LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 4 godziny temu, Koelner napisał(a): Jak destabilizacja? Żyjecie Twitterem. Nawrocki złoży przysięgę i bedzie beka gość dostał ze strony UE zakaz majstrowania przy wynikach wyborów, sam zapewniał, że nie zamierza tego robić, tak samo jak pitolił o chęci nawiązania porozumienia z Elektem w sprawach przyszłych legislacji destabilizują wszystko co się da, łącznie ze swoim zapleczem i koalicją, totalny chaos i polityczna dresiarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu I konsekwentnie, małymi grupkami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 18 minut temu, tankathon napisał(a): I konsekwentnie, małymi grupkami.... to mi humor poprawiłeś, tydzień temu byłem w okolicach tego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu PiS w samym 2021 roku wydał ponad 500 tysięcy zezwoleń na pracę dla cudzoziemców spoza UE. Jednocześnie zrobił wielką propagandę z tą heroiczną obroną granicy z Białorusią przed 100 osobami, którzy i tak chcieli wjechać do Niemiec. Dodam jeszcze, że ta granica była tak szczelna, że przy moim mieście zatrzymano kilka busów z nielegalnym przerzutem imigrantów z Białorusi. A mieszkam ponad 300 km od wschodniej granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): PiS w samym 2021 roku wydał ponad 500 tysięcy zezwoleń na pracę dla cudzoziemców spoza UE. przecież ci bracia nawet papiery mają jakieś trefne, oni nie potrzebują takich udziwnień jak pozwolenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): przecież ci bracia nawet papiery mają jakieś trefne, oni nie potrzebują takich udziwnień jak pozwolenia Trudno mi się odnieść do jakiegoś randomowego wpisu z twittera. Istotny jest fakt, że to PiS zrobił tutaj multi-kulti w celu podlizania się januszom biznesu. Typów z Uzbekistanu i Gwatemali kwaterowano po pięć osób w pokoju i płacono im 2K za 10 godzin pracy dziennie. I wszystko to w czasach pandemii gdy rządowi doradcy straszyli nas, że Stadion Narodowy nie pomieści wszystkich zarażonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 28 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): rudno mi się odnieść do jakiegoś randomowego wpisu z twittera. no jak dla Ciebie to jest randomowy wpis, to ciężko mi będzie tutaj dyskutować, tam masz na jednym obrazku rolemodelowych inżynierów, którzy nawet nie mają papierów i unikają jakiegokolwiek kontaktu mnie osobiście nie przeraża samo multi-kulti, bo w jakimś stopniu jest u nas od dawna, przeraża perspektywa regularnego zrzucania do nas gwałcicieli, złodziei i typków, którzy mają maczete/kosę na standardowym wyposażeniu Edytowane 13 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no jak dla Ciebie to jest randomowy wpis, to ciężko mi będzie tutaj dyskutować, tam masz na jednym obrazku rolemodelowych inżynierów, którzy nawet nie mają papierów i unikają jakiegokolwiek kontaktu mnie osobiście nie przeraża samo multi-kulti, bo w jakimś stopniu jest u nas od dawna, przeraża perspektywa regularnego zrzucania do nas gwałcicieli, złodziei i typków, którzy mają maczete/kosę na standardowym wyposażeniu Przestańmy głosować na popis w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu to chcecie tańszą rybę nad morzem czy nie? Julcia i Brajanek mają robić za półdarmo na czarno czy czarny za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Koelner napisał(a): to chcecie tańszą rybę nad morzem czy nie? Julcia i Brajanek mają robić za półdarmo na czarno czy czarny za darmo? Akurat tutaj wchodzą chore marże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Koelner napisał(a): to chcecie tańszą rybę nad morzem czy nie? Julcia i Brajanek mają robić za półdarmo na czarno czy czarny za darmo? Czyli winny konsument, nigdy carrington ze smazalni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, memento1984 napisał(a): Czyli winny konsument, nigdy carrington ze smazalni! winny carrington że konsument kupuje jak widzę puste lokale w Sopocie czy na Długiej w Toruniu z tabliczka “do wynajmu” to chyba gdzie indziej problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, Koelner napisał(a): winny carrington że konsument kupuje jak widzę puste lokale w Sopocie czy na Długiej w Toruniu z tabliczka “do wynajmu” to chyba gdzie indziej problem Daliby jak w ameryce prawo jazdy z chipsow lays za $25 bez nauki jazdy, “road-worthy” bangery za $300 i litr benzyny za $0.75 to by Polacy rozpierzchli sie jak karaluchy po wakacyjnej mapie europy a carrington musialby obnizyc ceny. no ale 3x bezpieczenstwo i zielony lad, sami rozumiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, memento1984 napisał(a): Daliby jak w ameryce prawo jazdy z chipsow lays za $25 bez nauki jazdy, “road-worthy” bangery za $300 i litr benzyny za $0.75 to by Polacy rozpierzchli sie jak karaluchy po wakacyjnej mapie europy a carrington musialby obnizyc ceny. no ale 3x bezpieczenstwo i zielony lad, sami rozumiecie. 440 zł bilet to Czarnogóry, pokój dla dwóch osób 1200 zł za tydzień. Nie problemem jest brak możliwości podróży gdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, RappaR napisał(a): 440 zł bilet to Czarnogóry, pokój dla dwóch osób 1200 zł za tydzień. Nie problemem jest brak możliwości podróży gdzie indziej Da porownania nad naszym morzem 6os z basenem (dzielonym!) to jest drewniana chatka bez widoku z 1km od linii wody za 2000-2500zl/dzien to jest patola, a ktos to musi wynajmowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, memento1984 napisał(a): Da porownania nad naszym morzem 6os z basenem (dzielonym!) to jest drewniana chatka bez widoku z 1km od linii wody za 2000-2500zl/dzien to jest patola, a ktos to musi wynajmowac Na Maderze za willę na 8 osób z 300m2? z basenem dawaliśmy z 800 zł za dzień? 1007 zł za dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 9 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a): PiS w samym 2021 roku wydał ponad 500 tysięcy zezwoleń na pracę dla cudzoziemców spoza UE. Jednocześnie zrobił wielką propagandę z tą heroiczną obroną granicy z Białorusią przed 100 osobami, którzy i tak chcieli wjechać do Niemiec. Dodam jeszcze, że ta granica była tak szczelna, że przy moim mieście zatrzymano kilka busów z nielegalnym przerzutem imigrantów z Białorusi. A mieszkam ponad 300 km od wschodniej granicy. Napiszę tak żebys zrozumiał, kiedy do takich łbów jak ty dotrze, że Polakom nie przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają tu pracować i normalnie żyć. Sprzeciw społeczeństwa budzą tacy jak ci widoczni na nagraniu, tacy jak ci z niedawnego nocnego nagrania w Świnoujściu, którzy byli odbierani od szkopów przez polską straż graniczną. Zajebiscie że próbujesz zrównywać oba zjawiska i zarzucić typowym tępym przekazem, jeszcze zabrakło informacji o wizach sprzedawanych na straganach czy inne wysrywy. Edytowane 4 godziny temu przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no jak dla Ciebie to jest randomowy wpis, to ciężko mi będzie tutaj dyskutować, tam masz na jednym obrazku rolemodelowych inżynierów, którzy nawet nie mają papierów i unikają jakiegokolwiek kontaktu mnie osobiście nie przeraża samo multi-kulti, bo w jakimś stopniu jest u nas od dawna, przeraża perspektywa regularnego zrzucania do nas gwałcicieli, złodziei i typków, którzy mają maczete/kosę na standardowym wyposażeniu Skala odsyłania imigrantów z Niemiec (bo do tego pewnie nawiązujesz) jest niewielka. Statystyki Straży Granicznej pokazują, że liczba migrantów odsyłanych w ramach procedur dublińskich i readmisji jest niewielka i faktycznie niższa niż za czasów rządów poprzedniej ekipy. W 2024 r. z Niemiec do Polski przekazano formalnie 688 cudzoziemców (357 w ramach readmisji i 331 w ramach procedur dublińskich). To spadek o niemal 30 proc. w stosunku do 2023 r., gdy odesłano 968 osób (564 w ramach readmisji i 404 w ramach powrotów dublińskich). Były również pojedyncze przypadki podrzucania nam imigrantów poza procedurami. Godzinę temu, tankathon napisał(a): Napiszę tak żebys zrozumiał, kiedy do takich łbów jak ty dotrze, że Polakom nie przeszkadzają ludzie, którzy przyjeżdżają tu pracować i normalnie żyć. Sprzeciw społeczeństwa budzą tacy jak ci widoczni na nagraniu, tacy jak ci z niedawnego nocnego nagrania w Świnoujściu, którzy byli odbierani od szkopów przez polską straż graniczną. Zajebiscie że próbujesz zrównywać oba zjawiska i zarzucić typowym tępym przekazem, jeszcze zabrakło informacji o wizach sprzedawanych na straganach czy inne wysrywy. PiS rozdawał pozwolenia na pracę na lewo i prawo, bez żadnej weryfikacji. Nie ściągał nam tu pielęgniarek czy inżynierów tylko niewykształconych ludzi bez kwalifikacji do pracy w Januszeksach. Podejrzewam, że nawet nie sprawdzano karalności tych ludzi. Imigranci trafiali do zakładów przypominających obozy pracy. Antonio: – Pracowaliśmy po 12 godzin, z jedną przerwą. Do łazienki nie mogliśmy wychodzić. Obiecano nam zarobki rzędu 1500 dolarów, a nie dostawaliśmy nawet 1500 złotych. Wróciłem do domu ze strasznymi długami. Miguel: – Miałem przepuklinę, szef kazał mi dalej pracować. Groził, że jak nie przyjdę, to zapłacę 150 złotych kary za każdy dzień albo w ogóle mnie zwolnią i odeślą do Meksyku. Sandra: – Zaczynałyśmy pracę o czwartej rano. Na hali było strasznie zimno. Pracowałyśmy w sobotę, w niektóre niedziele. Kierowniczka Ilona wołała do nas: „k****", „Ja pierdolę". Śmiała się z naszego koloru skóry, rzucała w nas kawałkami mięsa. I teraz pomyślcie logicznie. Czy taki prosty, niewykształcony chłopek roztropek z innego kręgu kulturowego po takim traktowaniu będzie czuł do naszego kraju szacunek i szybko się integruje z jego społeczeństwem? Czy raczej popadnie we frustrację, zamknie się w getcie ze swoimi ziomkami i wejdzie na drogę przestępczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 32 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Skala odsyłania imigrantów z Niemiec (bo do tego pewnie nawiązujesz) jest niewielka. Statystyki Straży Granicznej pokazują, że liczba migrantów odsyłanych w ramach procedur dublińskich i readmisji jest niewielka i faktycznie niższa niż za czasów rządów poprzedniej ekipy. W 2024 r. z Niemiec do Polski przekazano formalnie 688 cudzoziemców (357 w ramach readmisji i 331 w ramach procedur dublińskich). To spadek o niemal 30 proc. w stosunku do 2023 r., gdy odesłano 968 osób (564 w ramach readmisji i 404 w ramach powrotów dublińskich). Były również pojedyncze przypadki podrzucania nam imigrantów poza procedurami. PiS rozdawał pozwolenia na pracę na lewo i prawo, bez żadnej weryfikacji. Nie ściągał nam tu pielęgniarek czy inżynierów tylko niewykształconych ludzi bez kwalifikacji do pracy w Januszeksach. Podejrzewam, że nawet nie sprawdzano karalności tych ludzi. Imigranci trafiali do zakładów przypominających obozy pracy. Antonio: – Pracowaliśmy po 12 godzin, z jedną przerwą. Do łazienki nie mogliśmy wychodzić. Obiecano nam zarobki rzędu 1500 dolarów, a nie dostawaliśmy nawet 1500 złotych. Wróciłem do domu ze strasznymi długami. Miguel: – Miałem przepuklinę, szef kazał mi dalej pracować. Groził, że jak nie przyjdę, to zapłacę 150 złotych kary za każdy dzień albo w ogóle mnie zwolnią i odeślą do Meksyku. Sandra: – Zaczynałyśmy pracę o czwartej rano. Na hali było strasznie zimno. Pracowałyśmy w sobotę, w niektóre niedziele. Kierowniczka Ilona wołała do nas: „k****", „Ja pierdolę". Śmiała się z naszego koloru skóry, rzucała w nas kawałkami mięsa. I teraz pomyślcie logicznie. Czy taki prosty, niewykształcony chłopek roztropek z innego kręgu kulturowego po takim traktowaniu będzie czuł do naszego kraju szacunek i szybko się integruje z jego społeczeństwem? Czy raczej popadnie we frustrację, zamknie się w getcie ze swoimi ziomkami i wejdzie na drogę przestępczą? Ktoś im ta płace obiecał, ktoś ich przerzucił, ktoś wziął za to pieniądze, to jest przeciez modern slavery. Czy mamy w Polsce coś na kształt: https://en.wikipedia.org/wiki/Gangmasters_and_Labour_Abuse_Authority Edytowane 3 godziny temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 31 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Skala odsyłania imigrantów z Niemiec (bo do tego pewnie nawiązujesz) jest niewielka. nie wiem jaka jest, bo jak mam ufać rządowi, który zapewniał, że nie będzie wypełniał paktu emigracyjnego, to teraz mam ufać jakimś danym? jak na mój chłopski rozum wystarczy garstka aby narobić rabanu w dowolnej miejscowości nie zamierzam bronić działań PiSu, ale jakoś dotychczas nie widziałem na ulicach grupek Somalijczyków bez papierów, a wszystko wskazuje na to, że to dopiero początek relokacji 34 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): I teraz pomyślcie logicznie. Czy taki prosty, niewykształcony chłopek roztropek z innego kręgu kulturowego po takim traktowaniu będzie czuł do naszego kraju szacunek i szybko się integruje z jego społeczeństwem? to jest obrzydliwe, co tu robisz, miałem w życiu kontakt z imigrantami różnej narodowości i koloru skóry, nie pamiętam aby ktoś żalił się na to, że Polacy są mu nieżyczliwi, debila szefa, brygadzistę czy współpracownika znajdziesz wszędzie, ale oni nie stanowią większości i nie, ktoś, kto przyjedzie tu normalnie żyć i pracować nie będzie miał z tym problemu, a jak jesteś pigmentododatni, to się od dup nie odpędzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi