Życie_to_mem Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 8 godzin temu, ignazz napisał(a): Kuźwa że tak zacytuje nowego gracza Toronto. Przestały być istotne jazdy po drogach gdzie miałeś czołówkę bo ludzie w szybkich autach wybierają +80km dalej ale ekspresówki. Nikt z Torunia do Wrocławia nie pojedzie przez Gniezno gdzie pod Mogilnem ma czołówkę na krajowej. Pojedzie dłużej szybciej S5. I te trasy poza miastami dodatkowo robią niższy wynik. Ja dużo jeżdżę i jak mogę unikam pobocznych. Nawet do Szczecina robię łuk I nie mam zdarzeń na ryzyku. A zanim DK10 dojadę do Bydgoszczy mam momenty grozy co chwila. To nie strefa zgniotu i ADAC decyduje. Nie zawsze miniesz ale masz więcej opcji. W sensie przyznajesz, że jedną z głównych przyczyn zmniejszenia liczby ofiar wypadków jest budowa nowych i lepszych dróg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): Ja to jestem ciekaw jak to wygląda przy poprzednich wyborach. Najprostszy model to nałożenie wyników z I tury na wyniki z II tury i wychwycenie wyników odbiegających od trendu. I o ile teraz ktoś to robił, tak nie kojarzę by ktoś przyglądał się tak bardzo wynikom z poprzednich lat. Nie sądzę, by obecne wybory były jakieś inne i ilość pomyłek i pożytecznych idiotów pozostaje na mniej więcej stałym poziomie. Za dużo jest pi****lenia o niczym a za mało merytoryki na podstawowym poziomie. Jak pisałem, że wybory samorządowe 2014 były zafałszowane, bo ludzie nie ogarnęli jak głosować, to nazywano mnie tu różnie. W tych samych wyborach było 300 tysięcy głosów nieważnych w wyborach na prezydentów i wójtów i ponad 2,5 miliona głosów nieważnych w wyborach z użyciem książeczki a PSL który dostał okładkę (1 listę wylosował) dostał najwięcej radnych do rad powiatu (1702) - więcej niż PiS, więcej niż PO. W świętokrzyskim PSL dostał 46 procent poparcia. PSL. 46 procent. Wtedy koalicja po-psl przejęła władzę w bodaj 15 z 16 województw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, fluber napisał(a): Jak pisałem, że wybory samorządowe 2014 były zafałszowane, bo ludzie nie ogarnęli jak głosować, to nazywano mnie tu różnie. W tych samych wyborach było 300 tysięcy głosów nieważnych w wyborach na prezydentów i wójtów i ponad 2,5 miliona głosów nieważnych w wyborach z użyciem książeczki a PSL który dostał okładkę (1 listę wylosował) dostał najwięcej radnych do rad powiatu (1702) - więcej niż PiS, więcej niż PO. W świętokrzyskim PSL dostał 46 procent poparcia. PSL. 46 procent. Wtedy koalicja po-psl przejęła władzę w bodaj 15 z 16 województw. 2014 to zupełnie inna bajka bo te wybory pokazały dobitnie, że wyborcy to w dużej mierze idioci. Sorry ale to jest dowód na to, że masa ludzi nie powinna mieć praw wyborczych. Wybory były zafałszowane ale nie sfałszowane. Teraz mamy to całe pi****lenie o oszustwach. A ja pytam czy skala tych oszustw (i pomyłek) jest wyższa niż 5, 10 czy 15 lat temu. Tyle dni, tyle pi****lenia ale chyba nikomu nie zależy by pokazać, że proces wyborczy jest po części ułomny. I to nie z obawy przed brakiem zaufania społecznego ale z powodu uprawianej polityki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 13 minut temu, fluber napisał(a): Jak pisałem, że wybory samorządowe 2014 były zafałszowane, bo ludzie nie ogarnęli jak głosować, to nazywano mnie tu różnie. W tych samych wyborach było 300 tysięcy głosów nieważnych w wyborach na prezydentów i wójtów i ponad 2,5 miliona głosów nieważnych w wyborach z użyciem książeczki a PSL który dostał okładkę (1 listę wylosował) dostał najwięcej radnych do rad powiatu (1702) - więcej niż PiS, więcej niż PO. W świętokrzyskim PSL dostał 46 procent poparcia. PSL. 46 procent. Wtedy koalicja po-psl przejęła władzę w bodaj 15 z 16 województw. Nie mozna nazwać wyborów sfałszowanymi dlatego że ludzie to debile i nie potrafią czytać 9 minut temu, jack napisał(a): 2014 to zupełnie inna bajka bo te wybory pokazały dobitnie, że wyborcy to w dużej mierze idioci. Sorry ale to jest dowód na to, że masa ludzi nie powinna mieć praw wyborczych. Wybory były zafałszowane ale nie sfałszowane. Teraz mamy to całe pi****lenie o oszustwach. A ja pytam czy skala tych oszustw (i pomyłek) jest wyższa niż 5, 10 czy 15 lat temu. Tyle dni, tyle pi****lenia ale chyba nikomu nie zależy by pokazać, że proces wyborczy jest po części ułomny. I to nie z obawy przed brakiem zaufania społecznego ale z powodu uprawianej polityki. No właśnie nie jeśli materiał TVP mówi prawdę i skala musiałaby osiągnąć ponad 700 komisji to to całe powrdolenie Giertycha i płacz naszych pisiorków to bicie piany ja już nawet się tym nie interesuje bo to jak oglądanie wyścigu gnid łonowych i przynosi tyle samo radości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Proszę Państwa oto Marszałek Województwa! https://www.onet.pl/informacje/onetlubuskie/marszalek-z-po-doprowadzil-do-kolizji-na-s3-siec-obieglo-nagranie/zzkd15e,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): Proszę Państwa oto Marszałek Województwa! https://www.onet.pl/informacje/onetlubuskie/marszalek-z-po-doprowadzil-do-kolizji-na-s3-siec-obieglo-nagranie/zzkd15e,79cfc278 Dobry dzik, od rana lata po fb Skąd on? PSL? To tak w nawiązaniu do wcześniejszej rozmowy o bezpiecznych drogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, jack napisał(a): Proszę Państwa oto Marszałek Województwa! https://www.onet.pl/informacje/onetlubuskie/marszalek-z-po-doprowadzil-do-kolizji-na-s3-siec-obieglo-nagranie/zzkd15e,79cfc278 PAP już poinformował co się wydarzyło;) Godzinę temu, josephnba napisał(a): Dobry dzik, od rana lata po fb Skąd on? PSL? Naprawdę nawet nie spojrzałeś na to jak wygląda link, tytuł artykułu, cokolwiek?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, fluber napisał(a): PAP już poinformował co się wydarzyło;) Nawet mocno się nie starając to można tam dostrzec celową próbę zepchnięcia drugiego samochodu na barierkę. Chociaż pewnie chciał postraszyć zajeżdżaniem na centymetry drogi. Tak czy inaczej kwalifikuje się by tam na miejscu dostać po ryju. Kamerka to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, jack napisał(a): Nawet mocno się nie starając to można tam dostrzec celową próbę zepchnięcia drugiego samochodu na barierkę. Chociaż pewnie chciał postraszyć zajeżdżaniem na centymetry drogi. Tak czy inaczej kwalifikuje się by tam na miejscu dostać po ryju. Kamerka to podstawa. No dla mnie to raczej próba zabójstwa. Bo tak trzeba definiować takie zachowania na autostradach i drogach ekspresowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, fluber napisał(a): No dla mnie to raczej próba zabójstwa. Bo tak trzeba definiować takie zachowania na autostradach i drogach ekspresowych W pełni się zgadzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 29 minut temu, fluber napisał(a): PAP już poinformował co się wydarzyło;) Naprawdę nawet nie spojrzałeś na to jak wygląda link, tytuł artykułu, cokolwiek?:) Widziałem filmik na fb tylko Teraz widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Efekt Giertycha Co za reaktywacja 28 minut temu, josephnba napisał(a): Widziałem filmik na fb tylko Teraz widzę Wlasciwy człowiek na właściwym miejscu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 4 godziny temu, jack napisał(a): Po części tak i to pewnie znacznej ale jednak udało nam się nie wrócić pod ruska (choć tu geografia i rusofobia pomogła), udało nie dopuścić do oligarchii (to w sumie zaskakujące bo Polacy potrafią być ekstremalnie przedsiębiorczy). W sumie serio nie wiem skąd się wziął mit polskiej przedsiębiorczości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): W sumie serio nie wiem skąd się wziął mit polskiej przedsiębiorczości Co w takim razie Twoim zdaniem jest powodem tego, że Polska rośnie w siłę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): Co w takim razie Twoim zdaniem jest powodem tego, że Polska rośnie w siłę? Konwergencja, niskie rozwarstwienie społeczne, wysoki poziom edukacji, dobre podstawy zostawione po PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Konwergencja, niskie rozwarstwienie społeczne, wysoki poziom edukacji, dobre podstawy zostawione po PRL Jednym słowem spadek po PRL. Ciekawe i ktoś mógłby się oburzyć. Co gorsze, jeśli byłaby to prawda to oznaczałoby, że w końcu to jednak jebnie, gdy PRLowsie podstawy się rozmyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, jack napisał(a): że w końcu to jednak jebnie, Nie wiesz tego? 6 minut temu, jack napisał(a): Jednym słowem spadek po PRL. Ciekawe i ktoś mógłby się oburzyć. Jest powód dla którego II RP wyglądała jak wyglądała. Gdyby II RP rozwijała się jak III RP, to byśmy odparli Niemców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Jest powód dla którego II RP wyglądała jak wyglądała. Gdyby II RP rozwijała się jak III RP, to byśmy odparli Niemców. Jednak faktem niepodważalnym jest, że PRL jebnął. Jak rozumiem z powodu czynników zewnętrznych. Tyle, że gdyby nie one to nie działałby tak jak działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, jack napisał(a): Jednak faktem niepodważalnym jest, że PRL jebnął. Jak rozumiem z powodu czynników zewnętrznych. Tyle, że gdyby nie one to nie działałby tak jak działał. Jebnal, bo był niewydolny, bo opresyjny system dobrze mobilizuje wolne moce, ale nie pozwala już potem na dalszy rozwój. Ogólnie rozwój Polski od 1945 to fenomen, z kraju na poziomie Afryki doszliśmy do poziomu gdzie pensje nawet mamy powoli zachodnie. Może nie niemieckie i amerykańskie, ale włoskie, hiszpańskie czy japońskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Godzinę temu, jack napisał(a): Co w takim razie Twoim zdaniem jest powodem tego, że Polska rośnie w siłę? za bezpieczeństwo odpowiada NATO a za gospodarkę UE ( czyt. sąsiedztwo z Rzeszą ), więc jedynym zadaniem jest klasy rządzącej nie przeszkadzać a że pojawiają się ciężkie czasy to widać jak są nieprzygotowani i nieudolni 56 minut temu, jack napisał(a): Jednym słowem spadek po PRL. Ciekawe i ktoś mógłby się oburzyć. Co gorsze, jeśli byłaby to prawda to oznaczałoby, że w końcu to jednak jebnie, gdy PRLowsie podstawy się rozmyją. PRL dał nam fajne granice i demografie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi