Pablo81 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, fluber napisał(a): Odwożą i wysadzają w losowych miejscach na Zachodzie. Jedno nie wyklucza drugiego. Nawet Berliński Sąd Admnistracyjny wydał wyrok, że to co robią Niemcy jest nielegalne, ale Merz to nie Merkel czy Scholz i ma wyjebane na to https://pl.euronews.com/europa/2025/06/03/berlinski-sad-orzekl-ze-odsylanie-osob-ubiegajacych-sie-o-azyl-na-granicach-jest-niezgodne Daj przykłady. Ale nie tweety z grupą ludzi na pasach lub ludzi przekazanych polskiej straży granicznej. AI twierdzi, że przypadki wysadzania w losowych miejscach są sporadyczne i zostały niemieckiej stronie zgłoszone jako skargi. Żeby nie wyszło jak wczoraj, że całe kilka straszenia oparte było o obecność ludzi, którzy mają legalne zezwolenie na pobyt. Cytując klasyka: 9 godzin temu, fluber napisał(a): Zapytaj ai... i daj znać... Edytowane 15 godzin temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 8 minut temu, Pablo81 napisał(a): Daj przykłady. Ale nie tweety z grupą ludzi na pasach lub ludzi przekazanych polskiej straży granicznej. AI twierdzi, że przypadki wysadzania w losowych miejscach są sporadyczne i zostały niemieckiej stronie zgłoszone jako skargi. Żeby nie wyszło jak wczoraj, że całe kilka straszenia oparte było o obecność ludzi, którzy mają legalne zezwolenie na pobyt. Cytując klasyka: O takich przypadkach pisze między innymi oko press. Ile ich było i ile zostało zauważonych, faktycznie nie jest to podawane. Niemniej moje zdanie dotyczy tego, że takie rzeczy się dzieją a nie, że to jedyny sposób odsyłania ludzi z powrotem do Polski, więc cieszę się, że się pod tym względem zgadzamy. https://oko.press/zawracani-uchodzcy-nacjonalisci-aktywisci-na-zachodniej-granicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 5 minut temu, fluber napisał(a): O takich przypadkach pisze między innymi oko press. Ile ich było i ile zostało zauważonych, faktycznie nie jest to podawane. Niemniej moje zdanie dotyczy tego, że takie rzeczy się dzieją a nie, że to jedyny sposób odsyłania ludzi z powrotem do Polski, więc cieszę się, że się pod tym względem zgadzamy. https://oko.press/zawracani-uchodzcy-nacjonalisci-aktywisci-na-zachodniej-granicy Prosilem o przykłady z osobami porzucanych w losowych miejscach w Polsce, a ty mi podajesz link do artykułu, w którym NIC o tym nie ma Cmon. Gość wczoraj grzał tu pół dnia temat, pisząc o ludziach bez papierów i możliwości weryfikowania tożsamości, a po 60s wyszukiwania okazało się w, że ci ludzie mieli pozwolenie na pobyt w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 14 minut temu, Pablo81 napisał(a): Prosilem o przykłady z osobami porzucanych w losowych miejscach w Polsce, a ty mi podajesz link do artykułu, w którym NIC o tym nie ma Cmon. Gość wczoraj grzał tu pół dnia temat, pisząc o ludziach bez papierów i możliwości weryfikowania tożsamości, a po 60s wyszukiwania okazało się w, że ci ludzie mieli pozwolenie na pobyt w Polsce. "Zbiera zasoby dla uchodźców, którym pomaga jej grupa, klasyczny zestaw znany już z granicy polsko-białoruskiej. Ubrania, powerbanki, bieliznę, kurtki, koce. Także bandaże, środki pomocy medycznej. „Udzielamy pomocy medycznej, ale na razie to nie są poważne sprawy. Skaleczenia, skręcone kostki, wychłodzenie. Nie mieliśmy tu dużo interwencji. Czujemy jednak, że sytuacja może się zmienić zupełnie już za godzinę albo jutro”. „Szukamy w tej okolicy osób obeznanych w pomocy medycznej, które mogłyby nam pomóc. Sytuacja nie jest tak zła, jak na wschodzie, ale z doświadczenia wiem, że wypadki zdarzają się niespodziewanie i warto być na nie gotowym”. Zwraca też uwagę na dużą ilość zgłoszeń w piątki i weekendy. „Biura i urzędy Straży Granicznej w naszym rejonie zamykają się w piątek o 15:00. Nie wiem, czy ilość zgłoszeń wynika z tego, że celowo druga strona dokonuje pushbacków, kiedy nasza Straż nie pracuje, czy może to zbieg okoliczności. Jednak najwięcej »pinezek« od kilku tygodni mamy w piątki, soboty i niedziele”. "Jest wyraźnie zrozpaczona. „Czuję, że to ważne, żeby ludzie wiedzieli, co tu się dzieje. Choć nie wiem, czy to coś zmieni. Czy samo mówienie o problemie zmobilizuje ludzi. Spotykam tu wiele osób, które są w fatalnej sytuacji i wymagają kompleksowej opieki. Konieczna jest pomoc na dużą skalę: dostarczenie jedzenie" by zatrzymać się i porozmawiać, więc rozmawiałam z kilkoma takimi osobami. Opowiadali, że próbowali przejść na stronę niemiecką, tamtejsza policja ich zatrzymała. Zabrano im telefony, trzymano w zamknięciu godzinami, otrzymywali papiery, że im azyl się nie należy. Przewożono ich na polską stronę i zostawiano – na dworcu, w środku miasta, na stacji benzynowej, pośrodku niczego. Mówiono im, że mają też zapłacić za niemiecką procedurę. Że powinny zapłacić za zawrócenie do Polski, pokazywali mi nawet rachunki, które im wystawiano. Ale nie wiem, jak jest to dokładnie skonstruowane i czy opłacenie tego rachunku jest egzekwowane” – kontynuuje. Opowiada dalej, że te osoby są zagubione, nie wiedzą, czy mogą się ubiegać o azyl, spędzają całe dni na ulicy. Znajdują się w takim limbo, z polsko-białoruskiej granicy jadą kilka godzin, lądują tu, i czeka ich kolejny pushback. Jako to może być skala? „Na saksońskim odcinku granicy o długości 80 km od kwietnia do maja 2024 roku było 150 pushbacków, o których czytałam w niemieckich statystykach. Spotkałam w tym okresie ponad 20 osób na ulicy mojego miasta. Ale mogło ich być dużo więcej”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 40 minut temu, fluber napisał(a): Odwożą i wysadzają w losowych miejscach na Zachodzie. Jedno nie wyklucza drugiego. Nawet Berliński Sąd Admnistracyjny wydał wyrok, że to co robią Niemcy jest nielegalne, ale Merz to nie Merkel czy Scholz i ma wyjebane na to https://pl.euronews.com/europa/2025/06/03/berlinski-sad-orzekl-ze-odsylanie-osob-ubiegajacych-sie-o-azyl-na-granicach-jest-niezgodne Czyli cofają do Polski tych co nielegalnie z Polski trafili do Niemiec. To chyba podobnie jak my robimy na granicy z Białorusią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): "Zbiera zasoby dla uchodźców, którym pomaga jej grupa, klasyczny zestaw znany już z granicy polsko-białoruskiej. Ubrania, powerbanki, bieliznę, kurtki, koce. Także bandaże, środki pomocy medycznej. „Udzielamy pomocy medycznej, ale na razie to nie są poważne sprawy. Skaleczenia, skręcone kostki, wychłodzenie. Nie mieliśmy tu dużo interwencji. Czujemy jednak, że sytuacja może się zmienić zupełnie już za godzinę albo jutro”. „Szukamy w tej okolicy osób obeznanych w pomocy medycznej, które mogłyby nam pomóc. Sytuacja nie jest tak zła, jak na wschodzie, ale z doświadczenia wiem, że wypadki zdarzają się niespodziewanie i warto być na nie gotowym”. Zwraca też uwagę na dużą ilość zgłoszeń w piątki i weekendy. „Biura i urzędy Straży Granicznej w naszym rejonie zamykają się w piątek o 15:00. Nie wiem, czy ilość zgłoszeń wynika z tego, że celowo druga strona dokonuje pushbacków, kiedy nasza Straż nie pracuje, czy może to zbieg okoliczności. Jednak najwięcej »pinezek« od kilku tygodni mamy w piątki, soboty i niedziele”. "Jest wyraźnie zrozpaczona. „Czuję, że to ważne, żeby ludzie wiedzieli, co tu się dzieje. Choć nie wiem, czy to coś zmieni. Czy samo mówienie o problemie zmobilizuje ludzi. Spotykam tu wiele osób, które są w fatalnej sytuacji i wymagają kompleksowej opieki. Konieczna jest pomoc na dużą skalę: dostarczenie jedzenie" by zatrzymać się i porozmawiać, więc rozmawiałam z kilkoma takimi osobami. Opowiadali, że próbowali przejść na stronę niemiecką, tamtejsza policja ich zatrzymała. Zabrano im telefony, trzymano w zamknięciu godzinami, otrzymywali papiery, że im azyl się nie należy. Przewożono ich na polską stronę i zostawiano – na dworcu, w środku miasta, na stacji benzynowej, pośrodku niczego. Mówiono im, że mają też zapłacić za niemiecką procedurę. Że powinny zapłacić za zawrócenie do Polski, pokazywali mi nawet rachunki, które im wystawiano. Ale nie wiem, jak jest to dokładnie skonstruowane i czy opłacenie tego rachunku jest egzekwowane” – kontynuuje. Opowiada dalej, że te osoby są zagubione, nie wiedzą, czy mogą się ubiegać o azyl, spędzają całe dni na ulicy. Znajdują się w takim limbo, z polsko-białoruskiej granicy jadą kilka godzin, lądują tu, i czeka ich kolejny pushback. Jako to może być skala? „Na saksońskim odcinku granicy o długości 80 km od kwietnia do maja 2024 roku było 150 pushbacków, o których czytałam w niemieckich statystykach. Spotkałam w tym okresie ponad 20 osób na ulicy mojego miasta. Ale mogło ich być dużo więcej”. To nie jest to samo, co na granicy z Białorusią? Czym to się różni? I dalej malo o podrzucaniu w losowe miejsca w Polsce. Dalej udowadniasz, że zawracanie istnie, z czym nikt nie polemizuje. I teraz cytaty, o tym, że polska straż graniczna na wschodzie i niemiecka na zachodzie są złe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 8 minut temu, Pablo81 napisał(a): To nie jest to samo, co na granicy z Białorusią? Czym to się różni? Nasza straż graniczna po prostu nie powinna wpuszczać nielegalnych emigrantów z Niemice do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, jack napisał(a): Nasza straż graniczna po prostu nie powinna wpuszczać nielegalnych emigrantów z Niemice do Polski. Jak najbardziej. Lustrzana reakcja. Kontrola i jak ktoś nie ma papierów, to zawracają do Niemiec. Edytowane 14 godzin temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) czyli grzany temat bez sensu? w ogóle beka że jedzie się z Tuskiem jako Niemcem, jakby był prawidzym Niemcem to uruchomiłby nieczynne obozy pracy na terenie Polski i byłoby po problemie Edytowane 14 godzin temu przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 1 minutę temu, Koelner napisał(a): czyli grzany temat bez sensu? w ogóle beka że jedzie się z Tuskiem jako Niemcem, jakby był prawidzym Niemcem to uruchomiłby nieczynne obozy pracy na terenie Polski i byłoby po problemie Nie do końca bez sensu, bo jest masa różnych imigrantów na terenie Pl, a ich obecność wychodzi dopiero na granicy De-Pl. Należałoby jakość uszczelnić granie w miejscach, w którymi ci ludzie dostają się do Polski. Obozy pracy to wcześniej. Teraz socjal za friko, chociaż powoli, pod presją społeczną, od tego odchodzi się tu odchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Teraz, Pablo81 napisał(a): Obozy pracy to wcześniej. Teraz socjal za friko, chociaż powoli, pod presją społeczną, od tego odchodzi się tu odchodzi. Socjal i tak już jest coraz bardziej c***owy że typ spawacz z Bangladeszu któremu znajomy wynajmował chatę wyjebał do Zatoki Perskiej pół roku temu bo tam są w c*** lepsze stawki i warunki. Ekonomicznie Europa zjeżdża w dół więc kwestia czasu kiedy stanie się coraz mniej atrakcyjnym kierunkiem, jakby jeszcze biznes nie wierzył w moc taniej siły roboczej z Afryki to temat mógłby być dawno wyeliminowany a tak to kusi ich jeszcze ten socjal, możliwość poruchania grubych Julek i lekka praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Odyeb się od Julka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, jack napisał(a): Są na to jakieś dowody? już rok temu było o tym głośno https://www.pap.pl/aktualnosci/radiowoz-niemieckiej-policji-po-polskiej-stronie-zostawil-rodzine-imigrantow-straz to z tego roku https://www.chojna24.pl/2025/04/niemiecka-policja-wywioza-imigrantow-do.html?m=1 a to KZ z wczoraj gdzie jest nagranie jednego z podgrqnicznych mieszkańców, jeden z nich otwarcie, nieanonimowo mówi, że są w Rosówku zostawiani i służb to często nie iinteresuje i to są tylko przypadki o których ktoś napisał, powiedział, u mnie w Gryfinie na przejsciu od kiedy jest SS na 100 przejazdów przez nią w 99 przypadkach nie ma żywej duszy co mam w przeciwwadze? wysrywy Pablo, który co prawda wyśmieje jakiś tweet i wszystko inne zaneguje, ale on jeździ do Niemiec... samochodem w praktyce nie ma żadnych dowodów na to, że typ ma choćby rower, ale trzeba mu wierzyć, nieważne, że jest tu największą poroniemiecką kukłą, napluć, nasrać, wyśmiać, zanegować, wyłącz kompa, powtórz schemat a my mamy się teraz powoływać na dane rządowe kiedy Tusk w połowie maja mówił: "Powiedziałem Niemcom - jeśli będziecie próbowali przesyłać nam migrantów, to w ostatecznym momencie zastosuję art. 72, który pozwoli na wypowiedzenie czasowe wszystkich zobowiązań traktatowych" - powiedział Donald Tusk w rozmowie z Justyną Dobrosz-Oracz dla TVP InfoPolicja Śmiertelne pPolitykBezpieczeńa Edytowane 9 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 2 godziny temu, Koelner napisał(a): Socjal i tak już jest coraz bardziej c***owy że typ spawacz z Bangladeszu któremu znajomy wynajmował chatę wyjebał do Zatoki Perskiej pół roku temu bo tam są w c*** lepsze stawki i warunki. Ekonomicznie Europa zjeżdża w dół więc kwestia czasu kiedy stanie się coraz mniej atrakcyjnym kierunkiem, jakby jeszcze biznes nie wierzył w moc taniej siły roboczej z Afryki to temat mógłby być dawno wyeliminowany a tak to kusi ich jeszcze ten socjal, możliwość poruchania grubych Julek i lekka praca Ostatnim razem jak byłem w Kenii, zarabiali tam po kilka euro na dzień i to Ci co mieli pracę, bo bezrobocie takie vibe 00’. Sądzę, że trochę i to ładne trochę potrwa, zanim Europa przestanie być dla nich atrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 20 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): już rok temu było o tym głośno https://www.pap.pl/aktualnosci/radiowoz-niemieckiej-policji-po-polskiej-stronie-zostawil-rodzine-imigrantow-straz to z tego roku https://www.chojna24.pl/2025/04/niemiecka-policja-wywioza-imigrantow-do.html?m=1 a to KZ z wczoraj gdzie jest nagranie jednego z podgrqnicznych mieszkańców, jeden z nich otwarcie, nieanonimowo mówi, że są w Rosówku zostawiani i służb to często nie iinteresuje i to są tylko przypadki o których ktoś napisał, powiedział, u mnie w Gryfinie na przejsciu od kiedy jest SS na 100 przejazdów przez nią w 99 przypadkach nie ma żywej duszy co mam w przeciwwadze? wysrywy Pablo, który co prawda wyśmieje jakiś tweet i wszystko inne zaneguje, ale on jeździ do Niemiec... samochodem w praktyce nie ma żadnych dowodów na to, że typ ma choćby rower, ale trzeba mu wierzyć, nieważne, że jest tu największą poroniemiecką kukłą, napluć, nasrać, wyśmiać, zanegować, wyłącz kompa, powtórz schemat a my mamy się teraz powoływać na dane rządowe kiedy Tusk w połowie maja mówił: "Powiedziałem Niemcom - jeśli będziecie próbowali przesyłać nam migrantów, to w ostatecznym momencie zastosuję art. 72, który pozwoli na wypowiedzenie czasowe wszystkich zobowiązań traktatowych" - powiedział Donald Tusk w rozmowie z Justyną Dobrosz-Oracz dla TVP Info. Mieszkowice Policja Śmiertelne potrąceniejna24.pl - powiat gryfiński, myśliborski i pyrzycki, portal i telewizja internetowa Home RODO Polityka Prywatności PolitykBezpieczeńa Słuchaj pajacu, zaczynasz mnie męczyć. Masz jakiś ciężko okres w życiu? Do każdego, kto ma czelność mieć inne zdanie, w każdym temacie reagujesz agresją i atakiem personalnym. Zblazniles się wczoraj pisząc: 19 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie pamiętam już jak dokładnie powiedział, ogólnie to średnio mnie obchodzi skąd oni faktycznie się wzięli, skoro i tak nie można ich zwykle zidentyfikować a po 20 sekundach reaserchu wyszło to: 13 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Zgooglowalem. - Osoby, które widziano, to trzech mężczyzn i jedna kobieta z Somalii. Mają tymczasowe dokumenty pobytowe. Nie są poszukiwani, nie złamali prawa - tłumaczył nadkom. Mirosław Szczepaniak, komendant Komisariatu Policji w Chojnie. https://gs24.pl/migranci-z-afryki-w-chojnie-jest-reakcja-wladz-gminy-naszym-zadaniem-jest-dbac-o-bezpieczenstwo-naszych-mieszkancow/ar/c1p2-27724115 Może miej pretensje do tych, którzy im te dokumenty wydali. Najwyraźniej takich na pobyt w Niemczech nie mieli. Takie osoby jak ty są idealnym źródłem do manipulacji, bo opierają swoją życiową wiedzę wyłącznie na krótkich przekazach z x. Więc ładnie przeproś błaźnie, za pisanie totalnych bzur. A w przypadkach sprzed roku i kwietnia została złożona oficjalna skarga, a ty twierdzisz na podstawie jakichś zdjęć , że jest to w ostatnim czasie nagminne. Napisz coś jeszcze o szkodliwości szczepionek i płaskiej ziemi. Jest k**** tyle przykładów z ostatniego czasu, a podajesz jeden sprzed roku a drugi z kwietnia, o których sam pisałem. Idź na granicę z kolegami atakować polską straż graniczną, albo miej do niej pretensje, że robi pushbacki na granicy z Białorusią, hipokryto. Edytowane 10 godzin temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, Pablo81 napisał(a): Zblazniles się wczoraj pisząc przecież Ty mnie wtedy pytałeś o filmik z Bosakiem, a Chojnie było długo potem Twój reasrarch nie istnieje, twój byt w tym temacie to negowanie wszystkiego, a jak dostajesz trzy konkretne przykłady to masz głowe w dupie jak na przyszlość, kanalio skończona, będziesz dawał EOT to nie obrabiaj od rana dupy tej osobie, choc w sumie nie wiem czego wymagam, przecież Ty nie masz kręgosłupa Edytowane 11 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Trochę to tak wygląda jakbyśmy (jako Polska) uznali, że Niemcy są durni i skoro Merkel zaprosiła 10 lat temu uchodźców do siebie to my teraz nie będziemy się kłopotać i łapać ich na naszej granicy, niech sobie spokojnie do Niemiec przejadą. Ale, że Niemcy już się zorientowali, że sobie średnio radzą to zaczęli tych uchodźców do nas zawracać. A my się teraz oburzamy bo Niemiec nam przywiózł ale nie przeszkadzało nam gdy ten sam cudzoziemiec przez całą Polskę wędrował. Nawet w sumie niektórych to bawiło, bo to trochę na złość Niemicom zrobimy. Chcieli to niech sobie radzą. A jeszcze na to najlepsza, że sami od lat stosujemy pushbacki na granicy z Białorusią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): przecież Ty mnie wtedy pytałeś o filmik z Bosakiem, a Chojnie było długo potem Twój reasrarch nie istnieje, twój byt w tym temacie to negowanie wszystkiego, a jak dostajesz trzy konkretne przykłady to masz głowe w dupie jak na przyszlość, kanalio skończona, będziesz dawał EOT to nie obrabiaj od rana dupy tej osobie, choc w sumie nie wiem czego wymagam, przecież Ty nie masz kręgosłupa Dobra, idź tam szukać rewelacji na X Przepraszam, że nazwałem cię pajacem i błaznem. Twoje posty wynikają z czegoś innego, więc sorry Bez urazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, jack napisał(a): Trochę to tak wygląda jakbyśmy (jako Polska) uznali, że Niemcy są durni i skoro Merkel zaprosiła 10 lat temu uchodźców do siebie to my teraz nie będziemy się kłopotać i łapać ich na naszej granicy, niech sobie spokojnie do Niemiec przejadą. Ale, że Niemcy już się zorientowali, że sobie średnio radzą to zaczęli tych uchodźców do nas zawracać. A my się teraz oburzamy bo Niemiec nam przywiózł ale nie przeszkadzało nam gdy ten sam cudzoziemiec przez całą Polskę wędrował. Nawet w sumie niektórych to bawiło, bo to trochę na złość Niemicom zrobimy. Chcieli to niech sobie radzą. A jeszcze na to najlepsza, że sami od lat stosujemy pushbacki na granicy z Białorusią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 2 minuty temu, jack napisał(a): Chcieli to niech sobie radzą nie wiem co złego w takim podejściu, to my powinniśmy w 100% decydować o tym kogo przyjmiemy, a zamiast tego mamy totalny chaos i kłamstwa wszędzie tylko kłamstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi