Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, fluber napisał(a):

Readmisja i Dublin 3 to 2 procedury tzw. przekazania. Liczby w tym zakresie nie wzrosły.

Jest jednak jeszcze procedura tzw. zawrócenia, kiedy Niemcy wyłapują delikwenta przy próbie przekroczenia granicy. A że od zeszłego roku bardzo ściśle je kontrolują to liczba tych zawrocen jest olbrzymia. Przypomnę, że kontrole na granicy Polski i Niemiec zaczęły się w październiku 2023.

W okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia 2024 r. policja federalna zarejestrowała łącznie 5 621 osób, które nielegalnie przekroczyły granicę polsko-niemiecką. Spośród nich zawrócono do Polski 3 578 osób"

LIczne materiały video na granicy polsko-niemieckiej dotyczą głównie zawrocen. Ich skala jest 8 razy większa niż przekazań, których statystyki przedstawiles. 

To jest presja zeby sie straz graniczna wziela do roboty? Wczesniej mieli wywalone, “bo sobie pojda na zachod”.

5 godzin temu, fluber napisał(a):

26 tysięcy złotych za 30 sekund reklamy w republice? To się komukolwiek zwraca? Nie pracuję w marketingu, ale wierzyć mi się nie chce, że taką cenę warto zapłacić i że się to.zwraca w zysku.

To jest w peaku antenowym? Najlepszy sposob na sprzedaz wysylkowa bezposrednio do klienta - jakies z dupy suplementy, koce, garnki czy inne as-seen-on-tv lol.

jeden 30sec strzal za $7k to duzo, ale zalezy jakie maja demo i ile ludzi to oglada?

16 minut temu, memento1984 napisał(a):

To jest presja zeby sie straz graniczna wziela do roboty? Wczesniej mieli wywalone, “bo sobie pojda na zachod”.

To jest raczej presja żeby przerzucić większą liczbę funkcjonariuszy na te stronę 

dotychczas główne sily były na wschodzie 

czas to zmienić 

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

To jest w peaku antenowym? Najlepszy sposob na sprzedaz wysylkowa bezposrednio do klienta - jakies z dupy suplementy, koce, garnki czy inne as-seen-on-tv lol.

jeden 30sec strzal za $7k to duzo, ale zalezy jakie maja demo i ile ludzi to oglada?

Myślę, że jest presja żeby Polacy lepiej pilnowali kogo wpuszczają.

Republikę oglada więcej ludzi niż w TVN 24, ale wciąż trudno mi.uwierzyc że kogoś reklama w TV przekonuje do zakupów.

Niech on już idzie razem z Jarkiem na emeryturę.

21 godzin temu, tankathon napisał(a):

bo jeśli czytasz wpis człowieka, który obecnie kieruje państwem, i nie jesteś w stanie wychwycić do czego właśnie nawołuje premier, a jedyne co ci przychodzi do głowy to to, co ci wyszło spod palca, to chyba jedyne co można napisać to brak słów....

Każdy wychwytuje co uważa, dla jednych szklanka do połowy pełna, dla innych pusta. Interpretacja @jordan20 to kopia przekazu propagandy PiS (czy tego chce czy nie), ludzie głosujący za PO pewnie maja inną (nie wiem jaką). Ja uważam obie opcje za c***owe i uważam, że taka nadinterpretacja niczemu nie służy, poza dalszą polaryzacją.

19 godzin temu, fluber napisał(a):

Jest jednak jeszcze procedura tzw. zawrócenia, kiedy Niemcy wyłapują delikwenta przy próbie przekroczenia granicy. A że od zeszłego roku bardzo ściśle je kontrolują to liczba tych zawrocen jest olbrzymia. Przypomnę, że kontrole na granicy Polski i Niemiec zaczęły się w październiku 2023.

W okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia 2024 r. policja federalna zarejestrowała łącznie 5 621 osób, które nielegalnie przekroczyły granicę polsko-niemiecką. Spośród nich zawrócono do Polski 3 578 osób"

Ciekawe co deep search znalazł ;)

kk24z8I.png

37 minut temu, dannygd napisał(a):

Każdy wychwytuje co uważa, dla jednych szklanka do połowy pełna, dla innych pusta. Interpretacja @jordan20 to kopia przekazu propagandy PiS (czy tego chce czy nie), ludzie głosujący za PO pewnie maja inną (nie wiem jaką). Ja uważam obie opcje za c***owe i uważam, że taka nadinterpretacja niczemu nie służy, poza dalszą polaryzacją.

Ciekawe co deep search znalazł ;)

kk24z8I.png

Mógłbyś podlinkować/sprawdzić to źródło? Bo mój deep podaje te 11500 jako sumę od października 2023 do końca 2024 z adnotacją, że wcześniej nie przedstawiano danych ze względu na brak stałych kontroli.

6 godzin temu, fluber napisał(a):

Mógłbyś podlinkować/sprawdzić to źródło? Bo mój deep podaje te 11500 jako sumę od października 2023 do końca 2024 z adnotacją, że wcześniej nie przedstawiano danych ze względu na brak stałych kontroli.

Nie linkuje tylko podaje źródło tak jak widzisz (w sensie AI), jak dopytałem o tym co mówisz, tak jakby sumował 1700 z ponad 9 tys to odpowiedział mi, że wszystko jest ok i te 1705 to inne dane:

Oeb1zrC.png

Wygląda na to, że media c***owo sprawdziły te informacje, a ja w związku z tym, że nie chce mi się szukać po niemiecku czy z tłumaczem na ich stronach to nie szukam juz dalej, jak chcesz to wejdź tam może dojdziesz prawdy ;)

Edytowane przez dannygd