Życie_to_mem Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Póki co stwierdzono nieprawidłowości w 10 z 12 komisji w których doszło do ponownego przeliczenia głosów. We wszystkich przypadkach komisja wyborcza ,,pomyliła się'' na korzyść Nawrockiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a): Póki co stwierdzono nieprawidłowości w 10 z 12 komisji w których doszło do ponownego przeliczenia głosów. We wszystkich przypadkach komisja wyborcza ,,pomyliła się'' na korzyść Nawrockiego. Jakieś 2 tygodnie temu wrzucałem tu wykres z anomaliami gdzie było kilkanaście komisji z nienaturalną różnica między 1 a 2 turą na korzyść nawrockiego. Szacowano że 3-5 tysięcy głosów Trzaskowskiego poszło w nich do Nawrockiego. Te komisję właśnie SN wytypował do ponownej weryfikacji. Faktycznie co za przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 43 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Póki co stwierdzono nieprawidłowości w 10 z 12 komisji w których doszło do ponownego przeliczenia głosów. We wszystkich przypadkach komisja wyborcza ,,pomyliła się'' na korzyść Nawrockiego. W tych komisjach co to większość członków, jak nie wszyscy, byli zgłoszeni przez komitety Trzaskowskiego, Hołowni, Biejat, Kosiniaka i Kamysza? co za przypadek jeszcze zaraz się okaże, że specjalnie „pomylili się” w kilku komisjach, żeby mieć możliwość przeliczania głosów po miesiącu, gdzie nie wiadomo gdzie te głosy są, kto ma do nich dostęp i co się z tymi głosami dzieje Ale przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a): Nie ściągał nam tu pielęgniarek czy inżynierów tylko niewykształconych ludzi bez kwalifikacji do pracy w Januszeksach. Podejrzewam, że nawet nie sprawdzano karalności tych ludzi. Imigranci trafiali do zakładów przypominających obozy pracy. Antonio: – Pracowaliśmy po 12 godzin, z jedną przerwą. Do łazienki nie mogliśmy wychodzić. Obiecano nam zarobki rzędu 1500 dolarów, a nie dostawaliśmy nawet 1500 złotych. Wróciłem do domu ze strasznymi długami. Miguel: – Miałem przepuklinę, szef kazał mi dalej pracować. Groził, że jak nie przyjdę, to zapłacę 150 złotych kary za każdy dzień albo w ogóle mnie zwolnią i odeślą do Meksyku. Sandra: – Zaczynałyśmy pracę o czwartej rano. Na hali było strasznie zimno. Pracowałyśmy w sobotę, w niektóre niedziele. Kierowniczka Ilona wołała do nas: „k****", „Ja pierdolę". Śmiała się z naszego koloru skóry, rzucała w nas kawałkami mięsa. I teraz pomyślcie logicznie. Czy taki prosty, niewykształcony chłopek roztropek z innego kręgu kulturowego po takim traktowaniu będzie czuł do naszego kraju szacunek i szybko się integruje z jego społeczeństwem? Czy raczej popadnie we frustrację, zamknie się w getcie ze swoimi ziomkami i wejdzie na drogę przestępczą? Te cytaty to brzmią jak z Hugo-Badera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a): Skala odsyłania imigrantów z Niemiec (bo do tego pewnie nawiązujesz) jest niewielka. Statystyki Straży Granicznej pokazują, że liczba migrantów odsyłanych w ramach procedur dublińskich i readmisji jest niewielka i faktycznie niższa niż za czasów rządów poprzedniej ekipy. W 2024 r. z Niemiec do Polski przekazano formalnie 688 cudzoziemców (357 w ramach readmisji i 331 w ramach procedur dublińskich). To spadek o niemal 30 proc. w stosunku do 2023 r., gdy odesłano 968 osób (564 w ramach readmisji i 404 w ramach powrotów dublińskich). Były również pojedyncze przypadki podrzucania nam imigrantów poza procedurami. PiS rozdawał pozwolenia na pracę na lewo i prawo, bez żadnej weryfikacji. Nie ściągał nam tu pielęgniarek czy inżynierów tylko niewykształconych ludzi bez kwalifikacji do pracy w Januszeksach. Podejrzewam, że nawet nie sprawdzano karalności tych ludzi. Imigranci trafiali do zakładów przypominających obozy pracy. Antonio: – Pracowaliśmy po 12 godzin, z jedną przerwą. Do łazienki nie mogliśmy wychodzić. Obiecano nam zarobki rzędu 1500 dolarów, a nie dostawaliśmy nawet 1500 złotych. Wróciłem do domu ze strasznymi długami. Miguel: – Miałem przepuklinę, szef kazał mi dalej pracować. Groził, że jak nie przyjdę, to zapłacę 150 złotych kary za każdy dzień albo w ogóle mnie zwolnią i odeślą do Meksyku. Sandra: – Zaczynałyśmy pracę o czwartej rano. Na hali było strasznie zimno. Pracowałyśmy w sobotę, w niektóre niedziele. Kierowniczka Ilona wołała do nas: „k****", „Ja pierdolę". Śmiała się z naszego koloru skóry, rzucała w nas kawałkami mięsa. I teraz pomyślcie logicznie. Czy taki prosty, niewykształcony chłopek roztropek z innego kręgu kulturowego po takim traktowaniu będzie czuł do naszego kraju szacunek i szybko się integruje z jego społeczeństwem? Czy raczej popadnie we frustrację, zamknie się w getcie ze swoimi ziomkami i wejdzie na drogę przestępczą? To oni przyjezdzaja legalnie i pracuja w nielegalny sposob? Przeciez to od razu inspekcja pracy powinna zaorac taki zaklad z ilonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a): Póki co stwierdzono nieprawidłowości w 10 z 12 komisji w których doszło do ponownego przeliczenia głosów. We wszystkich przypadkach komisja wyborcza ,,pomyliła się'' na korzyść Nawrockiego. czy ty "sugerujesz" jakis ogolnopolski spisek zeby nawrocki pozyskal dodatkowe kilka tysiecy glosow? czy ten "spisek" byl sterowany odgornie czy raczej byla to samodzielna inicjatywa poszczegolnych komitetow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, mistrzBeatka napisał(a): czy ty "sugerujesz" jakis ogolnopolski spisek zeby nawrocki pozyskal dodatkowe kilka tysiecy glosow? czy ten "spisek" byl sterowany odgornie czy raczej byla to samodzielna inicjatywa poszczegolnych komitetow ? Sugeruje ogólnoeuropejski spisek mający na celu ponademokratycznie obierać władzę. Jeśli nasz wygra - wszystko cacy, jeśli nasz przegra - powtarzać wybory, bo znowu opozycja manipuluje nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Oczywiście to nic nie znaczy, jak twierdzi moja znajoma, wykształcona światowa z inteligenckiego domu, nawet jeśli przestępczość w Polsce wzrośnie, to nie będzie to miało znaczenia, ponieważ Polacy też dokonują przestępstw, więc nie ma się czym ekscytować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Partia która ich wypoerdoli za morze ma mój głos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, tankathon napisał(a): Napiszę tak żebys zrozumiał, kiedy do takich łbów jak ty dotrze, że Polakom nie przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają tu pracować i normalnie żyć. niech se pracują i żyją ale nigdy obywatelstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, tankathon napisał(a): Oczywiście to nic nie znaczy, jak twierdzi moja znajoma, wykształcona światowa z inteligenckiego domu, nawet jeśli przestępczość w Polsce wzrośnie, to nie będzie to miało znaczenia, ponieważ Polacy też dokonują przestępstw, więc nie ma się czym ekscytować Kiedyś tą Twoją znajomą można było w TV posłuchać: I ten uśmiech w 0:20 po słowach ,,ginie dziesięciu Polaków " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, blackmagic napisał(a): Partia która ich wypoerdoli za morze ma mój głos Jest jeden malutki maluteńki problemik, część turystów nie jest przyjmowana przez własny kraj, o czym niektórzy zwolennicy weryfikacji zapominają. 1 minutę temu, DRK napisał(a): Kiedyś tą Twoją znajomą można było w TV posłuchać: To nie ona, ta jest z zawodu kretynką, a moja księgową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, tankathon napisał(a): Jest jeden malutki maluteńki problemik, część turystów nie jest przyjmowana przez własny kraj, o czym niektórzy zwolennicy weryfikacji zapominają. To nie ona, ta jest z zawodu kretynką, a moja księgową. Mogą ich nie przyjmować - wypuścił bym przed brzegiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi