Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, RappaR napisał(a):

Ceny nad polskim morzem ogólnie są odklejone i serio po prostu nie wiem kto i po co tam jeździ jak są dosłownie setki lepszych i tańszych alternatyw.

Cóż, brak w Tobie patriotyzmu lokalnego. Sezon nad Polskim morzem trwa 3 miesiące i część z tych knajp musi wtedy zarobić. Na południu Europy sezon trwa przynajmniej 2x tyle. Smutne to ale takie są fakty.

Ludzie wybierają wakacje w Polsce, również turyści z zagranicy z kilku powodów. Część z tak zaskakującego powodu jak ten, że w okresie wakacyjnym nie jest gorąco. Ale przede wszystkim dlatego, że jest porządek, czysto i bezpiecznie. Po takim Sopocie możesz bez problemu szwendać się po nocach i nic ci nie grozi. Absolutnie nic. 

10 godzin temu, fluber napisał(a):

Tu nie chodzi o podróżowanie po świecie tylko o stosunek ceny do jakości. Szczerze to po tym jak spędziłem w ostatnim miesiącu tydzień w Sopocie i Gdańsku i tydzień w Zakopanem to mam wrażenie, że trzeba być strasznie rozrzutnym, żeby wybrać wakacje nad polskim morzem.

Nie rozumiem. Menu każdej restauracji możesz sobie w minutę sprawdzić na google. Ceny, jakość. Nie ma problemu by zjeść w Gdańsku poniżej 50 zł. 

18 minut temu, jack napisał(a):

Cóż, brak w Tobie patriotyzmu lokalnego. Sezon nad Polskim morzem trwa 3 miesiące i część z tych knajp musi wtedy zarobić. Na południu Europy sezon trwa przynajmniej 2x tyle. Smutne to ale takie są fakty.

Co to ma wspólnego z moim patrotyzmem lokalnym?

19 minut temu, jack napisał(a):

Po takim Sopocie możesz bez problemu szwendać się po nocach i nic ci nie grozi. Absolutnie nic. 

Z ciekawości - gdzie i dlaczego jest według Ciebie niebezpiecznie?

42 minuty temu, jack napisał(a):

Patriotyzmem lokalnym jest wciskanie polskim turystom odmrażanych ryb po 200 złotych za kilo, bo "ja mogę pracować tylko 3 miesiące w roku"?

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Patriotyzmem lokalnym jest wciskanie polskim turystom odmrażanych ryb po 200 złotych za kilo, bo "ja mogę pracować tylko 3 miesiące w roku"?

Skoro ktoś jest miłośniekiem odmrażanej ryby to niech wydaje na to gruby hajs. 

Ja tego nie rozumiem skoro można w Sopocie zjeść dużo taniej w restauracji polecanej przez Michelin.

https://fisherman.com.pl/

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie oglądam.

Powiesz gdzie i dlaczego?

Spytaj kolegów popierających konfederację. Jaci życia nie bedę tłumaczył. 

9 minut temu, jack napisał(a):

Skoro ktoś jest miłośniekiem odmrażanej ryby to niech wydaje na to gruby hajs. 

Ja tego nie rozumiem skoro można w Sopocie zjeść dużo taniej w restauracji polecanej przez Michelin.

https://fisherman.com.pl/

https://www.facebook.com/reel/1056830539736518/?app=fbl

Ta porcja kosztuje wg menu na ich stronie 95 zlotych.

Podejrzewam, że jest tam bardzo smacznie, ale nie wiem co masz na myśli przez dużo taniej 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

https://www.facebook.com/reel/1056830539736518/?app=fbl

Ta porcja kosztuje wg menu na ich stronie 95 zlotych.

Podejrzewam, że jest tam bardzo smacznie, ale nie wiem co masz na myśli przez dużo taniej 

Wybrałeś akurat najdroższą fikuśną przystawkę w której o to chodzi, że ma być bajer. Reszta jest o połowe tańsza. 

Większość dań głównych jest tańsza. 

Jedziesz nad morze, do Sopotu i masz wybór. Możesz być baranem i jeść w miejscach gdzie doi się turystów albo tam gdzie przez cały rok jedzą lokalni. I tak jest wszędzie, zjedz mrożoną Paellę przy Playa de la Barceloneta to zapłacisz więcej niż za mrożoną flądrę. 

Edytowane przez jack

Teraz, jack napisał(a):

Wybrałeś akurat najdroższą fikuśną przystawkę w której o to chodzi, że ma być bajer. Reszta jest o połowe tańsza. 

Wszedłem na ich fb, kliknąłem w najnowszy post i sprawdziłem cenę pokazanego tam posiłku. Tam nie jest "dużo taniej".

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Pytam się Ciebie w czym się zgadzasz z konfederacją.

Zastanawiałeś sie nad wstąpieniem do tej partii?

Czy ty jesteś ograniczony? Ja ci piszę, że Polska jest uważana za kraj wyjątkowo bezpieczny bo taką ma obecnie opinię na podstawie przekazu telewizyjnego i youtubowego. Do tej pory rozumiesz? Część ludzi ceniących sobie bezpieczeństwo wybiera wakacje w Polsce na tej podstawie. Nadążasz? Czy ja mogę potwierdzić, że Polska to kraj bezpieczny i że można spokojnie szwendać się po nocy po Sopocie czy Gdańsku? Tak, można.

Polska = bezpieczny kraj (opinia)

Ludzie ceniący bezpieczeństwo -> Polska 

Spina ci się to? 

Kolejna niepowetowana strata ekipy rządzącej. Kołodziejczyk zdymisjonowany (albo sam się podał, dwie wersje są). 

Takich wizjonerów będzie brakować. Tu jego proroczy wpis po Finlandii (nomen Omen) 1:2, a przed startem ME u21

4 godziny temu, matek napisał(a):

Jak myślicie, Szymek wystartuje z list PO, czy już się pogodzi z końcem kariery w polityce?

Ciekawe, jak wypadną oddzielnie w kolejnych sondażach.

Może wykona manewr Palikota i utopi SLD drugi raz pod progiem :D

• Reikai promował(a) i przestał(a) promować ten temat