Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Też się nastawiałem na hard core a tymczasem dostaliśmy zjeby

To chyba nawet nie chodziło o zjeby tylko ZjePy (w sensie Zjednoczona Prawica). 

6 minut temu, josephnba napisał(a):

w porównaniu do Sowy albo choćby próby kupienia begerowej to jest jakaś kpina 

Taśmy Begerowej to też był w sumie kapiszon. Obietnica sekretarza stanu w Ministerstwie Rolnictwa i jakieś miejsca w sejmikach za przejście kilku posłów Samoobrony do PiSu i to w zasadzie cała afera. :)

Republika zamiast wyciagać miliony od widzów na jakiś wóz transmisyjny, mogliby zatrudnić kogoś kto się zna na dziennikarstwie śledczym, wystarczyło pewnie Sumińskiego zapytać aby wiedzieć, że to c***a warte wszystko

polskie dziennikarstwo po sięgnięciu dna zabrało się za odwierty

ceny jak w Tokio już są

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Republika zamiast wyciagać miliony od widzów na jakiś wóz transmisyjny, mogliby zatrudnić kogoś kto się zna na dziennikarstwie śledczym, wystarczyło pewnie Sumińskiego zapytać aby wiedzieć, że to c***a warte wszystko

polskie dziennikarstwo po sięgnięciu dna zabrało się za odwierty

ceny jak w Tokio już są

tam zawsze walili w c***a i nikt ogarnięty tam nie je 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

tam zawsze walili w c***a i nikt ogarnięty tam nie je 

wiadomo, że to raczej ekstremum, ale generalnie ceny żarcia nad morzem to totalna odklejka i tak

poza tym co to znaczy ogarnięty? to powinno prawo regulować i gnoić grzywnami takich cweli,.a nie klientów winić

24 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ceny jak w Tokio już są

Tokio to jedno z najtańszych miast, w jakich byłem. Kiedy wysiadłem z metro w centrum Tokio, poszedłem na pizzę i dałem za nią 500 jenów, wówczas jakieś 17 zł. Obecnie jen jest sporo tańszy.
W sumie za 2 tygodnie będę w Tokio, zdam aktualny raport, ale ogółem spodziewam się jeszcze niższych cen :P 

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

poza tym co to znaczy ogarnięty? to powinno prawo regulować i gnoić grzywnami takich cweli,.a nie klientów winić

jak regulować? ja się dałem kiedyś w c***a zrobić w Zakopanym i nauczyło mnie żeby uważać, ba w pedalskiej Hiszpania też musiałem uważać żeby kelner nie dojebal mi do rachunku jakiegoś serka za c*** euro. dlatego dla komfortu lepiej jeść w taco bell 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wiadomo, że to raczej ekstremum, ale generalnie ceny żarcia nad morzem to totalna odklejka i tak

Już bez przesady, jeśli ja będący ekonomicznie jednym z większych zwolenników regulacji państwowych uważam, że to ile ktoś chce dać za żarcie w miejscu turystycznym nie wymaga, to serio nie wymaga.

Szczególnie, że w sumie za grosze można polecieć do Albanii czy Sycylii, gdzie jest mega tanio

Teraz, fluber napisał(a):

A na jak długo lecisz?

Jeden dzień w Seulu i 9 dni w Japonii plus loty

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Tokio to jedno z najtańszych miast, w jakich byłem. Kiedy wysiadłem z metro w centrum Tokio, poszedłem na pizzę i dałem za nią 500 jenów, wówczas jakieś 17 zł. Obecnie jen jest sporo tańszy.
W sumie za 2 tygodnie będę w Tokio, zdam aktualny raport, ale ogółem spodziewam się jeszcze niższych cen :P 

Japonia tańsza, produkty w Niemczech też

to może oni jednak w Dubaj celujo?

3 minuty temu, Koelner napisał(a):

jak regulować? ja się dałem kiedyś w c***a zrobić w Zakopanym i nauczyło mnie żeby uważać, ba w pedalskiej Hiszpania też musiałem uważać żeby kelner nie dojebal mi do rachunku jakiegoś serka za c*** euro. dlatego dla komfortu lepiej jeść w taco bell 

a to jak można wycofać z rynku dowolny produkt to nie można jakąś ustawą zacząć dbać o te rodziny na wakacjach? przecież to w dowolne miejsce typu Tunezia się bardziej opłaca jechać niż na taki Hel etc.

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Japonia tańsza, produkty w Niemczech też

to może oni jednak w Dubaj celujo?

Ceny nad polskim morzem ogólnie są odklejone i serio po prostu nie wiem kto i po co tam jeździ jak są dosłownie setki lepszych i tańszych alternatyw.

Ja co roku latam ze znajomymi do Czarnogóry w wakacje, bilety teraz kupiłem za 400 zł w dwie strony, na miejscu za 200 zł na osobę da się wyłapać kosmiczny nocleg, żarcie przepyszne, widoki 100 razy lepsze i pewna pogoda.