Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Typowemu Kowalskiemu się dużo wydaje 

podam przykład ze swojego podwórka 

pożar, jestem KDR, wychodzę, robię rekonesans, w tym czasie pierwsza Rota się ubiera w aparaty AODO

leci jakiś c*** z ryjem że sobie spaceruję a mu się dom pali a tamci już powinni lać wodę 

Każe mu odejść a dokładnie to spierdalac bo każde jego pi****lenie to strata czasu a ja muszę ocenić czy mam wystarczające środki i siły i jak ustawić pierwsza linie 

tu jest podobnie, te debile z republiki robią politykę na służbach granicznych 

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Postaraj się bez personalnych ataków. Jacy "wszyscy"? Wrzucasz setki jakiegoś spamu, zdjęcia jakichś ludzi na pasach, czy filmiki bez treści z krzyczącym dziadkiem.

jakie filmiki bez treści, nie wszystko co znajdę w sieci jest zawsze legitne, ale co było bez treści, reportaż KZ?

łatwiej by było uniknąć wycieczek personalnych gdybyś nie pisał o sprawach tak niejednoznacznych i ciężkich do ocenienia z tonie 100% przekonania i to na bazie siebie samego, czyli osoby, która nie dała się raczej poznać jako osoba mająca obiektywne trzeźwe spojrzenie na działania rządu

Tak – zdarzyły się pojedyncze przypadki, gdy niemiecka policja transportowała imigrantów na stronę polską i tam ich pozostawiała

jakie pojedyncze, w samej Chojnie, 40km ode mnie, blisko granicy w Krajniku, takich przypadków było bardzo dużo, tylko  pisały o tym lokalne media, to województwo jest  pod kontrolą PO od dekad, tu przekaz informacji jest ściśle kontrolowany

4 minuty temu, josephnba napisał(a):

Obsiadło te babkę jak muchy u drą ryje 

ty już niewiele brakuje do eskalacji a Republika tylko to podgrzewa 

ale to nie Republika będzie temu winna, niedługo nikt nie będzie musiał niczego podgrzewać

oby nie, no, ale się nie zapowiada za bardzo

8 minut temu, josephnba napisał(a):

u jest podobnie, te debile z republiki robią politykę na służbach granicznych 

Pan pierwszy rok z polskimi mediami?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przecież nawet straż miejska w Szczecinie potwierdziła, że ci, których nagrywał Matecki zostali do ośrodków po kilku dniach przewiezieni, ludzie mieszkający w Rosówku też mówią, że zwykle nic ich nie odbiera i jadą sobie autobusami do centrum

jak zwykle wszyscy kłamią a tylko Pablo wie, jak jest naprawdę, bo on ma samochód i widział

ale tam nie było jakiś ataków na służby, póki co jest w miarę spokój

Nie rozumiem co tak dokładnie chcesz przekazać, bo w drugim już poście się na tę sytuację powołujesz :(

Co "ludzie" z Rosnòwka mówią, a co tuszuje w ramach spisku KO? Kogo nic nie odbiera? Po kolei.

12 minut temu, dannygd napisał(a):

Śmieszy Cię problem czy Twoja niewiedza?

śmieszy mnie Twoja pewność w każdym temacie :) 

aaa no i wpis o wpływie uzależnionego na otoczenie w kontekście snusa też mnie ofc bardzo rozśmieszył

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Nie rozumiem co tak dokładnie chcesz przekazać, bo w drugim już poście się na tę sytuację powołujesz :(

Co "ludzie" z Rosnòwka mówią, a co tuszuje w ramach spisku KO? Kogo nic nie odbiera? Po kolei.

obejrzałeś ten materiał? bo nie wiem czy mam całość streścić

poszukaj o przypadkach wysadzania inżynierów w okolicach Chojny, bo to ominąłeś chyba

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

obejrzałeś ten materiał? bo nie wiem czy mam całość streścić

poszukaj o przypadkach wysadzania inżynierów w okolicach Chojny, bo to ominąłeś chyba

Zgooglowalem.

- Osoby, które widziano, to trzech mężczyzn i jedna kobieta z Somalii. Mają tymczasowe dokumenty pobytowe. Nie są poszukiwani, nie złamali prawa - tłumaczył nadkom. Mirosław Szczepaniak, komendant Komisariatu Policji w Chojnie.

https://gs24.pl/migranci-z-afryki-w-chojnie-jest-reakcja-wladz-gminy-naszym-zadaniem-jest-dbac-o-bezpieczenstwo-naszych-mieszkancow/ar/c1p2-27724115

Może miej pretensje do tych, którzy im te dokumenty wydali. Najwyraźniej takich na pobyt w Niemczech nie mieli.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Zgooglowalem.

- Osoby, które widziano, to trzech mężczyzn i jedna kobieta z Somalii. Mają tymczasowe dokumenty pobytowe. Nie są poszukiwani, nie złamali prawa - tłumaczył nadkom. Mirosław Szczepaniak, komendant Komisariatu Policji w Chojnie.

https://gs24.pl/migranci-z-afryki-w-chojnie-jest-reakcja-wladz-gminy-naszym-zadaniem-jest-dbac-o-bezpieczenstwo-naszych-mieszkancow/ar/c1p2-27724115

tego jest więcej

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Może miej pretensje do tych, którzy im te dokumenty pobytowe wydali, a nie do Niemców, którzy wydać nie chcieli i zawrócili.

napisałem o lokalnych mediach, to wrzuciłeś największy portal w Szczecinie, good job Bro

https://www.chojna24.pl/2025/06/imigranci-na-ulicach-chojny-mieszkancy.html?m=1&fbclid=IwY2xjawLIrBJleHRuA2FlbQIxMQABHpTGUnnfyqnKJWfrVF1NzL_bGBMmVM7ye4k2J9sie9NqAWAwYIdQU4VrlojS_aem_77pX3N1LNoNmzfoJmhrT7w

pierwsza z brzegu sprzed kilku dni

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Co?

Wrzucasz artykuł, gdzie jest napisane:

Na razie brak oficjalnych informacji o przebiegu działań służb oraz statusie osób, które pojawiły się w mieście.

Ja wrzucam pełniejszy, gdzie ich status jest wyjaśniony i piszesz good Job :)

Trochę się podpaliles tweetami, ale po to je robią. Ja kończę temat, bo to nawet nie byli nielegalni imigranci.

Edytowane przez Pablo81

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Co?

Wrzucasz artykuł, gdzie jest napisane:

Na razie brak oficjalnych informacji o przebiegu działań służb oraz statusie osób, które pojawiły się w mieście.

Ja wrzucam pełniejszy, gdzie ich status jest wyjaśniony i piszesz good Job :)

chciałem ci jedynie pokazać gdzie należy mniej więcej szukać, ale Ty i tak będziesz się łapał słówek

uznajmy, że będziemy sobie pisać osobno, Ty w tonie, że problemu nie ma, a ja w swoim? deal?

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

chciałem ci jedynie pokazać gdzie należy mniej więcej szukać, ale Ty i tak będziesz się łapał słówek

uznajmy, że będziemy sobie pisać osobno, Ty w tonie, że problemu nie ma, a ja w swoim? deal?

No tak średnio raczej :)

Bo nie łapie się "słówek", a faktu, że ci ludzie są w Pl na legalu. Czyli kwestii kluczowej. 

Albo skoro nalegasz, to EOT.

Trochę się podpaliles tweetami, ale po to je robią. Ja kończę temat, bo to nawet nie byli nielegalni imigranci.

i się potem dziwisz, że ktoś nie potrafi normalnie z Tobą pisać, ale to c*** w to

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Bo nie łapie się "słówek", a faktu, że ci ludzie są w Pl na legalu. Czyli kwestii kluczowej. 

pisałem o notorycznych przypadkach zostawiania imigrantów w tamtych rejonach samych sobie, tak  jak w tym filmiku na KZ, to się w u mnie regionie dzieje notorycznie od dawna, tylko teraz zainteresowały się tym mainstreamy, póki była kampania były sprawy ważniejsze

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

pisałem o notorycznych przypadkach zostawiania imigrantów w tamtych rejonach samych sobie

Są na to jakieś dowody?

Z tego co widzę Niemcy wyłapują nielegalów w swoim pasie przygranicznym i odwożą z powrotem. A interenet zalewa fala zdjęć turystów, studentów i ludzi mających legalne papiery wydane przez Polski rząd. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Są na to jakieś dowody?

Z tego co widzę Niemcy wyłapują nielegalów w swoim pasie przygranicznym i odwożą z powrotem. 

Odwożą i wysadzają w losowych miejscach na Zachodzie. Jedno nie wyklucza drugiego. 

Nawet Berliński Sąd Admnistracyjny wydał wyrok, że to co robią Niemcy jest nielegalne, ale Merz to nie Merkel czy Scholz i ma wyjebane na to

https://pl.euronews.com/europa/2025/06/03/berlinski-sad-orzekl-ze-odsylanie-osob-ubiegajacych-sie-o-azyl-na-granicach-jest-niezgodne