmrożą ceny energii etc. co w połączeniu z kryzysem na granicach i pewnie innymi rzeczami, które w między czasie wyjdą wystarczjąco mogą tą bankę wkurwu napompować

No ale to jest PSL, najbadziej elastyczna i bezideowa partia polskiej polityki, z ich strony można być pewnym, że niezależnie od wszystkiego wiernie będą trwać przy rudym. 

15 minut temu, tankathon napisał(a):

No ale to jest PSL, najbadziej elastyczna i bezideowa partia polskiej polityki, z ich strony można być pewnym, że niezależnie od wszystkiego wiernie będą trwać przy rudym. 

ja tu nie mówią o rozwiązaniu rządu poprzez głosowanie w sejmie

https://wiadomosci.radiozet.pl/torun/klaudia-k-nie-zyje-24-latka-zaatakowana-w-parku-w-toruniu-zmarla-w-szpitalu

ciekawe czemu teraz dopiero wszyscy o tym piszą, a nie już w piatek kiedy to się stało, ktoś liczył, że dziewczyna przeżyje?

słyszałeś o tym @ignazz?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

so-it-begins-raining.gif

Czyli mamy w zasadzie potwierdzenie plotek z czasów kampanii, o tym, że Pan Premier i (przede wszystkim) Pani Przewodnicząca Komisji Europejskiej wstrzymywali/minimalizowali, to co dzieje się obecnie na zachodniej granicy 

Ciekawe czy Donald ma po prostu wyjebane jajca w przyszłe wybory i wywiązuje się z obietnic względem KE, jednocześnie przygotowując sobie miejscówkę w Brukseli, czy są tu jeszcze jakieś inne szachy 5D

@Życie_to_mem patrz co za przypadek :) :) :) 

31 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

I nie ma, już przygotowali się pod powtórkę wyborów i ustawienie wszystkiego 

21 godzin temu, Pablo81 napisał(a):

Nie trafili, bo zostali zidentyfikowani jako nielegalni imigranci na granicy Polsko - Niemieckiej

Czy to oznacza, że ci nielegalni imigranci to takie osoby, które ledwie parę chwil wcześniej wtargnęły do Niemiec i z miejsca są zawracane do Polski? Albo  wczoraj. No, góra tydzień temu.

Chodzi mi o to, czy nie są to w przeważającej większości osoby, które przebywały w Republice Federalnej np pół roku lub dłużej?

17 minut temu, DRK napisał(a):

Czy to oznacza, że ci nielegalni imigranci to takie osoby, które ledwie parę chwil wcześniej wtargnęły do Niemiec i z miejsca są zawracane do Polski? Albo  wczoraj. No, góra tydzień temu.

Chodzi mi o to, czy nie są to w przeważającej większości osoby, które przebywały w Republice Federalnej np pół roku lub dłużej?

To są osoby o takim samym statusie, jak te zwracane na granicy polsko-białoruskiej.

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

To są osoby o takim samym statusie, jak te zwracane na granicy polsko-białoruskiej.

Pełna zgoda. Osoby wracane do nas z Niemiec winny mieć ten sam status jak te, które nielegalnie trafiły do nas z Białorusi i są przez nas zawracane do kartoflarza.

W innym przypadku to byłby skandal.

Choć ja pytałem o zupełnie coś innego: czy Niemcy wracają nam tych, którzy krótko przebywali na ich terenie (tzn złapanych na próbie przekroczenia granicy lub wkrótce po tym) czy takich, którzy już dłuższy czas mieli możliwość zapoznania się z urokami państwa naszych zachodnich sąsiadów.

Uczciwie mówię, że ja tej wiedzy nie posiadam, a widzę, że Ty sprawnie poruszasz się w tym temacie więc liczyłem na jakieś info z Twojej strony.

Edytowane przez DRK

55 minut temu, DRK napisał(a):

Pełna zgoda. Osoby wracane do nas z Niemiec winny mieć ten sam status jak te, które nielegalnie trafiły do nas z Białorusi i są przez nas zawracane do kartoflarza.

W innym przypadku to byłby skandal.

Choć ja pytałem o zupełnie coś innego: czy Niemcy wracają nam tych, którzy krótko przebywali na ich terenie (tzn złapanych na próbie przekroczenia granicy lub wkrótce po tym) czy takich, którzy już dłuższy czas mieli możliwość zapoznania się z urokami państwa naszych zachodnich sąsiadów.

Uczciwie mówię, że ja tej wiedzy nie posiadam, a widzę, że Ty sprawnie poruszasz się w tym temacie więc liczyłem na jakieś info z Twojej strony.

Nigdy o takim czymś nie słyszałem. Ciężko mi też sobie wyobrazić, żeby kogoś przebywającego od pół roku w kraju złapano na ulicy czy wywleczono z miejsca zamieszkania, zapakowano do suki i wywieziono na teren innego kraju. To nie Chile Pinocheta.