Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a to jak można wycofać z rynku dowolny produkt to nie można jakąś ustawą zacząć dbać o te rodziny na wakacjach? przecież to w dowolne miejsce typu Tunezia się bardziej opłaca jechać niż na taki Hel etc.

jak w menu masz podaną cenę za gramasz to możesz podać jaki chcesz, babcie w rzeźniku zamawiają w “deko” szynki i jakoś to funkcjonuje 

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

jak w menu masz podaną cenę za gramasz to możesz podać jaki chcesz, babcie w rzeźniku zamawiają w “deko” szynki i jakoś to funkcjonuje 

no przecież ja to wiem, to w late 90' mój starszy zapłacił za rybę na 4 osoby 2 bańki starych złotych

zastanawiam się czy tak być rzeczywiście musi

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a to jak można wycofać z rynku dowolny produkt to nie można jakąś ustawą zacząć dbać o te rodziny na wakacjach? przecież to w dowolne miejsce typu Tunezia się bardziej opłaca jechać niż na taki Hel etc.

A to rodziny nie mogą polecieć gdzie indziej? Serio do wakacji akurat nad polskim morzem nikt nie zmusza, szczególnie że jest wiele innych miejsc turystycznych w samej Polsce, serio nie rozumiem kultu Bałtyku. 

Teraz, RappaR napisał(a):

A to rodziny nie mogą polecieć gdzie indziej? Serio do wakacji akurat nad polskim morzem nikt nie zmusza, szczególnie że jest wiele innych miejsc turystycznych w samej Polsce, serio nie rozumiem kultu Bałtyku. 

znam typka, który nigdy nie wyjechał poza zachodniopomorskie nie licząc tego gdy wyleciał na stałe do UK, ludzie są różni, nie każdego jara podróżowanie po świecie

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zastanawiam się czy tak być rzeczywiście musi

dla mnie jeśli chodzi o walenie w c***a to Polska daleko jest za taką Hiszpanią czy Chorwacją a jak nadziałem się w Miami za kielicha za 20$ no to już mało co mnie rusza :P

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

znam typka, który nigdy nie wyjechał poza zachodniopomorskie nie licząc tego gdy wyleciał na stałe do UK, ludzie są różni, nie każdego jara podróżowanie po świecie

Tu nie chodzi o podróżowanie po świecie tylko o stosunek ceny do jakości. Szczerze to po tym jak spędziłem w ostatnim miesiącu tydzień w Sopocie i Gdańsku i tydzień w Zakopanem to mam wrażenie, że trzeba być strasznie rozrzutnym, żeby wybrać wakacje nad polskim morzem.

5 minut temu, fluber napisał(a):

to mam wrażenie, że trzeba być strasznie rozrzutnym, żeby wybrać wakacje nad polskim morzem.

no, ale jsk to się zwykło mówic jedni wolą to drudzy tamto, a klasyczny polski ojciec jednak dalej wypruje sobie flaki, a i tak tą rodzinę co roku gdzieś zabierze

3 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie mam nic przeciwko offtopom, ale panowie - wątek o podróżach jest dosłownie obok. :) 

to jest kontynuacja watku o kraju z dykty, proszę nie przeszkadzać ;)

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

10 minut temu, Koelner napisał(a):

dla mnie jeśli chodzi o walenie w c***a to Polska daleko jest za taką Hiszpanią czy Chorwacją a jak nadziałem się w Miami za kielicha za 20$ no to już mało co mnie rusza :P

Jak nadziałeś? Chyba że okazja, że tak tanio

6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie mam nic przeciwko offtopom, ale panowie - wątek o podróżach jest dosłownie obok. :) 

Zgłoś to do moederacji!

@Borys

Teraz spojrzałem 

W knajpie pod turystów flądra kosztuje około 12-18 PLN za 100g tu widzę cenę 21 PLN 

Problemem jest waga ryby bo przeważnie jest to 180-300g a tu wyszło pod kg. 

Gość dostał drogą flądrę ( 3-4 kawałki) no i tyle zapłacił. Za takiej wielkości 140 rachunek byłby ok pomijając że flądra to byle jaka ryba kosztująca w hurcie mniej. 
Z drugiej strony w Bałtyku obecnie to chyba jedyna ryba więc może lepsze to niż odmrażany dorsz z makro. To mnie bardziej śmieszy jak ludzie jadą nad morze aby zjeść rybkę. 

Których w morzu nie ma. Wystarczy porozmawiać z rybakami. 

Których też już nie ma. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to jest kontynuacja watku o kraju z dykty, proszę nie przeszkadzać ;)

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Zgłoś to do moederacji!

@Borys

Ja to w sumie całkiem sporo zagadnień bym powydzielał do osobnych wątków (te wszystkie aborcje, dyskusje o studiach, nawet rozmowy o służbie zdrowia) a tutaj zostawił rozmowy stricte o polityce. 

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ja to w sumie całkiem sporo zagadnień bym powydzielał do osobnych wątków (te wszystkie aborcje, dyskusje o studiach, nawet rozmowy o służbie zdrowia) a tutaj zostawił rozmowy stricte o polityce. 

@P_M robi co może, to i tak dobrze, że chociaż on ma tu moda

Godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

No to siup:

Gazeta Wyborcza" informuje, że Rada Naczelna PSL podjęła decyzję o zakończeniu kampanijnej współpracy z partią Szymona Hołowni.

W kolejnych wyborach PSL wystartuje jako osobna partia, bez Polski 2050

3 minuty temu, fluber napisał(a):

No to siup:

Gazeta Wyborcza" informuje, że Rada Naczelna PSL podjęła decyzję o zakończeniu kampanijnej współpracy z partią Szymona Hołowni.

W kolejnych wyborach PSL wystartuje jako osobna partia, bez Polski 2050

Mogliby już zmienić nazwę na Polskie Stronnictwo Hubowe

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

@P_M robi co może, to i tak dobrze, że chociaż on ma tu moda

Jak chcecie wydzielić jakiś konkretny wątek to dajcie znać, to mogę to zrobić, ale trochę to pain in the ass bo trzeba każdy post oddzielnie checkboxem zaznaczyć, małpia robota.